Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de ön seçim heyecanı

CHP'de ön seçim heyecanı

CHP'li üyeler, ön seçimle milletvekilli adaylarını belirlemek amacıyla sandık başına gitti.

  • Ege Postası
  • 29.03.2015 - 12:05
Seçimlerin yapıldığı yerlerden Atatürk Lisesi'nde oyunu kullanan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ön seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bütün adaylara başarılar dileyen Koç, "Kimileri sarayda aday belirliyor, kimileri de halkıyla aday belirliyor. Aradaki fark o" diye konuştu.

Ankara birinci bölgeden ön seçim aday adayı olan partinin eski genel sekreterlerinden Önder Sav da aynı okulda oyunu kullandı.

Sav, burada yaptığı açıklamada, güzel bir demokrasi şöleninin yaşandığını, tabanın tercihi söz konusu olunca ön seçime girdiğini söyledi.

Sonuç ne olursa olsun, CHP'nin emrinde, hizmetinde olacağını ifade eden Sav, gazetecilerin soruları üzerine, "ön seçim deneyiminin bulunduğunu, diğer adaylar gibi iddiasının olduğunu" kaydetti.

Ankara birinci bölgeden ön seçim aday adayı olan ve yine bu okulda oyunu kullanan CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) eski üyelerinden Hakkı Süha Okay da Türkiye'nin bir yol ayrımında olduğunu, rejim mücadelesi olduğunu savunarak, herkesin görevinin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu başbakan yapmak olduğunu söyledi.

ADAYLARDAN ÜYELERE İKRAM

Öte yandan, Atatürk Lisesi'nin bahçesinde toplanan üyeler, destekledikleri adayların broşürlerini dağıtıyor.

Adayların pankartlarının asılı olduğu bahçede, bazı adaylar, oy kullanacaklara, "kalem, tatlı, su, atkı, tişört ve not defteri" dağıtıyor. Çankaya Belediyesi de kurduğu çadırda üyelere çorba veriyor.

Ankara 1. bölgede 86 aday adayı, 2. bölgede ise 53 aday adayı ön seçimde yarışıyor. Ön seçimde, 1. bölgede 45 bin 725, 2. bölgede 26 bin 728 olmak üzere iki bölgede toplamda 72 bin 453 üye, milletvekili adaylarını belirlemek için oy kullanacak.

ANTALYA
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ’ın da adaylık yarışa girdiği Antalya’da partililer, önseçim için günün erken saatlerinde sandık başına gitti. Partililer seçime yoğun ilgi gösteriyor.

Antalya’da CHP’nin 14 kişilik milletvekili aday listesinin belirlenmesi için il genelinde 39 bin 735 parti üyesi, 19 ilçede kurulan 193 sandıkta oy kullanacak. Antalya’daki yarışa, aralarında CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın ve Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş’ın da yer aldığı 96 aday adayı katılıyor. Oylamada parti üyelerinden en az 7, en fazla 13 ismi işaretlemesi istenecek. 13 isimden fazla ya da 7 isimden az ismin işaretlendiği oy pusulaları geçersiz sayılacak. Partililer sadece 3’üncü sıraya yerleştirilecek adayı seçmeyecek. CHP Genel Merkezi, o sırayı kontenjan aday olarak Antalya Ticaret ve Sanayi Odası eski başkanı Çetin Osman Budak için kullanacak. 



Manisa CHP'de önseçim heyecanı
 
CHP'nin Manisa'da yaptığı ön seçimde, 20 bin 659 üye, 22 aday adayı arasından 9 milletvekili adaylarını belirlemek için sandık başına gitti.

CHP Manisa İl Teşkilatı, 7 Haziran'daki genel seçimlere girecek olan milletvekili adaylarını belirlemek için 17 ilçede önseçime gitti. İl genelinde 81 sandıkta 20 bin 659 üye, 22 milletvekili aday adayı arasından aday olacak isimleri belirmlemek için oy kullanacak.Saat 08.00'de başlayan ve 17.00'de sona erecek oylamada, üyeler, üyeler en az 5, en çok ise 9 aday için tercih yapabilecek.

