Dolar 32,3579
%0.13
Euro 34,9648
%-0.29
Altın 2.325,760
%0.23
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Çıray'dan Başbakan'a 'içten' çağrı: 'Başbakan İzmir'den özür dilesin'

CHP'li Çıray'dan Başbakan'a 'içten' çağrı: "Başbakan İzmir'den özür dilesin"

İzmirlilere karşı bir insanlık suçu işleyen AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in İzmirlilere "Haşhaşilerin başkenti" demesini inkar eden açıklamalarına sert tepki CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray'dan geldi. Çıray: "İzmirli yarına bırakır, yanına bırakmaz"

  • Ege Postası
  • 28.05.2015 - 09:37
İZMİR - Çıray, "Demokrasinin beşiğinde yaşayan İzmirlilere 'İzmir haşhaşilerin başkenti' denilmesi bir nefret suçudur. Söz sahibi aleni hakaretleri için özür dilemezken inkarcılığa devam ediyor. AKP'nin alt düzeyden kısık sesle kekeleyerek özür dilemesi yetmez. Başbakan Davutoğlu İzmirliden özür dileyecek"dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi seçim çalışmaları kapsamında Bayraklı ilçesinde seçmenleri ziyaret etti. Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Bayraklı Şubesi Lokalinde yönetim ve çok sayıda üye ile bir araya geldi. Milletvekilini coşkuyla karşılayan emekli astsubaylar intibak isteklerini dile getirdi.

"YAŞAYACAKLARI HEZİMETİ HAZMEDEMİYORLAR"
AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in hakaretlerinin tahammül sınırlarını aştığını belirten emekli astsubayların hesabını sandıkta soracaklarını söylemesi üzerine Çıray, "İzmirdeki doğu kökenli yurttaşlarımızın oyunu almak için üç günlüğüne görevlendirilen AKP Milletvekili Cuma İçten sosyal medyadaki paylaşımlarıyla gerçek yüzünü ortaya koydu. İzmir'in haşhaşilerin başkenti  olduğunu iddia etmesi, İzmirlinin kılığını kıyafetini, yaşam tarzını aşağılamaya çalışması bir nefretin dışa vurumudur. İçten ve AKP yönetimi demokrasinin beşiği olan bu kenti ele geçirememenin ağır sancıları içinde bir büyük insanlık suçu işliyorlar. Her defasında İzmir'den hayal kırıklığı ile ayrılan bu zihniyet Türkiye genelinde yaşayacakları hezimetin bayraktarlığını bu kentin yapmasından son derece rahatsızlar. Dün İzmir'e gavur diyenler bu gün haşhaşilerin baş kenti diyor. Her gittiğim platformda insanımız bu söylemlere tepki gösteriyor. Ben ve arkadaşlarımda en sert şekilde tepkimizi ortaya koyduk"dedi.

"İZMİRLİ BU KARANLIK ZİHNİYETE SANDIKTA ŞAMARI VURUR"
Bilerek isteyerek İzmirli gençlere hakaretin affedilmez olduğuna dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray sözlerini şöyle sürdürdü, "AKP Milletvekilinin toplumumuzu karartmaya ve ayrıştırmaya yönelik açıklamasının hemen ardından kendilerini özür dilemeye çağırdık. Bu gün dahil aradan geçen süreçte söylemlerini savunmaya devam ediyor. Basın açıklamamızda Başbakan Davutoğlu'nu Gündoğdu Mitinginde İzmirlilerden özür dilemeye çağırmıştık. Özür dilemedi! Herkes bilsin ki İzmir bunu geçiştirmiyor, gündeminden düşürmüyor. Son kez başbakanı İzmirlilerden özür dilemeye çağırıyorum. İzmirlileri iyi tanımayanlara söylüyorum. Kendisine yapılan hakaretleri İzmirliler yarına bırakırda kimsenin yanını bırakmaz. Bu karanlık zihniyete sandıkta şamarı vurur".

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.