Dolar 32,5580
%0.03
Euro 34,8626
%-0.01
Altın 2.430,610
%0.02
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Karabağ:AKP’lilerin oyunu almayı başardım

CHP’li Karabağ:AKP’lilerin oyunu almayı başardım

Bayraklı Belediye Başkanı CHP’li Hasan Karabağ, yerel seçimlerde AKP’lilerin oyunu almaya başardığını öne sürerek, “Sonuç ortada. 2011’de yüzde 41 oyları vardı, 37’ye düştü. Biz ise yüzde 39’dan 44’e çıktık. Hem AKP’li hem de MHP’li seçmenin oyunu almayı başardım. Halkla doğru ilişki kurduk. Belli bir kesim bize oy vermese de sempati ile bakıyor. Bizdeki heyecan başka hiçbir ilçede yoktu” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.04.2014 - 11:21
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) – İzmir’de sonucu merakla beklenen ilçeler arasında yer alan Bayraklı’da CHP’nin adayı Hasan Karabağ yüzde 44 oy alarak ikinci kez başkanlık koltuğuna oturdu. En yakın rakibine yaklaşık 13 bin oy fark atan Karabağ, başarılarının arkasındaki sırrı anlattı.

PARA DAĞITILDIĞINI BİLE DUYDUK
CHP’li Karabağ, Bayraklı’nın zor bir bölge olduğunu belirterek, “AKP’liler adam adama müdahaleler yapmışlar. Her türlü argümanı kullanmışlar. Oy karşılığı para dağıtıldığını, iş vaadi verildiğini duyduk. Gecekondu bölgesinde kaymakamlıktan gelen parayla yaşayan insanların psikolojik durumunu kullanmışlar. Sadece kırsaldan oy almışlar. Bayraklı’dan bir aday çıkartalım dediler ama yine yenildiler Bizim oyumuz dikey yapılaşmanın olduğu bölgelerde çok yükseldi. Kırsalda kendimizi koruduğumuzda dikey yapılaşmadan aldığımız oylarlarla seçimi zaten alıyoruz” dedi.

İNSANLARIN BİR DEDİKLERİNİ İKİ ETMİYORUZ
Karabağ, insanlarla sıcak ilişki kurduğunu anlattı. Karabağ, “İnsanların bir dediklerini iki etmiyoruz. Apartman yöneticileri ile temastayız. Sitelerin sorunlarını ile yakından ilgileniyoruz. Genç seçmene ulaştık. Onlara mektup yolladık. Kadınlarla evlere girdik. Klasik yöntemleri bıraktık. Miting yapmadık. Konvoy düzenlemedik. Biz oyumuzu artırdık. Metropolde eski belediye başkanları içerisinde oyunu tek artıran belediye biziz. Düşüş trendi içerisinde oylarını artırmayı başardık. 2011’e göre oyumuzu 11 bin artırdık. AKP seçmeninden oy aldık. Son genel seçimlerde yüzde 41 oyları vardı, bizim yüzde 39 idi. Biz yüzde 44’e çıktık, onlar yüzde 37’e indi. 4 puan gerilediler. AKP’li seçmenin oyunu almayı başardık. Aynı şekilde MHP’li seçmen de bize ay verdi.

BİZDEKİ HEYACAN BAŞKA HİÇBİR İLÇEDE YOKTU
Görev sürecinde halkla doğru ilişki kurmayı başardığını belirten Başkan Karabağ, “Ben o sevgiyi görüyorum. Bazı insanlar belki oy vermedi ama bizi sempatik buldu. AKP’nin sokakta gücü yoktu. Seçim günü alanlara hakimdik. Bizdeki heyecan başka hiçbir ilçede yoktu. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Arkadaşlarımızla birlikte canla başla çalıştık ve başardık” dedi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.