Dolar 32,3572
%-0.38
Euro 34,7069
%-0.28
Altın 2.394,710
%-1.16
Bist-100 10.154,00
%1.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Çıray İzmir'de sahaya indi!

CHP'li Çıray İzmir'de sahaya indi!

CHP İzmir Milletvekili ve 15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu üyesi Aytun Çıray, İzmir'de ilçe turuna çıktı. Startı Aliağa'dan veren Çıray, partililere yeni anayasa ve cumhurbaşkanlığı sistemi ile darbe komisyonunda yaşananları anlatıyor. Gündeminde anayasa, cumhurbaşkanlığı sistemi ve komisyon

  • Ege Postası
  • 02.01.2017 - 16:46

EGE POSTASI - TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun CHP'li Üyesi İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İzmir'de sahaya indi. 

Geçtiğimiz günlerde partisinin İzmir il başkanlığında il yönetimi ve ilçe başkanlarıyla bir araya gelen ve komisyonun çalışmaları dışında,  CHP'li üyelerin komisyondaki tavrı, 15 Temmuz sonrası partinin izlediği yol haritasını ve CHP'nin süreci sahada nasıl anlatması gerektiği üzerine parti yöneticilerini bilgilendiren Çıray, çalışmayı ilçelere taşıdı.

Çıray darbe komisyonundaki çalışmalar sonucu oluşan tablo dışında, yeni anayasa ve cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili örgüte bilgilendirme yapıyor.

Startı Aliağa'dan veren Çıray ilçe binasında partililerle bir araya geldi. İlçe başkanı Özcan Durmaz da hazır bulundu. 

Çıray'ın önümüzdeki günlerde Bakırçay bölgesindeki ilçe örgütlerinin katılımıyla daha geniş çaplı bir çalışmayı Foça'da yapacağı belirtildi.

ANAYASA MESELESİ PARTİLER ÜSTÜ MESELE

Ege Postası'na yaptığı alan çalışmasıyla ilgili bilgi veren Çıray şunları söyledi;

"Bu anayasa oylamasıyla, örtbas edilen 15 Temmuz Darbe Komisyonu arasında önemli ilişkiler var. Şu soruyu daima soracağız. Kendisine darbe yapıldığını iddia eden iktidar niçin darbe komisyonunu çalışamaz hale getirdi. Neden örtbas hale getirdi. Bunları anlatıyoruz partililere... Zamanla ortaya çıktı ki AKP'den pek çok kişi eskiden cemaatle FETÖ'yle içli dışlı idi. Bu örgütün gelişmesinde 14 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın ihmalleri ve katkısı var. Daha pek çok şey ortaya çıkacakken birden bire MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin komisyona destek vermek yerine yeni anayasa tartışmasını ortaya attı ve AKP'ye destek verdi. Komisyonun çalışmalarını gölgeledi. Bunu anlatıyorum alanda.  Bu anayasa meselesi partiler üstü mesele...Türkiye'nin demokrasi sorunu olduğunu anlatıyoruz. Amacımızın CHP'lilere değil ülke bütünlüğüne seslenmek olduğunun üstünde duruyoryuz.Çünkü demokrasi ve özgürlük sadece CHP'ilerin talebi olamaz. Türk milletinin demokrasiyi terk etmek istemeyeceğine inanıyoruz. Tek adam devletinin çocuklarımızın istikbali açısından risk olduğunu anlatıyorum. Bunun en iyi örneği Suriye politikasıdır.  Tek adamın kararlarıyla ortaya çıkan Suriye politikası Türk milletinin canına malına mal olmaktadır. Bir yılda 30'a yakın  patlama oldu. Terör hortladı. Ayrıca ekonomik bir krizin içine girdik. Bunların hiçbirisinden memnun değiliz ama bunları millete anlatmak zorundayız. 14 yıllık iktidarın politikalarının sonuçları bunlar... Şu sorunun herkes tarafından düşünülmesini rica ediyorum. Ne istediler yapamadılar ki 14 senedir bir tek adama bu kadar yetki istiyorlar. İlçelerde bunları anlatıyorum. Partililerimizden de kendi alan çalışmalarında anlattıklarımızı vatandaşa ulaştırmalarını istiyorum."  ​

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.