Dolar 32,5232
%0.11
Euro 34,9403
%-0.09
Altın 2.439,540
%0.14
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Balbay dünya gençlerine seslendi

CHP'li Balbay dünya gençlerine seslendi

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay Bilkent Üniversitesi'nde düzenlenen "ayrılıklardan birliğe" konulu uluslararası konferansın açılış konuşmasını yaptı. Lise çağındaki gençlere seslenen Balbay, “sizin kuşaklara bırakabileceğimiz en güzel miras barış mücadelesi olacak “dedi.

  • Ege Postası
  • 13.02.2016 - 16:14
Model Birleşmiş Milletler Bilim Kültür ve Fen Organizasyonu(MUNESCO) tarafından düzenlenen 3 günlük konferansın çok anlamlı bir başlıkla toplandığını söyleyen Balbay şöyle devam etti:

"Sevgili gençler Anadolu birlikte yaşama ve hoşgörünün tarih boyunca korunduğu topraklar olmuştur. Büyük sevgi saygı duyduğum Prof. Ahmet Taner Kışlalı, Türklerin Anadolu'ya gelişi için şöyle der; Türkler Anadolu'yu fethetti Anadolu da Türkleri. Bu tek cümle koca kitap dolusu anlam ifade ediyor. Türk'ler Anadolu'ya geldiğinde 6 milyon insan yaşıyordu. Onlarla ortak bir yaşam kurdular. Atatürk'ün kurduğu modern Türkiye Cumhuriyeti o birikimin üzerinde yükseldi."



Atatürk'ün yurtta barış dünyada barış söyleminin bugün de güncel olduğunu vurgulayan Balbay şöyle devam etti:

"Sizler bugünün kavramlarını hemen hüküm vererek değil sorgulayarak değerlendirin. Örneğin bugün küreselleşme kavramı çok tartışılıyor. Atatürk'ün barış söyleminin özü barışın küreselleşmesi idi. Dünya barışı için ortak paydaları arttırmak için verilecek mücadele en anlamlı hedeflerden biridir. Size şu Anadolu sözünü armağan ediyorum; suyun taşı delen gücü sürekli artmasından gelir."

Konuşmasından sonra Balbay'a teşekkür plaketini ve çiçeğini 1999 yılında bombalı saldırı sonucu katledilen Prof. Kışlalı'nın kızı Nilhan Nur Kışlalı verdi. Nilhan Nur Kışlalı söz konusu organizasyonun genel koordinatörlüğünü yapıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.