Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Kürüm sessizliğini bozdu

CHP’li Kürüm sessizliğini bozdu

Karabağlar eski Belediye Başkanı CHP’li Sıtkı Kürüm, uzun süren sessizliğini Egepostası’na bozdu. Siyasetin uzun soluklu olduğunu belirten Kürüm, Aziz Kocaoğlu, Alaattin Yüksel, Ali Engin ve Polat Manduz’a ateş püskürdü. Kürüm, “Süreçte kim Aziz Kocaoğlu, Alaattin Yüksel’e yakın siyaset yaptıysa onlar iş başında. Emeğe hiç saygı yok. Bu parti anket yapacaktı, başarıyı ölçecekti.‘Şu kriteri biz baz aldık, bundan dolayı şunlar çıktı’ desinler, ben her şeye razıyım. Kocaoğlu bana söz verdi ve tutmadı. Alkol problemi yaşadığım yalan. Onu yayan yakın çevrem. Onlara hakkım zehir zıkkım olsun” dedi.

  • Ege Postası
  • 24.04.2014 - 10:29
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) – CHP’de aday belirleme sürecinde ismi MYK’dan çıkan ancak PM’de değişen Karabağlar eski Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, yaşanan süreci Egepostası’na değerlendirdi. Belediye başkanı olmadan önce müteahhitlik yapan, başkan olduktan sonra işlerini oğullarına devreden Kürüm, işinin başına geri döndü. Beş yıldır sadece beş kez kullandığı ofisini yeniden kullanmaya başladı. 
Siyasete ara vermeyi kesinlikle düşünmediğini anlatan Kürüm, “Daha yapacak çok işimiz var” dedi. Kürüm, “

BAŞARILI DİYENLER SADECE ONLAR
Yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Kürüm, “CHP maalesef İzmir’de başarısız olmuştur. Başarılıdır diyen sadece Alaattin Yüksel, Ali Engin ve Aziz Kocaoğlu’dur. 2009’da yüzde 56 civarında olan büyükşehir oyumuz yüzde 50’ye düştü. 30 ilçenin 28’ini aldık. Her belediye başkanı arkadaşımız başarılı beş yıl geçirdi. Buna rağmen yanlış aday tespitleri noktasında başarılı olunamamıştır. 8 ilçeyi kaybettik. Sonuç başarılı değil. Oturup kendilerini sorgulamaları gerekir” dedi.

NEDEN ADAY GÖSTERİLMEDİĞİMİ HALA BİLMİYORUM!
Olağanüstü il kongresinin toplanması tartışmalarına değinen Kürüm, “
 Bu saatten sonra ilçe kongresi yapmış olsan ne olun olmasa ne olur. İl değişse ne olur değişmese ne olur. Parti nerede hata yaptığını sorgulaması lazım. İl düzeyinden de kurultay düzeyinde de sorgulaması gerekir. Şuna cevap verebiliyorlar mı; Değiştirdikleri belediye başkanları başarısız m? Başarılı işler yapmadı m? 2009’da 32 bin oy fark atmıştık. O zamandan bu zaman Karabağlar’ı düzelttik, 8 bin 500 oy fark var. Biz de neden değiştirildik bilmiyoruz. Herkes kendi adamını oraya yerleştirmek için kendi memurunu, avukatını koymak için çabalarsa parti bir adım ileri gitmez.



KOCAOĞLU BANA SÖZ VERDİ! SÖZÜNÜ TUTMADI! SADECE YÜZÜMÜ OKŞADI
Kürüm, İzmir’deki ilçe belediye başkan adaylarını genel merkezin belirlemediğini öne sürerek, şunları söyledi:
“Bundan eminim, ispat da edebilirim. Adaylar il başkanı, Alaattin Yüksel, Aziz Kocaoğlu tarafından belirlendi. Kocaoğlu ile konuştum. ‘aday olayım mı başkan ne diyorsun’ dedim. O da bana, ‘senin bir dönem daha hakkındır’ deyip yüzümü okşadı. 3 kez konuştuk. Ben Muhittin Selvitopu’nun aday olmasına kızmıyorum. Ama söz verildi. MYK’dan çıkıp da PM’de değişen kaç kişi va? Parti tarihinde böyle bir şey yok. Hiç kimse kendisini savunmasın. Aziz Bey de Alaattin Bey de Ali Bey de kendisini sorgulayacak. Bu başarısızlığın mimarları onlar. Ben onlara, ‘beni düşünmüyorsanız adaylıktan çekiliyim’ dedim. Uzundere projesinin kıymeti hala anlaşılmadı. Bir aydır çivi çakılmıyor. O proje bittiği kentin göz bebeği olacak. O projeleri tamamlamak istiyordum. Örgüt bazı şeylerde sessiz kaldı. 5 yıl boyunca ömrümde çalışmadığım kadar çalıştım. Gece gündüz demedim. Emeklerim Karabağlar halkına helal olsun. Biraz da zannediyorum tüh döktüm. Bunun da olması gerekiyormuş. Dostumuzu, arkadaşımızı, yol arkadaşımızı artık yeni baştan belirleyip önümüze bakacağız. Aziz Bey’den öyle bir hamle beklemiyordum. Demek ki verilen sözler hiçbiri tutulmuyormuş. Nasıl söz vermedim diyebili? Bizzat kendisinden söz aldım. Gerisini de söylemeyeceğim”

