Dolar 32,4739
%-0.2
Euro 34,9302
%0.29
Altın 2.435,940
%0.53
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den koalisyon için 'ilke' vurgusu

CHP'den koalisyon için 'ilke' vurgusu

“Hedef tek başına iktidar. Ancak farklı bir tablo çıkarsa elbette Türkiye’yi rahatlatacak çözümler masaya yatırılabilir.”

  • Ege Postası
  • 17.04.2015 - 13:52
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP’nin tek başına iktidar hedefinde olduğunu vurgularken, “Ancak seçim sonuçlarını gördüğümüzde farklı bir tablo çıkarsa elbette Türkiye’yi rahatlatacak çözümler masaya yatırılabilir” dedi.
Bingöl, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında CHP’nin seçim kampanyasına ilişkin bilgi verdi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla 19 Nisan Pazar Günü ATO Kongre Salonu’nda seçim bildirgesi ve milletvekili adaylarının tanıtımının yapılacağını belirten Bingöl, seçim süresince kullanılacak bazı materyallerinin de kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti. Bingöl, gün boyu sürecek toplantının ikinci bölümde ise Kılıçdaroğlu’nun milletvekili adayları ve iş başkanlarıyla ikinci bir toplantı gerçekleştireceğini kaydetti.
CHP’nin seçim bildirgesinin toplumun her kesimini ilgilendirdiği için, sivil toplum örgütleri, sendikalar, meslek odaları, gazeteler, televizyon ve internet basının da toplantıya davet edildiğini belirten Bingöl, “Bu toplantı bir örgüt içi çalışmanın ötesinde seçim bildirgemizi kamuoyuyla paylaşma amacı güttüğü için çok sayıda davetlimiz olacak” dedi.

-İLK MİTİNG YURTDIŞINDA-
Bingöl, seçim bildirgesinin açıklamasının ardından ilk mitingin 25 Nisan’da Almanya’nın Düsseldorf kentinde, ISS Dome Arena’da yapılacağını kaydetti. Almanya’daki mitingi 26 Nisan’daki Edirne mitinginin takip edeceğini ifade eden Bingöl, mitinglerin 6 Haziran’a kadar süreceğini belirtti. Kılıçdaroğlu’nun bazı günlerde 2 ya da 3 miting birden yapabileceğini söyleyen Bingöl, altyapı çalışmalarını tamamlandığını kaydetti.
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bingöl, “Genel Başkanımızın bu 50 günlük süre içinde yoğun bir miting programı olacak. Bu açıdan en pratik yolları deneceğiz, özel uçak, helikopter kullanabileceğiz. Mitingleri aksatmadan zamanında, kitleleri fazla bekletmeden, en hızlı şekilde Genel Başkanımızı miting meydanlarına ulaştıracağız” diye konuştu.

-HEDEF TEK BAŞINA İKTİDAR, KOALİSYON İÇİN İLKE VURGUSU-
Bingöl, 2015 seçimleri için Kılıçdaroğlu’nun “koalisyon” açıklamasının sorulması üzerine, CHP’nin tek başına iktidar hedefinde olduğunu, çalışmaların, projelerin, kadroların da tümüyle tek başına iktidara odaklı olduğunu vurguladı. Bingöl, “Ancak seçim sonuçlarını gördüğümüzde farklı bir tablo çıkarsa elbette Türkiye’yi rahatlatacak çözümler masaya yatırılabilir. Fakat bunu yaparken, temel ilkelerden taviz vermeden… Sayın Genel Başkanımız bu açıklamaları yaparken, altında bir takım çok önemli tespitlerde de bulunmuştur, ‘Bu ilkeler manzumesi birlikte hayata geçirilirse değerlendirebilir’ demiştir. Yoksa tek başına ‘şu partilerle koalisyon yapabiliriz’ diye bir anlam çıkmasın. Sayın Genel Başkanımız o açıklamasında çok temel ilkelere vurgu yapmıştır. ‘Bu ilkelerde bir araya gelinir de, böyle bir uzlaşma sağlanırsa olabilir’ demiştir. Ama bizim temel hedefimiz, başta Sayın Genel Başkanımız da olmak üzere tek başına iktidar olmak” değerlendirmesinde bulundu.

-“BİZİM İLKELERİMİZ, DURUŞUMUZ NET”-
Bingöl, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in “CHP altı oku sahip çıkması halinde birleşebiliriz” açıklamasının sorulması üzerine de CHP’nin 91 yıllık bir parti olarak temel ilkelerinin ve bir ideolojisinin olduğunu ifade ederek şunları dedi:
“Hiçbir zaman bunlardan taviz verilemedi. Zaman zaman farklı anlayışlar hakim kılındı, zaman zaman bir takım algı operasyonu yapmak adına değerlendirmeler yapıldı ama bizim ilkelerimiz, duruşumuz net. Şu ana kadar bu ilkelerden ve duruştan taviz verilmedi. Parti ilkelerimizi savunan, parti programımızı kabullenen, projelerimize inanan herkese kapımız açık ama biz kesinlikle bu ulu çınarın gölgesinde, ilkelerini sürekli savunan, net bir duruşu olan bir partiyiz, o açıdan çok dikkate alınacak bir açıklama değil.”
Koç, soru üzerine Mersin’de boşalan 4. sıra milletvekili adaylığı konusunda Kılıçdaroğlu’nun çalışmalar yaptığını ifade ederek, “Bir iki gün içinde de Sayın Genel Başkanımız tarafından o açıklama yapılacaktır” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.