Dolar 32,3664
%0.15
Euro 34,9649
%-0.29
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,15
%0.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’de yine Baykal rüzgarları!

CHP’de yine Baykal rüzgarları!

Baykal’ın çıkışları muhalif kanatta heyecan yarattı. Adı Köşk için konuşulmaya başlandı. Muharrem İnce: “Baykal düşünülebilir”

  • Ege Postası
  • 20.04.2014 - 13:38
Yerel seçimde beklenen başarıya ulaşılamaması CHP’deki muhalif isimlerde yönetime yönelik eleştirilere neden olurken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun atacağı adımlar da merakla bekleniyor. Bu süreçte eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın, “Yanlış yaptığımız açık, hata olduğu açık. Şimdi söylüyor değiliz, uyardık, göz göre göre de yapıldı. Çılgınca hatalar yapıldı” sözledi, partinin muhalif kanadında memnuniyet yarattı. Baykal’ın bu sözleri partide değişim gerektiği yönünde yorumlanırken, “PM seçimli kurultay” talepleri de kulislerde konuşulmaya başlandı. Bu kurultayın Köşk seçimi sürecine girmeden hemen yapılması da konuşulmaya başlandı.
 
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin, “adayın Deniz Baykal olabileceği” yönündeki mesajı, gözlerin Baykal’a dönmesine yol açtı. Baykal’ın süreç içinde “adayım” demeyeceği, ancak bu konunun Kılıçdaroğlu’nun gündemine getirileceği kulislerde konuşuluyor. Baykal’ın adaylığa sıcak baktığı vurgulanırken, Kılıçdaroğlu’nun“siyasi parti kökeni olmayan bir kişi” üzerinde ısrarcı olacağı da konuşuluyor.
 
‘Demokrasi gidiyor, başka işlerle uğraşıyoruz’
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Merkez’de dün yapılan Parti Meclisi toplantısında, seçim sonuçlarını özgürce değerlendireceklerini, artılarını, eksilerini tartışacaklarını söyledi. CHP lideri, şöyle konuştu: “12 Eylül askeri darbesinin yapamadığını, şimdi halkın oylarıyla gelmiş bir siyasal iktidar yapıyor, darbecilerden daha ağır bir istihbarat devleti oluşturuyor. MİT’e yurt içinde ve dışında operasyon yapma yetkisi verildi. Ne demek b? Yani adam öldürme yetkisi veriyor. Yeni Yeşil’ler çıkacak. Üniversiteler olup bitenler karşısında sessiz. Osmanlının medreseleri daha cesurdu. ‘CHP sağa mı kayıyor'’ Sağ sol olayı olmanın ötesinde bir noktaya geldik biz. Cumhuriyet, demokrasi, bunlar tartışılır hale geldi. Toplumun Cumhuriyet’ten yana, demokrasiden, seküler sistemden, kadın erkek eşitliğinden yana bütün güçlerini kucaklamak zorundayız. Demokrasi gidiyor, başka işlerle uğraşıyoruz. Yarın hepinizin fişlendiğini göreceksiniz. Erzurum’da kahvede oturan Mehmet Efendi de fişlenecek, Kahramanmaraş’ta kahvede oturan Ökkeş de fişlenecek. Bu süreci başlattılar.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.