Dolar 32,4638
%0.05
Euro 34,7932
%0.21
Altın 2.478,440
%0.66
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’de şok: O ilin yönetimi düştü

CHP’de şok: O ilin yönetimi düştü

CHP Manisa İl Yönetimi 14 yöneticinin istifa etmesi nedeniyle düştü.

  • Ege Postası
  • 03.10.2015 - 11:51
CHP Manisa İl Yönetimi aldığı ortak kararla, 14 parti yöneticisinin istifa etmesi sebebiyle düştü.
 
Şok gelişme sonrası konuşan CHP Manisa İl Başkanı Mustafa Ada, “Kesinlikle parti içi çekişmeden dolayı yönetim kurulumuz düşmedi” dedi.


CHP Manisa İl Yönetimi, 24 üyeden 14'ünün ortak kararla istifa etmesi üzerine düştü. Yenilenmeye ihtiyacı görüşü üzerine alınan ortak kararla istifaların gerçekleştiğini söyleyen CHP Manisa İl Başkanı Mustafa Ada, "Bunun neticesinde toplam 14 arkadaşımız il yönetiminden istifa etti. Hiç kimse Manisa CHP'de bir kavga var sanmasın. Yaptığımız tamamen partiyi dinamik tutmaktır" dedi.



CHP Manisa'da alınan kararla 14 yönetim kurulu üyesi istifa etti. 24 üyenin yarısından fazlasının istifası nedeniyle yönetim düştü. Önümüzdeki günlerde CHP Manisa İl Yönetim Kurulu'nun yeniden oluşturması bekleniyor.

Toplu istifanın gerekçesini açıklayan İl Başkanı Mustafa Ada, "Geçtiğimiz ay yaptığımız İl Yönetimi toplantısında partimizin yenilenmeye ihtiyacı olduğunu konuştuk. Bunun neticesinde arkadaşlar ortak bir karar alarak istifa etmenin en uygun yol olduğunu söylediler. Bunun neticesinde toplam 14 arkadaşımız il yönetiminden istifa etti. Hiç kimse Manisa CHP'de bir kavga var sanmasın. Yaptığımız tamamen partiyi dinamik tutmaktır" dedi. 

Üyelerin yarısından fazlasının istifası nedeniyle yönetimin düştüğünü söyleyen İl Başkanı Mustafa Ada, "İl yönetim kurulumuz burada büyük bir olgunluk gösterdi. Üç yıllık bir yönetimimiz var. Bazı arkadaşlarımız yorulmuştu. Toplantıya gelmeyen arkadaşlarımızın sayısı da az değildi. Biz de İl Yönetim Kurulu olarak istifa yolunu seçtik" dedi.

Yaşanacak süreci anlatan İl Başkanı Mustafa Ada, "Genel Merkezimiz Manisa'da partiye emek vermiş birilerini ya da şuan mevcut yönetimden birisini çağıracak. Bu ben de olabilirim bir başkası da. Bir il başkanı atanacak ve o başkandan yeni yönetim kurulu oluşturulması istenecek. En kısa zamanda Genel Merkez atamayı yapacaktır. CHP Manisa'da sahipsiz kalmaz" dedi. 

BİR İSTİFA DA İLÇE BAŞKANINDAN
Öte yandan; ailesinin sağlık sorunlarını gerekçe gösteren Yunusemre İlçe Başkanı Ali Ercan da istifa etti. Genel Merkez, Ali Ercan'ın yerine Manisa Eczacılar Odası Genel Sekreteri Devrim Bali'yi atadı.


YENİ BAŞKAN KİM OLACAK'
CHP kulislerinden alınan bilgilere göre CHP Genel Merkezinin önümüzdeki günlerde Eski İl Başkanlarından Hasan Cahit Kaplan, Mustafa Ada ve partide uzun yıllar merkez ilçe başkanlığı yapan Hamza Kopal’ı Genel Merkeze çağıracağı iddia edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.