Dolar 32,2685
%0.09
Euro 34,7648
%-0.02
Altın 2.412,210
%0.12
Bist-100 10.267,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Oğuz'dan camiden müzik yayına tepki: Partimize ihale edilmeye çalışılıyor

CHP'li Oğuz'dan camiden müzik yayına tepki: Partimize ihale edilmeye çalışılıyor

İzmir'de merkezi sisteme sızılarak cami hoparlörlerinden müzik yayını yapılması tartışmaları sürerken, CHP İzmir İl eski Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz da konuyla ilgili açıklama yaptı. Oğuz açıklamasında, "Hükümetin 8 bakanlığı büyüklüğünde bütçe kullanan Diyanet işleri Başkanlığı hala 30 yıl öncesinin teknolojisiyle camilerimizde hizmet vermektedir. Bu durum sistemi her türlü provokasyona karşı savunmasız bırakmaktadır" dedi. Oğuz, ayrıca çirkin olayın sosyal medya paylaşımı nedeniyle tutuklanan CHP'li Banu Özdemir üzerinden CHP'ye ihale edilmeye çalışıldığını savundu.

  • Ege Postası
  • 23.05.2020 - 18:14

EGEPOSTASI- İzmir'de merkezi sisteme sızılarak cami hoparlörlerinden 'Çav Bella' marşı ile Selda Bağcan'ın seslendirdiği ‘Yuh Yuh’ şarkısının çalınması birçok kesimden tepki çekti. Çirkin saldırı sonrası İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken, o anların görüntüsünü sosyal medya hesabında paylaşan CHP İzmir İl eski Başkan Yardımcısı Banu Özdemir tutuklandı. Özdemir'in tutuklanmasına kamuoyunda ve parti içinden tepkiler yükselirken son olarak CHP İzmir İl eski Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz da tepki gösterdi. 

 

Yazılı açıklama yapan CHP'li Oğuz açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Hükümetin 8 bakanlığı büyüklüğünde bütçe kullanan Diyanet işleri Başkanlığı hala 30 yıl öncesinin teknolojisiyle camilerimizde hizmet vermektedir. Bu durum sistemi her türlü provokasyona karşı savunmasız bırakmaktadır. Koronalı günler yaşadığımız ve ekonomik krizin yoğunlaştığı bu günlerde, iktidar her zaman yaptığı gibi yeni gündemlerle muhalefete yüklenmenin hesapları içerisindedir.  Provokatör ve suçluları yakalamak yerine partili bir arkadaşımızı tutuklayarak yaşanan bu çirkin durumu partimize ihale etmek istemektedir. Bu çabanın ecele faydası yoktur. İktidar hızla kan kaybetmektedir olayla ilgisi olmayan arkadaşımızın derhal serbest bırakılmasını ve gerçek faillerin yakalanmasını iktidardan bekliyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.