Dolar 32,2535
%-0.08
Euro 34,9197
%0.27
Altın 2.436,330
%0.47
Bist-100 10.257,00
%2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Balbay: MESAM'dan elinizi çekin

CHP'li Balbay: MESAM'dan elinizi çekin

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Mustafa Ali Balbay, TBMM Genel Kurulunda yerinden söz alarak Kültür ve Turizm Bakanlığının Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği MESAM’a yönelik açıklamalarına tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 09.03.2018 - 11:24

Balbay Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği MESAM’a kayyum atanmasının ardından konuyu Meclis gündemine taşımış ve Bakanlığı bu karardan bir an önce vazgeçmeye çağırmıştı. Eleştirilerin ardından açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı, “MESAM Genel Kurulu öncesinde tespit edilen hukuka aykırılıkları gidermek ve seçim sürecini sağlıklı bir şekilde yürütmek üzere, yasaların Bakanlığımıza tanıdığı hak ve yetkileri kullandık.” şeklinde bir açıklama yaptı. Bu açıklamalara tepki gösteren Balbay konu ile ilgili TBMM Genel Kurulunda söz alarak şunları dedi:

“Hükûmet, Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliğini (MESAM)’a kayyum atadı. Hükümetin Meslek Birlikleri ile alıp veremediği nedi? Önce Türkiye Barolar Birliğine sonra Türk Tabipleri Birliğine müdahale ettiniz, şimdi sıra Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliğine mi geld? Bu kurumların faaliyetleri, kimi açıklamalarını siyasi bulabilirsiniz ama müziğe de mi müdahale edeceksini? Hangi tür müziklerin yapılması gerektiğine siz mi karar vereceksini? 9 bin üyeli MESAM'dan elinizi çekin diyorum. Sanat talimatla olmaz diyorum.”

   

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.