Dolar 32,3178
%0.21
Euro 35,0683
%-0.15
Altın 2.309,390
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de kontenjan aday Susam'a esnaftan tam destek

CHP'de kontenjan aday Susam'a esnaftan tam destek

CHP İzmir Milletvekili ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam, TBMM’de geçirdiği son 4 yılın raporunu kamuoyu ile paylaştı. İki dönemdir TBMM çatısı altında vekillik yapan Milletvekili Susam bir dönem için daha vize isterken, esnaf teşkilatı da Susam’a tam destek sunarak CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na seslendi ve kontenjan çağrısını yineledi. Kontenjan aday Susam'a

  • Ege Postası
  • 31.03.2015 - 11:43
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam’ın Kordon Otel’de gerçekleştirdiği basın toplantısına İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu’nun yanı sıra çok sayıda esnaf odası başkanı, yöneticileri ve esnaf teşkilatının temsilcileri de eşlik etti. Susam, toplam iki dönemdir Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında esnaf teşkilatı adına yaptığı çalışmaları tüm detayları ile aktardı. Milletvekili Susam ayrıca, hazırlanan görsel sunum eşliğinde esnafa teşvik, kredi ve vergi gibi konularında kolaylık sağlanması yönündeki girişimlerine ve kamuoyunda “AVM Yasası” olarak da bilinen “Perakende satış yasasının düzenlenmesi hakkındaki yasa” çerçevesinde değerlendirmeler yaptı.
 
 
ESNAF TEŞKİLATI SUSAM İÇİN KILIÇDAROĞLU’NDAN RİCADA BULUNDU
Esnaf ve zanaatkarlar ile gerçekleştirdiği buluşmada TBMM’deki 24’üncü dönem çalışmalarını aktaran CHP İzmir Milletvekili Susam, “Her sektörün ilgilileri ile görüşerek, esnafın sorunlarını dinleyerek yasal düzenlemeye yapma alışkanlığını parlamentoya sokmuş bir temsilcinizim. Esnafın Ankara’daki gözü ve kulağı olmayı başarmış bir milletvekiliyim” dedi. Susam ayrıca, geçtiğimiz günlerde Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen esnaf teşkilatı temsilcilerinin, “Mehmet Ali Susam bizim meclisteki gözümüz kulağımızdır. Ona sahip çıkmanızı, esnaf adına ona yeniden görev vermenizi istiyoruz” kendisinin bir dönem daha kontenjandan milletvekili adayı gösterilmesi yönünde taleplerini ilettiğini aktardı.
 

BİR DÖNEM DAHA VİZE İSTEDİ
Önümüzdeki dönem için oda ve birlik temsilcilerinden bir kez daha destek ve 4 yıl daha vize isteyen Susam, “TBMM’de 184 ayrı konuşma yaparak, sayısız soru önergesi ve kanun teklifi verdim. Sizin güçlü sesiniz olmak için elimden geleni yaptım. Arzu ediyorum ki, ilerleyen dönemde esnaf teşkilatının güçlü sesi olacağım. Umarım önümüzdeki dönemde temsilci sayımız da artar. Bana verdiğiniz destek için hepinize teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
 
KILIÇDAROĞLU’NA SESLENDİ
Teşkilat adına Susam’a teşekkürlerini ileten İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise, 2007’den bu yana esnaf adına mecliste görev yapan Mehmet Ali Susam’ın “Esnaf’a hesap verdiği gün” olarak niteleyerek, “Sayın kardeşim, esnaf teşkilatının desteği seninle beraber, yolun açık olsun. Esnaf olarak bizim için yaptığınız çalışmaları günü gününe takip ediyoruz. Önümüzdeki dönemde de bizi temsilen kontenjandan aday olmasını talep ediyoruz. Önümüzdeki dönemde de sizinle çalışmaktan büyük gurur duyacağız. Yolunuz açık olsun” diyerek Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezine ve Kemal Kılıçdaroğlu’na seslendi.
 
VEKİL ADAYLARI İÇİN MESAJ VERDİ
“Seçim dönemi geldi. Türkiye’de bir dönem bitti, yeni bir döneme geçecek” cümleleri ile konuşmasını sürdüren İESOB Başkanı Mutlu, “Aday adaylarının hepsi odalarınızı ziyaret etti, sizden destek istedi. Seçim döneminde aday olanlar, pazara gelecekler, kahvelere gelecekler, pastanelere gelecekler, berber dükkanına gelecekler, minibüse taksiye binecekler, fırınları ziyaret edecekler. Siz başkanlarıma şunu söylüyorum, hangi siyasi partiden olursa olsun gelen adayları en iyi şekilde karşılayın. Sakın ola ki, sorunlarınızı aktarmada kusurunuz olmasın. Sorunlarınızı söylemekten, dertlerinizi aktarmaktan geri durmayın” dedi ve hipermarket yasasında düzenleme, SGK kesintileri ve destek primleri kesintilerinde düzeltmeye gidilmesi yönünde taleplerin esnaf tarafından siyasilere iletilmesini istedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.