Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Çıray Başbakan'a sordu

CHP'li Çıray Başbakan'a sordu

CHP İzmir MV. ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray son günlerde yaşanan gelişmelerle ilgili soru önergesinde bulundu. Önergesinde “Özgür Suriye Ordusu” adı altında Türkiye’ye bir katiller sürüsünün sokulduğunu iddia eden Çıray, Başbakan’a “Unutturmayın! Reyhanlı Katliamı’nın katilleri kim'” diye sordu:

  • Ege Postası
  • 22.07.2013 - 11:19
İZMİR- “Sırf Suriye rejimini yıkmak adına; Alevi mezhebine yönelik nefret söylemi ile şekillenen AKP çekirdek kadrosunun bu çirkin mezhepçi tutumu ülkeyi bir felaketle karşıkarşıya getirdi. Bu anlayışın sahipleri ne yazık ki “Özgür Suriye Ordusu” adı altında Türkiye’ye bir katiller sürüsünün girmesine göz yumdular,” diyen Çıray şöyle devam etti: “Bu katliamı sun’i gündemlerle unutturamazsınız.”
Bunun sonucunda Türkiye’nin, 11 Mayıs 2013 günü kanlı bir güne uyandığını ve Reyhanlı’da vahşi bir katliam sonucu 53 vatandaşımızı kaybettiğimizi söylen Çıray, olayla ilgili yayın yasağı konmasını “utanç verici” diye niteledi ve Reyhanlı ile ilgili sansür fiilen devam ediyor, iddiasında bulundu.

“Suriye kaynaklı kimyasal silahlar buldunuz mu'”

Alevilere karşı Türkiye’nin tarihinde görülmemiş bir nefret söyleminde bulunan mezhepçi AKP sözcüleri ne yazık ki Reyhanlı katliamını da Cilvegözü katliamı gibi kamu vicdanının aydınlatacak şekilde çözemediler, diyen Çıray cevaplanmak üzere Başbakan’a şu soruları yöneltti:
1. Bu katliamı Esad rejiminin yaptığını saptadınız m? Saptadıysanız delilleriniz nelerdir'
2. Katliamı Esad rejimi yapmadıysa eğer, 53 vatandaşımızın katili kimler ya da hangi örgütlerdir'
3. Reyhanlı’da Suriye kaynaklı Kimyasal silah elegeçirildi m? Geçirildi ise niteliği nedir'
4. MİT Bölge Müdürü’nü hangi gerekçeyle görevden aldını?
5. Mezhepçi nefret söyleminden medet umarak Suriye ile savaşı bile göze aldıktan sonra barış ve kardeşlikten söz edebilir misiniz'

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.