Bir dönem daha vekillik aday adayı olan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, oyunu Şehzadeler İlçesi'ndeki Ahmet Tütüncüoğlu İlkokulu'nda kullandı. Oyunun önce şahsına sonra partiye hayırlı olmasını dileyen Milletvekili Özel, "Kendi evinde temiz olmayan sokağını ve ilçesini temiz tutamaz. Kendi evinde demokrasi olmayan da ülkeye demokrasi getiremez. Genel başkanımız dahi bugün sandıktan çıkıyor. Bundan sonraki süreçte tüm adaylarını parti içindeki demokrasiyle belirleyecek. Bunun diğer partilere de örnek olmasını diliyoruz" diye konuştu.


CHP Aydın'da önseçim

 
AYDIN'da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il ve ilçe teşkilatları, genel seçimde milletvekili görmek istedikleri adayları belirlemek için ön seçime gitti. CHP'de 17 ilçede yapılacak ön seçimle, 18 milletvekili aday adayı içinden partinin 6 milletvekili adayı belirlenecek. 

Efeler 7 Eylül İlköğretim Okulu'ndaki ön seçimde 7 bin 16 üye, 20 sandıkta oy kullanacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın kontejan adayı olduğu listenin sıralaması akşam saatlerinde kesinleşecek. Eşi Gülay Özakcan ile 1014 no'lu sandıkta oy kullanan Efeler Belediye Başkanı CHP'li Mesut Özakcan, şöyle dedi:

"Ülkemiz adına daha demokrasinin D'sindeyiz. Demokrasinin tüm kurallarıyla işletildiği bir ülke toplum ve yönetim yapımız maalesef yok. Parti içi demokrasiler adına ön seçimin partili üyelerle gerçekleştiriliyor olması parti içi demokrasinin işletilmesi adına çok önemlidir. Partililerimiz kendi özgür iradeleriyle oy kullandığı takdirde demokrasi daha sağlıklı işler, seçim sonuçları daha sağlıklı hale getirilir. Partimizde yapılan ön seçimin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." 




CHP Uşak'ta önseçim 
 
CHP Uşak'ta ön seçimle milletvekilli adaylarını belirlemek amacıyla, sandık başına gitti. Uşak ve ilçelerinde kurulan toplam 12 sandıkta toplam 6 bin 600 CHP'li üye 10 aday adayından 3'ünü belirleyecek. 

Uşak Lisesi'nde sabahın erken saatlerinde başlayan oylamaya parti üyeleri yoğun ilgi gösterdi. Merkez ilçede kurulan 7 sandıkta 3 bin 450 üye, Banaz, Eşme, Sivaslı, Karahallı ve Ulubey ilçelerinde kurulan birer sandıkta ise 3 bin 150 üye oylarını kullanmaya başladı. CHP üyeleri, aralarında mevcut Uşak milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ve diğer aday adayları Özkan Yalım, İsmet Akın, Mustafa Aydın, Nurullah Çavuşoğlu, Barış Çoban, İsmail Demirel, Yüksel Doğan, Mustafa Dönmez ve Bülent Horasan'dan arasından 3'ü için oy kullanabilecek. Saat 17.00'ye kadar devam edecek oy verme işleminin ardından belirlenecek 3 milletvekili adayı ile 7 Haziran'da yapılacak seçime girecek olan CHP'de hedef 3 milletvekilliğini de almak.

Ön seçimin ardından ciddi bir çalışma içine gireceklerini belirten CHP Uşak İl Başkanı Ferit Celal Güray, "Ön seçim sonrasında parti üyelerimiz 3 milletvekili adayımızı belirleyecek. 30 Mart'tan itibaren 5'er kişilik 80 ekip oluşturarak seçim çalışmalarımızı hızlandıracağız. Ekiplerimizle çalmadık kapı bırakmayarak Uşak'ın 3 milletvekilliği kontenjanını tüm Uşak'ı gezerek alacağız" dedi.
(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.