Dolar 32,5137
%-0.08
Euro 34,9473
%0.34
Altın 2.435,870
%0.52
Bist-100 9.794,00
%0.74

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Gençler: 'Soyguna karşı 81 ili örgütleriz'

CHP'li Gençler: 'Soyguna karşı 81 ili örgütleriz'

CHP Ankara Gençlik Kolları Enerji-sa'nın kayıp kaçak bedelini faturalara yansıtarak haksız kazanç elde etmesini protesto etti.

  • Ege Postası
  • 31.01.2015 - 17:26
CHP Gençlik Kolları adına basın açıklaması yapan CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, "Halkın tükettiği, sadece barınılan konutlarda kullanılan 30 milyon elektrik kullanıcısı, yani 30 milyon abone var.
Soygun trafiği şöyle işliyor; önce elektrik dağıtım şirketleri fatura dönemlerini bu yansımanın net anlaşılmaması ve muallakta kalması için ve kendi nakit ihtiyaçlarına göre ayarlamak için 40-45 günlük faturalar düzenliyor. Ve elektrik faturalarına halkın faturasına kayıp kaçak bedeli, belediye tüketim vergisi, dağıtım bedeli, perakende satış hizmeti, iletim bedeli, sayaç okuma bedeli, enerji fonu ve KDV'yi ekliyor. Aynı elektrik miktarını kullanmasına rağmen kabaran elektrik faturalarının sebepleri bu haksız kazancı elde etmek için eklenen kalemlerdir" dedi.

Özelleştirmelere de değinen Yıldız "Ne yazık ki AKP'nin özelleştirme politikalarının sonuçları ile karşı karşıyayız. Vatandaşlarımıza, çiftçiye, üniversite öğrencisine, emekliye elektrik faturaları son ayların en yüksek miktarlarında yansıyor. 'Elektrikteki kayıp kaçağı halktan tahsil edemezsiniz, bu yasaya aykırıdır' diye ortada Yargıtay kararı olmasına rağmen AKP hukuksuz soyguna, talan tahsilatına devam ediyor. Halkın cebine giren üç kuruşta dahi gözü olan bu iktidar halkı mağdur etmek adına her türlü soygunu mübah olarak görüyor" dedi.

Önümüzdeki günlerde AKP'nin bu haksızlığı yasalaştırmak için parlementoyu devreye sokacağını söyleyen CHP Gençlik Kolları, yasalaşmanın önünde 81 ildeki sokak muhalefetiyle duracaklarını belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.