Dolar 32,3240
%0.23
Euro 35,1085
%-0.04
Altın 2.299,790
%0.98
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Çam’dan Dündar ve Gül’ün tutuklanmasına tepki

CHP’li Çam’dan Dündar ve Gül’ün tutuklanmasına tepki

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanma kararının basın özgürlüğüne bizzat ‘Cumhurbaşkanı’ eliyle vurulmuş koca bir darbe olduğunu söyledi.

  • Ege Postası
  • 27.11.2015 - 12:08
“Bir ülkede, basın özgür değilse o ülkede özgürlükler tehdit altındadır ve böyle bir yerde demokrasi yoktur” diyen Çam, “AKP iktidarında geçen 13 yıl içinde Türkiye, gazeteciler için bir yarı açık cezaevine dönmüştür ve bu tablo her geçen gün daha da ağırlaşmaktadır. Geldiğimiz noktada saygın gazetecilik örgütleri tutuklu gazeteci sayısını bile netleştiremez durumdadır. 12 Eylül 1980 darbesi döneminde 31 gazetecinin tutuklu olduğu Türkiye’de şu an darbe döneminden çok daha vahim bir durum söz konusudur! Dünyanın en büyük gazeteci cezaevi haline düşürülmüş ülkemiz, Sınır Tanımayan Gazeteciler Basın Özgürlüğü Endeksi’nde 2005’te 98. sıradayken, 2012 yılında 148. sıraya gerilemiştir. Bu sene 154. Sıraya itilme yolundadır. Son bir ayda 15 televizyon kanalı kapatılmış, iki gazeteye el konulmuş, 1000 gazeteci işten kovulmuş ve altı gazeteci tutuklanmıştır!” ifadeleriyle rakamsal olarak gazetecilerin üzerindeki baskıyı dile getirdi.

‘BİR ÜLKE İÇİN KOCA BİR AYIP!’
Can Dündar ve Erdem Gül’ün Mit TIRlarının fotoğraflarını yayınlayan haberlerinin ardından bizzat Cumhurbaşkanı tarafından hedef haline getirildiğini vurgulayan CHP Milletvekili Musa Çam, “Dündar ve Gül, Cumhurbaşkanı’nın suç duyurusuyla yargılanıyor. Bu bir ülke için koca bir ayıp, koca bir utançtır. Yalan haber yaptıkları için değil, devletin halkına söylediği yalanı belgeledikleri için tutuklandılar. Yani suçu işleyen değil, suçun yapıldığını belgeleyen yargılanıyor. Tutuklanma ile haberin doğruluğu yani o TIRlarla insani yardım değil silah taşındığı resmen ispatlanmıştır. Bütün dünyaya ‘biz cihatçılara silah gönderdik’ diye resmen itiraf ettiler. Ama zannetmesinler ki bu durum sessizlikle karşılanacaktır. Silivri yeniden bir direnmenin adresi olacak! Gazeteci kardeşlerimizi saray zorbasının elinden kurtarana kadar direneceğiz. Bizim derdimizin ‘özgürlük’ olduğunu anlayacaklar ve geleceğimizin üzerinden kirli ellerini çekene kadar her dakika, her saat, her gün direneceğiz” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.