Dolar 32,3366
%0.17
Euro 35,1577
%-0.07
Altın 2.240,930
%-0.12
Bist-100 8,72
%0.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Güler, 24. Burhaniye Ören Kültür ve Sanat Festivali'nde

CHP’li Güler, 24. Burhaniye Ören Kültür ve Sanat Festivali'nde

İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, hafta sonu gerçekleştirdiği Uşak çalışmasından sonra 24. Burhaniye Ören Kültür Ve Sanat Festivali etkinliklerine katılmak ve bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek üzere Burhaniye’ye geçti. CHP Milletvekillerinin Uşak ve ilçelerindeki çalışma ve ziyaretlere katılan Güler Uşak programı sonrası Prof. Dr. Tankut Öktem anısına düzenlenen 24. Burhaniye Ören Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen panele katılmak üzere Burhaniye’ye hareket etti.‘Yeni Anayasa Çalışmaları’ konulu panele Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum ile birlikte konuşmacı olarak katılan Güler, Yeni Anayasa çalışmaları ve gündemdeki diğer önemli konular hakkında değerlendirmelerde bulundu.

  • Ege Postası
  • 02.07.2013 - 11:38
“Uzun yıllardan bu yana ülkemizin düşünce dünyasının buluştuğu yer ‘Ören’!”
Birgül Ayman Güler etkinlikler sırasında Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova’yı makamında ziyaret etti. Türkiye’nin nabzını tutan bir festival gerçekleştirdikleri için Akova’ya teşekkür eden Güler, “Burhaniye Belediyesi dünya ve memleket meselelerini tartışırken Türkiye'nin güçlü seslerinin geldiği halk konserleriyle coşku yaratma geleneğini yaşatıyor. Uzun yıllardan bu yana ülkemizin düşünce dünyasının buluştuğu Ören, 2013 şenliğinde de aynı görevi yerine getirdi. Haziran direnişi, Lice olayları, Anayasa sorunu, Batı piyasalarının sıkıntısı, sendikal sorunlar, Burhaniye'de adeta masaya yatırıldı” dedi.

“Halka kucak açan, yönetimle bütünleştiren bir yapı”

Ziyaretleri esnasında Burhaniye Belediyesi’nin mimarı yapısından etkilendiğini belirten Güler, “Burhaniye Belediyesi hizmet binası, yerel yönetim felsefesini mimaride somutlaştırmış ender örneklerden biri. Mimar Cengiz Bektaş'ın çizdiği mimari proje, halka kucak açan, açık bürolu, insanı ezmek bir yana yönetimle bütünleştiren bir yapı. Bu bina son zamanlarda pıtrak gibi biten "akıllı" binalardan değil. Bu her yönüyle "akılcı" bir bina. Yerel yönetimlerle ilgilenenler bu binayı ve önündeki güzel meydanı görmek için zaman ayırmalılar” dedi.
Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi’ni de Belediye Başkanı Akova birlikte gezen Güler, “Başkanımız gençlerin sosyal ve kültürel faaliyetlerini karşılayabilecek bir ortam yaratmış. Gençlik Merkezi’nin açılması ile birlikte Burhaniye’de yaşayan gençlerimiz sosyal ve kültürel yaşamın güzelliğini ve paylaşmanın önemini hep birlikte öğreniyor. Birçok eğitmen hiçbir bedel almadan burada bulunan gençlerimize gönüllü olarak kurslar veriyor. Başkanımızı ve belediye çalışanlarını, Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi'nin hizmete girmesinde gösterdikleri duyarlılıktan ve özveriden dolayı kutluyorum” dedi.
Nedret Akova: “Katılımın yüksek olduğu bir festival yaşıyoruz”
Prof. Dr. Tankut Öktem anısına düzenlenen 24. Burhaniye Ören Kültür ve Sanat Festivali yoğun bir katılım ile gerçekleştiğini söyleyen Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, “Burhaniye Kültür ve Sanat Festivali’mizin 24.sünü bu sene kutladık. Festivalimiz düzenlenen paneller, konferanslar ve konserler ile katılımın yüksek olduğu bir festivale dönüştü. Etkinlikler çerçevesinde Birgül Ayman Güler hocamız ve Süheyl Batum hocamız ‘Yeni Anayasa çalışmaları’ hakkında güzel bir söyleşi yaptı. Hocalarımız konuşmacı oldukları panelde yoğun bir ilgi ile karşılaştı. Biz Birgül hocamıza Burhaniye’deki festivale katılımından ve Burhaniye Belediyemize gösterdiği yakın ilgiden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Fikret Akova: “Herkes bina yapıyor ama binaların yüklendiği mesaj ve anlam önemli”

İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in Burhaniye Kültür ve Sanat Festivali’nin 24.sünde bulunmasından, Burhaniye Belediyesini ve Gençlik Merkezini ziyaret etmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirten Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, “Birgül hocamızın ve Süheyl hocamızın konuşmacı olarak katıldığı panel festivalimize büyük katkı sağladı. Burhaniyeliler hocalarımız ile görüş alışverişinde bulunma fırsatı yakaladı. Hocamız hem siyasi olarak hem de yerel yönetimlerle ilgili bir bilim insanı kimliği ile bizim belediyemizi gezdi. Bizim belediye binamız Kültür Bakanlığı’nca tescilli bir bina. Binamız Burhaniye Belediyesi’nin şeffaflığını, Burhaniye halkını kucaklayışını ifade eden bir mimariye sahip. Herkes bina yapıyor amaönemli olan binaların yüklendiği mesaj ve anlamdır” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.