ARKAMDAN HANÇERLEDİLER!
Karabağlar eski Belediye Başkanı CHP’li Sıtkı Kürüm, başkanlık koltuğunda otururken ilçe kongresine müdahale etmesinden dolayı pişmanlık duyduğunu söyledi. Kürüm, “Keşke ilçe seçimine karışmasaydım. Kim olursa olsun. Ben ilçemizin iyi yönetildiğini düşünmüyorum. Bir takım yanlış kararlar da verdik. Yol arkadaşlarımızı iyi seçemedik. Başkan yardımcısı dahi yaptığımız arkadaşlar bizi sırtımızdan hançerledi. Yanlış yapa yapa yanlış yapmamayı öğrendik. Umarım bundan sonra yanlış yapmam. Eğer aday gösterilip seçilseydim, meclis üyelerinde başlamak üzere bir operasyon hazırlıyordum. Şuan çalıştığım arkadaşların tamamı Muhittin Selvitopu’nun Konak’tan kovduğu isimler. Umarım kendisi başarılı olur. Ben çok yanlış adam seçmedim. Hantal bir yapıyı işletmeye çalıştık” dedi.

ADAY GÖSTERİLMEYEN ORTAK ÖZELLİĞİ DENİZ BAYKAL VE ÖNDER SAV’A YAKIN OLMALARI
Kürüm, aday gösterilmeyen belediye başkanlarının ortak özelliğinin geçmişte CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav’a yakın siyaset yapmaları olduğunu iddia etti. Eski Başkan Kürüm, “Çünkü başka bahaneleri yok. Neden aday gösterilmedin dediğimde, cevabını bulamıyorum. Olumsuz hiçbir şey yoktu. Bir kişi Sıtkı Kürüm başarısızdır diyebiliyor m? Süreçte kim Aziz Kocaoğlu, Alaattin Yüksel’e yakın siyaset yaptıysa onlar iş başında. Biz ayrıldık. Emeğe hiç saygı yok. Bu parti anket yapacaktı, başarıyı ölçecekti. Hiçbirini dikkate almadılar. Şu kriteri biz baz aldık., bundan dolayı şunlar çıktı desin, ben her şeye razıyım”

KONGRENİN ÖCÜ ALINMIŞ OLABİLİR
İl kongresinde Levent Eyipişiren’i desteklemelerinin öcünün de alınmış olabileceğini belirten Kürüm, “Böyle bir şeyin öcü alınmış olabilir. Böyle düşündülerse çok ayıp. Bornova’daki ilçe kongresini Aziz Bey’e kim kazandırdı, ona bir sorun. Şalgam, adam tartışması vardı. 12 oyla o kongreyi kazandı. 22-23 oyu biz götürdük. Şato’da adamları ikna ettik” dedi.



HAKKIM ONLARA ZEHİR ZIKKIM OLSUN
Kürüm, başkanlığı döneminde alkol problemi yaşadığı iddialarına da sert yanıt verdi. Kürüm, şunları söyledi:
“Şerefimin üzerine yemin ediyorum, hayatım boyunca çalışırken içki içmedim. Bir kişi görmüşse, şerefsizim her şeyi yaparım. O bilinçli bir şekilde yayılan bir konu. 3 yıldır rakı, bira, şarap içmiyorum. Hiçbir nikahta içki içmedim. Gece bazen viski içiyordum. Bunu yakın çevremiz yayıyor. Yazıklar olsun. Hiçbir gün üç dubleden fazla içki içmedim. Sabah zaman zaman 06.00’da kalkıp işe gittim. Bunu söyleyenlere emeklerim, hakkım zehir zıkkım olsun. Dünyanın en şerefsiz insanları onlar. Bunu söyleyen adam, ‘senle biz mesai saatinde şurada içmedik mi'’ desin. Ben yeri geliyordu 25 gün içki içmedim. 8 ay içmedim. Ben alkol değil tütün bağımlısıyım. Geçen süreçte en büyük desteği ailemden gördüm. Partide Önder Bey’den gördüm. Bana ihanet edenler o kadar çok ki. Saymakla bitmez. Ali Bey de Polat Manduz da ihanetçi. O koltukları terk etmeleri lazım. Son mesajım güvenmediğiniz adamlarla asla yol arkadaşlığı yapmayın” 

ÇAY İÇMEYE DAVET ETMESİNİ BEKLERDİM
Kürüm, yeni seçilen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopuna da sitem etti. Kürüm, “Dilerdim ki 15 gün oldu, bir çay içmeye davet etsin. Bir sohbet edelim. Onun bilgi birikimi farklı ama benim de ona aktaracağım şeyler olabilir. Kadroları değiştirebilir. Bundan doğal bir şey yok. Ama başarılı isimlerin yerini değiştirip benim adamların gelsin anlayışı doğru olmaz. Zaten gelen isimlerin birçoğu Konak’tan geldi. Daha önce mecliste iki tane ilk okul mezunu var diye tenkit ediyorlardı şimdi sekiz tane ilkokul mezunu var” dedi.

BÜYÜKŞEHİRİN HİÇ YARDIMI OLMADI!
Kürüm, başkanlık sürecinde unutamadığı bir anısı ise şöyle anlattı:
“Belediye başkanı seçildim, mazbatayı aldım. Nerede oturacağım diye sordum. Basmane’deki iki büyük birinin bana vereceklerini zannetmiştim. Yer yok dediler. Bir parkın içerisinde, bir binayı boyadılar. Masa, sandalye uydurdular. Öyle gittim ve başkanlığa başladım. Belediyenin şimdi her şeyi var. Her şey 10 numara. Belediyenin biraz borcu var tamam ama beş yılda 15 yıllık iş yaptım. Önümüzdeki beş yılı da izleyeceğiz. Büyükşehir’in bana hiçbir yardımı olmadı. Umarım bu dönem eder. Birçok ilçeyi, Gaziemir’i ihya ettiler”
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.