Dolar 32,3879
%-0.29
Euro 34,7985
%-0.02
Altın 2.405,130
%-0.73
Bist-100 10.162,00
%1.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’nin yeni grup başkanvekili Murat Emir oldu

CHP’nin yeni grup başkanvekili Murat Emir oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grup başkanvekilliği seçimi için toplandı. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ve CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç aday oldu. CHP'de Burcu Köksal'dan boşalan Grup Başkanvekilliği koltuğuna Ankara Milletvekili Murat Emir seçildi. Sevda Erdan Kılıç, sosyal medya hesabından açıklama yaptı ve "Baba ocağımızın bacasını tüttüren, çayını demleyen bir parti emekçisi olarak Partimin Grup Başkanvekilliğine aday oldum. Bu adaylığım bir kırılma değil; partiye güç katma, kadın temsiliyetini sağlamak amacıyla olduğunu belirtmek isterim. 25 yıllık siyasi hayatımda kadınların korunarak değil mücadele ederek var olması gerektiğini savundum. Bu anlayışla mücadelemde hiç kimsenin gölgesine sığınmadım bundan sonra da sığınmayacağım. Parti içi demokrasi ve demokratik süreçler her zaman partimizi güçlendirmiştir." dedi.

  • Ege Postası
  • 18.04.2024 - 09:51
  • Güncelleme: 18.04.2024 - 21:42

EGEPOSTASI- 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilen CHP'li 4 milletvekilinin milletvekilliği sona erdi.

Dün TBMM'de yapılan oturumda, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal’ın belediye başkanlığını tercih ettiklerine ilişkin dilekçeler okutuldu. Bu nedenden dolayı CHP'nin Meclis'teki milletvekili sayısı 125'e düşmüş oldu.

CHP TBMM Grubu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı seçilen CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal'dan boşalan grup başkanvekilliği için bugün toplandı. 

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ile CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç aday oldu. 

Seçimin sonucunda Ankara Milletvekili Murat Emir, CHP’nin yeni grup başkanvekili oldu. Emir, CHP’nin 124 milletvekilinin 66’sının oyunu aldı.

Sevda Erdan Kılıç ise oyların 48’ini aldı.

ADAYLIĞIM BİR KIRILMA DEĞİL!

Kılıç sosyal medya hesabından açıklama yaptı:

"1999 yılında sandık müşahitliğiyle başlayan siyasi mücadelemde partimin ilçe gençlik kolları yöneticiliği sonrasında İzmir il gençlik kolları başkanlığı, il disiplin kurulu üyeliği, il başkan yardımcılığı, il sekreterliği, iki dönem parti meclisi üyeliği son olarak da iki dönemdir milletvekili; her şeyden de önemlisi baba ocağımızın bacasını tüttüren, çayını demleyen bir parti emekçisi olarak Partimin Grup Başkanvekilliğine aday oldum. 

Bu adaylığım bir kırılma değil; partiye güç katma, kadın temsiliyetini sağlamak amacıyla olduğunu belirtmek isterim. 

25 yıllık siyasi hayatımda kadınların korunarak değil mücadele ederek var olması gerektiğini savundum. 

Bu anlayışla mücadelemde hiç kimsenin gölgesine sığınmadım bundan sonra da sığınmayacağım. 

Parti içi demokrasi ve demokratik süreçler her zaman partimizi güçlendirmiştir. 

Benim de bugünkü adaylığım ilhamını toplumumuzda güneşten önce uyanan kadınların tüm haklarını daha yüksek sesle dile getirme ve yerel seçim boyunca meydanlarda vurguladığımız kadın ve gençlik temalı siyaset anlayışını parlamento kanalıyla; parti içinden ülke geneline uzanan bütünleştirici ve kucaklayıcı bir anlayıştan almıştır. 

Bu sürece katkı koyan tüm arkadaşlarıma teşekkür eder, seçilen arkadaşımıza başarılar dilerim."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.