Dolar 32,3565
%-0.01
Euro 34,8020
%0.03
Altın 2.393,450
%-0.14
Bist-100 10.271,00
%0.61

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Çam'dan öğretmenler için kanun teklifi

CHP'li Çam'dan öğretmenler için kanun teklifi

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, tüm emekçi, fedakar öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarken böylesi değerli bir günün anlamına yakışır biçimde TBMM çatısı altında başlayacak çalışmalardan ilkinin öğretmenlerimizin katsayı sorunun çözülmesi konusu olduğunu vurguladı.

  • Ege Postası
  • 24.11.2015 - 12:34
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kendilerine adanan bu özel günde öğretmenler için bir katkıda bulunmak amacıyla Meclis’e Kanun Teklifi sundu. Kanun Teklifindeki amacın eğitim emekçilerinin 3000 olan ek göstergelerinin 3600’e çıkarılmasını sağlamak olduğunu açıklayan Çam, şunları söyledi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakar ve saygıdeğer unsurlarıdır’ dediği öğretmenlerimiz, kendilerine armağan edilen günün anlamına yakışır biçimde gerçek anlamda kutlamalıdırlar. Ancak ne yazık ki, gerekçemizde de belirtildiği üzere, 2015-2016 eğitim öğretim yılı, geçmiş yıllarda biriken sorunların daha da ağırlaşmasının yanında bir de ülkenin her yanında yaşanan olumsuz, çatışmacı bir sürecin gölgesinde başlamıştır. Öğretmenlerimiz ülkemizin her bir köşesinde, her türlü olumsuz koşulla mücadele ederek, görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadırlar. Bu olumsuzluklara yıllardır atama bekleyen, sınıflarından, öğrencilerinden ayrı kalan, hak aradığı zaman zehirli gaz, TOMA ve cop ile karşılanan emekçilerimizin sorunlarını da eklemek gerekir.

TBMM Başkanlığı’na sunmuş olduğum kanun teklifi ile amaçlanan ise, öğretmenlerimize küçük de olsa bir katkıda bulunmak ve eğitim emekçilerimizin 3000 olan ek göstergelerinin 3600’a çıkarılmasını sağlamaktır. Yaşamın olduğu her yerde izini ve varlığını gördüğümüz eğitim emekçilerimizin Öğretmenler Gününü bir kez daha kutluyor, geleceğe dair umutlarını yitirmemelerini diliyorum.” 

KANUN TEKLİFİ METNİ


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

14/07/1965 Tarihli ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi ve gerekçesi ekte sunulmuştur.
 
Gereğini saygılarımla arz ederim. 24.11.2015

657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ
 
 
MADDE 1- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa ekli (I) sayılı Ek Gösterge Cetvelinin "IV-EĞİTİM VE ÖĞRETİM HİZMETLERİ SINIFI" bölümünün (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir."
b) Öğretmen ve diğer personel
1.   derece 3600
2.   derece 3000
3.   derece 2200

4.   derece 1600
5.   derece 1500
6.   derece 1200
7.   derece 1100
8.   derece 900
 
MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
 
MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

GEREKÇE
 
2015-2016 eğitim öğretim yılı, geçmiş yıllarda biriken sorunların daha da ağırlaşmasının yanında bir de ülkenin her yanında yaşanan olumsuz, çatışmacı bir sürecin gölgesinde başlamıştır. Öğretmenlerimiz ülkemizin her bir köşesinde, her türlü olumsuz koşulla mücadele ederek, görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadırlar. Yaşamın olduğu her yerde eğitim emekçilerinin izini ve varlığını görmek mümkündür. 
 
Fakat gelinen süreçte öğretmenlerin en temel ekonomik, sosyal ve özlük sorunları azalmak bir yana sürekli artmış, il içi, il dışı, özür grubu atamalarında, norm kadro sorunlarında ve alan değişikliklerinde sürekli mağduriyet yaratılmıştır. Geçtiğimiz yıllar içinde öğretmenlerin ekonomik ve sosyal sorunlarına ek olarak, mesleki saygınlıklarında ciddi gerilemeler yaşanmıştır. Yıllardır öğretmenlere hak ettiği değer verilmemekte, eğitim emekçilerinin en temel ekonomik, mesleki ve özlük talepleri ısrarla görmezden gelinmektedir.
 
Yapılan bu değişiklik ile tüm bu olumsuz koşulların bir kısmının giderilmesi amaçlanmış ve eğitim emekçilerimizin 3000 olan ek göstergelerinin 3600’a çıkarılması teklif edilmiştir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.