Dolar 32,3606
%0.13
Euro 34,9545
%-0.32
Altın 2.325,550
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de süre doldu: Vekillik için kimler istifa etti'

CHP'de süre doldu: Vekillik için kimler istifa etti'

CHP’de milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe yöneticilerine yönelik genelgeyle duyurulan son istifa tarihi 25 Aralık saat: 17:00 itibariyle son buldu. İl yönetiminde il başkanı Ali Engin dışında 6 isim istifa etti. 5 İlçe başkanı da vekillik yolunda görevlerini bıraktı.

  • Ege Postası
  • 25.12.2014 - 18:04
HALİL SOLAK/HABER SERVİSİ - CHP Genel Merkezinin talimatıyla 25 Aralık'a kadar CHP’den milletvekili aday adayı olmak isteyen parti yöneticilerine yönelik genelgeyle açıklanan istifa tarihinin süresi saat 17:00’de doldu.

"Kocaoğlu'nun il başkan adayı belli oldu!"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

ENGİN VE 6 YÖNETİCİ İSTİFA ETTİ
CHP İzmir’de İl Başkanı Ali Engin dışında il yönetiminde milletvekilliği için İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç, Meslek Kuruluşları, Sendikalar, STK’lardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ülkümen Rodoplu ,İnsan Haklarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ercan Çınarlı, Seçim İşleri, Tanıtım ve Propagandadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mehmet Levent Çılı istifa etti. Yönetime yerel seçim sürecinde yedekten giren ve daha sonra il başkan yardımcısı olan Bilişim Sorumlusu Yekta Varnalı da istifa etti. Varnalı milletvekili aday adayı olmayacağını duyurdu. Daha önce istifa edeceklerini duyuran Osman Peri ve Ali Karabay ise istifa etmekten vazgeçti.


5 İLÇE BAŞKANI ADAY ADAYI
İlçe örgütlerinde de istifalar yaşandı. Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan, Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik, Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege ve Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı milletvekilliği aday adaylığı için istifa eden isimler oldu.

İSTİFALAR AZ KALDI
CHP İzmir’de, milletvekili adaylarının önseçimle belirlenmesi yöntemi netlik kazanmadığı için ve ayrıca önseçimle belirleyeceğiz açıklamalarına şüpheyle bakıldığı için istifaların çok olmaması dikkat çekti.

EREL VE YILDIZ'A TEPKİ
Öte yandan il yönetim kurulu toplantısında Ankara'ya il yönetimine haber vermeden giden ve işadamı Salih Özçiftçİ için Genel Merkez'de kulis yapan İl Başkanvekili Barış Erel ve İl Saymanı Celal Yıldız'a il yöneticilerinin tepki gösterdikleri öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.