Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege Postası ile Gündem'in konuğu Abdullah Aydemir oldu

Ege Postası ile Gündem'in konuğu Abdullah Aydemir oldu

CHP İzmir İl Eğitim Sekreteri Abdullah Aydemir, Ege Postası İle Gündem programına konuk oldu. 7 Haziran için CHP’nin İzmir’de sandıkta hazır olduğunu belirten Aydemir, “Eğitimden geçen yaklaşık 20 bin kişi var. Genel Merkez 5 test yaptı seçim günü provası diye. İzmir bir numara oldu. Sonuçları en iyi şekilde en hızlı giren ekip İzmir oldu. İzmir örgütü hazır kıta” dedi. AK Parti’nin animasyonlu sandık eğitimini değerlendiren Aydemir, “AK Parti’de paranın gerçekleştiremediğini biz gönüllü arkadaşlarla gerçekleştiriyoruz. Bizim yaptığımız eğitim çok daha faydalı” dedi.

  • Ege Postası
  • 29.05.2015 - 10:38
EGE POSTASI - CHP İzmir İl Eğitim Sekreteri, İl Başkan Yardımcısı Abdullah Aydemir, KRT FM’de Ege Postası İle Gündem’in konuğu oldu.

PARTİ OKULUNU ANLATTI
Parti Okulu’nun 2011 yılında kurulduğunu nu ve yavaş bir şekilde yol aldığını ifade eden Aydemir, “Parti okulunda önümüzdeki 10 yılın projelerine imza atıyoruz. CHP’de uzun zaman ihmal edilmiş bir konu…Eğitim önemeli. Her şeyin başı eğitim. CHP’de eğitim anlamında eksikleri tamamlamaya çalışıyoruz 3 yıldır yoğun bir şekilde...Seçim çalışmamız 2012’den beri devam ediyor. Parti okulunda sosyal projeler üretiyoruz. Seçmenin sosyal sorunlarına çözüm üretmesini istiyoruz 5 kişilik gruplardan…50 liralık bütçesi olan projemizde var 50 bin liralık bütçesi olan projede…İzmir’de partide 4 bin kişi bu eğitimi aldı” dedi.

İZMİR HAZIR KITA
7 Haziran için CHP’nin İzmir’de sandıkta hazır olduğunu belirten Aydemir, “ Tüm sandıklarda görevlendirme yapıldı. Herkesin bir yedeği var. Her sandıkta 1 gözlemcimiz var. Kat sorumlularımızla birlikte yaklaşık 20 bin kişi hazırız…Genel Merkez 5 test yaptı seçim günü provası diye. İzmir bir numara oldu. En iyi şekilde en hızlı giren ekip İzmir oldu. İzmir örgütü hazır kıta…Yüzde 90 eğitimlerimizi tamamladık. Bu seçimde farklı bir yöntem uyguladık. Daha önce büyük salonlarda görevlileri topluyorduk. Bir sefer iki seferde veriliyordu. Bu sefer yöntemi değiştirdik, 25 kişilik gruplar halinde mahallelerde eğitim verdik. 3 ayda 217 eğitim toplantısı gerçekleştirdik. Yoğun ilgi vardı. İlk başta gelmek istemediler. Biz zaten biliyoruz diyenler oluyor. Eğitime gelince doğru bildikleri yanlışlar olduğunu görüyorlar” dedi.



DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN İKİ HUSUS VAR
Sayım bittikten sonra ıslık imzalı tutanaklar müşahit tarafından alınacağını ve  hızlı şekilde ilçe başkanlığına iletileceğini ifade eden Aydemir, “ YSK’nın yaptığı girişlerle ilgili karşılaştırma yapılacak. Önemli olan ıslak imzalı tutanakların elimize gelmesi. Aksi takdirde şikayet edebilmek için elinizde bir belge olmuyor. İki önemli husus var. İlçe başkanlığı tarafından hızlı şekilde sonuçların girilmesi ve birleştirme tutanakları imzalanmadan önce sonuçların kontrol edilebilmesi gerek. Karşı tarafın oyları artırılıp bizim oylar düşürülebilir. Buna dikkat etmemiz gerek” dedi.

KEPÇEYLE BOŞALTIYORLAR
İzmir’de son genel seçimde en çok oyu almış 5 partinin temsilcilerinin sandık başında olacağını belirten Aydemir, “ . Onların da bu işlere dikkat etmesi gerek. Başlarında durması şart değil. Listenin hemen kontrol edilmesi lazım. İlçe seçim kurulunda bulunan temsilcilerimiz eğitimleri tamamlandı. İl başkanlığımızda hukukçular tarafından eğitim verildi. İtiraz durumları nasıl edilir bunlar anlatıldı. Alanda bilginin hızlı gelmesi doğru bilgi gelmesi önemli. Diğer taraftan manipülasyon yapılırsa düzeltmek mümkün. Çay kaşığıyla doldurmaya çalışıyoruz. Sandıkta kepçeyle boşaltıyorlar. Seçim sonuçlarının yüzde 5-10 arası değiştirilecek hileler yapılıyor” diye konuştu.

ONLAR PARAYLA BİZ GÖNÜLLÜLERLE
AK Parti’nin animasyonlu sandık eğitimini değerlendiren  Aydemir, “ Bildiğim şu AK Parti’de paranın gerçekleştiremediğini biz gönüllü arkadaşlarla gerçekleştiriyoruz. Grupları küçülttük, kafasında soru işareti olanlar bize soruyor. Eğitim almışları bir daha eğittik. Son seçimdeki hataları anlattık. İnteraktif eğitim veriyoruz. Her türlü anlattığımız eğitime katılanlar ekranda görüyor. Bizim yaptığımız eğitim çok daha faydalı” dedi.

SEÇİM BİLDİRGEMİZ SES GETİRDİ!
CHP’nin  Türkiye’de en örgütlü olan parti olduğunu ifade eden Aydemir, “ Bir sıkıntımız vardı. 30 yıldır hep aynı şeyleri yapıyorduk. Beklediğimiz sonucu alamıyorduk. Çalışmayla ilgili sıkıntı yoktu. Yöntemde sıkıntı vardı. Bizim görevimiz iktidarı eleştirmek ama seçmene eleştirinin dışında alternatif sunmamız gerekirdi. Bu seçim bildirgemiz ses getirdi. Propaganda ekiplerimizin de işi kolaylaştı. Anlaşılır kısa ve net mesajlar verildi. İktidar partisi panik halinde. Sürekli kürsüye çıkıp bir şey anlatıyorlar Ben durumu ‘yavru ile katip’e benzetiyorum. Bizim işimiz kolay. Yapacağımızı biliyoruz. Ekibimiz çok güçlü” dedi.

BEN DEĞİL BİZ
“Ben olmaktansa bizi seçtiğimiz anda başarı gelir” diyen Aydemir, söyle devam etti;
“Sosyal demokrat bir partiyiz. Yukarıdan verilen emirle yönetilmiyoruz. Tartışma olmazsa gelişme olmaz. Birbirinin gözünü çıkartmaktansa ekip olarak yapılmalı tartışmalar. Parti okulundaki arkadaşlarım iyi örnek. Farklı görüşteki arkadaşlar bir araya gelmişlerdi. Ekip oldular ve tek vücut oldular. Dün birbirinin gözünü çıkartacak iki insan bugün bir araya gelip bir ilçeye gidip proje üretiyor” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.