Dolar 32,5531
%0.02
Euro 34,8888
%0.07
Altın 2.430,640
%0.02
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'yla ilgili o kulis çalışmasına çifte tepki!

Kılıçdaroğlu'yla ilgili o kulis çalışmasına çifte tepki!

CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, sosyal medyadan paylaştığı mesajla, 7 Haziran'da İzmir’den milletvekili seçilen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 1 Kasım'da başka bir seçim bölgesinden aday olması için bazı partililerin Genel Merkez’de kulis çalışması yaptığını gündeme getirdi. CHP İzmir İl Disiplin Kurulu Başkanı Birol Soylu da aynı iddiayı sosyal medyadan gündeme getirdi, "Bırakın İzmir’den Genel Başkanımızı başbakan yapma savaşı verelim" ifadelerini kullandı. CHP'de Kılıçdaroğlu'yla ilgili o kulis çalışmasına

  • Ege Postası
  • 04.09.2015 - 16:54
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir'de günde kontenjan adaylar. İzmir Örgütü'nde 7 Haziran'da listelerde yer alan ve vekil seçilen kontenjan adayların 1 Kasım listesinde değiştirilmesi ve azaltılmasına yönelik sesler yükselmeye başladı. 

İLK ADIM ENGİN'DEN
Bu anlamda ilk somut adım İl eski Başkanı , 7 Haziran'da CHP İzmir 2. Bölge'den 7. Sıra Milletvekili Adayı olan Ali Engin'den gelmişti. Engin'in geçtiğimiz günlerde İl Başkanı Bedri Serter'le bir araya geldiği ve  özellikle kontenjandan aday gösterilen isimlerde değişikliğe gidilmesi,  kentte yaşayan örgütle uyumlu isimlere listelerde daha fazla yer verilmesi gerektiğini dile getirdiği basına yansımıştı. Engin'in Serter’den de İzmir Örgütü’nün değişim beklentisini Genel Merkez’de dile getirmesi noktasında talepte bulunduğu öğrenilmişti. 

GÜMRÜKÇÜ'DEN BOMBA İDDİA
Parti kulislerine yeni bir iddia düştü. CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, sosyal medya üzerinden yayınladığı mesajla bazı partililerin 7 Haziran’da İzmir’den vekil seçilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, farklı bir ilden milletvekili adayı olması için Genel Merkez’de kulis çalışması yaptığını gündeme getirdi. Gümrükçü, geçmiş süreçte yaşanmış tecrübelerden ders alarak bu tür faaliyetlerde bulunulmaması gerektiğini mesajında ifade etti.

Gümrükçü'nün 'geçmiş süreç' ifadesi "Atila Sertel'in adaylığının düşürülmesini işaret etti" şeklinde yorumlandı.


KULİS ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Gümrükçü yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı;

"Ülkemiz, demokrasimizin ve parlamenter sistemimizin sınandığı bir süreçten geçmektedir. 7 Haziran seçimlerinin sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi barış ve demokrasi adına önemli bir sınav vermiştir.

Sandıktan çıkan iradeye gösterdiğimiz saygı ve ortaya koyduğumuz politikalar, Cumhuriyet Halk Partisinin demokrasinin,barışın ve istikrarın temeli olan uzlaşının ve sağduyunun gerçek temsilcisi olduğunu bütün Türkiye’ye göstermiştir. Tarihimizde ilk defa bu kadar kısa süre içerisinde erken seçime gidiyoruz. Sürecin darlığı sebebi ile Genel Merkezimiz bu seçimde önseçim yapmama kararı almıştır.

Bu süreçte parti içi kulislerde bazı arkadaşlarımızın farklı tasarruflarda bulundukları, seçilen milletvekili arkadaşlarımızın değiştirilmesi yönünde “Kulis” faaliyeti yürüttükleri bu olmazsa Genel Başkanımızı başka bir seçim bölgesinden seçime girmeye ikna etmeye çalıştıkları konuşulmaktadır.

Geçtiğimiz süreçte yaşanmış tecrübelerimizden de ders alarak bu tür faaliyetlerin partimize fayda değil zarar getirdiğini görmemiz gereklidir! Örgütümüzün ortaya koyduğu iradeye saygı göstermek her parti üyesinin görevdir!

Önseçime katılan ve açık ara birinci çıkan Sayın Genel Başkanımız örgütümüzün onurudur. Genel Başkanımızın İzmir 2. bölgeyi tercih etmesi hepimiz için gurur kaynağıdır.

İnanıyorum ki Cumhuriyet Halk Partisi yoldaşlık kültürü ile “Biz kazanacağız!” diyebilme inancını ve iradesini ortaya koyacak ve  çözümün tek adresinin partimiz olduğunu tüm Türkiye’ye gösterecektir.

“1 Kasım’da Demokrasi kazanacak! Barış Kazanacak! CHP iktidar olacak, İzmir Başbakan çıkaracak!”


SOYLU’DAN DA ÇIKIŞ GELDİ
CHP İzmir İl Disiplin Kurulu Başkanı Birol Soylu da sosyal medya üzerinden Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den aday olmaması yönünde yapıldığı öne sürülen kulis çalışmalarına tepki gösterdi. Soylu, Kılıçdaroğlu’yla birlikte olan fotoğrafını paylaşarak şu ifadeleri kullandı;

"Birileri sırf seçilebilir sırada aday olabilmek umuduyla Genel Başkanımız İzmir’den aday olmasın kampanyası başlatmış. Bu ne hırs bu ne ihtiras biz vatan dedikçe biz CHP dedikçe siz hala ben demekten usanmadınız bırakın İzmir’den Genel Başkanımızı başbakan yapma savaşı verelim. Zaman ‘birolma’ zamanı”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.