Dolar 32,5946
%0.37
Euro 34,7901
%0.17
Altın 2.495,120
%0.43
Bist-100 9.444,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Çam'dan Rennan Hoca'ya destek

CHP'li Çam'dan Rennan Hoca'ya destek

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, türbanlı öğrencisini derse almayarak eğitim hakkını engellediği gerekçesiyle 2 yıl 1 ay süreyle hapis cezasına çarptırılan Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü'yü Foça Açık Cezaevi'nde ziyaret etti.

  • Ege Postası
  • 27.01.2015 - 12:45
Foça Açık Cezaevi'nde Prof. Dr. Rennan Pekünlü ile görüşen CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, yaptığı açıklamada "Dayanağı olmayan bir gerekçe ile ceza alan Rennan hocamızın yalnız olmadığını göstermek ve ona destek olmak için Foça'dayım" dedi.

Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini, Cumhuriyetin kadına, çocuğa sağladığı değerlerle oynandığını belirten Musa Çam, "AKP iktidarının 'benden değilsen seni yakarım' mesajını burada açıkça görüyoruz. Yaratılan bu korku imparatorluğunda bu suçlama Cumhuriyet değerlerine sahip her birey için adeta açık tehdittir" dedi. 

Anayasa, yasa, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Rektörlük ve dekanlığın almış olduğu kararlar doğrultusunda türbanlı öğrencinin derse girmek istemesi üzerine Pekünlü tarafından tutanak tutulduğunu,  fakat derse almamak gibi bir durumun söz konusu olmadığını anlatan Çam, açıklamasında şunları söyledi:

"Daha sonra yapılan incelemelerde öğrencilerin devamsızlıkları olmadığı ve derse girdikleri saptanmıştır. YÖK ve iktidar türbanı bu yöntemle meşru hale getirmek istemiş, yasaları uygulayan Rennan Pekünlü ise haksız bir şekilde dava açılarak cezalandırılmıştır. Bir kez daha vurgulamak gerekir ki bu davanın bir dayanağı yoktur. Çünkü gerekli savunmayı yapmanın önü kapatılmıştır. Savunma yapıldığı takdirde suçlamanın asılsız olduğu görülecektir. Üniversitelerimizde hocalarımız imzalı yoklama listesi tutmaktadır. Safsata olan bu suçun işlendiği söylenilen tarihte sınıfa alınmadığı öne sürülen öğrencinin o tarihte sınıfta olup olmadığı incelenmek istenmiş fakat buna izin verilmemiştir. İşte AKP iktidarının adaleti getirdiği nokta budur. Adalet, iktidarın arka bahçesi olmuştur.

Yapılan eylemin yasalar, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi nezdinde bir suça yol açan unsur oluşturmadığı görülecektir. Ayrıca üniversitenin çok açık ve net bu konu hakkında bir kararı vardır. Rennan hocanın  herhangi bir öğrenciyi derse almaması söz konusu değildir. Yapılan bu suçlama YÖK'ün bir uygulamasıdır. YÖK'ün bilimi, aydınlığı, ilericiliği savunmasından çok hangi akla hizmet ettiği açıkça ortadadır."

Çam, Rennan hocayı yalnız bırakmayacağını, kendisini sık sık ziyaret edeceğini de belirtti. 


​ 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.