Dolar 32,2761
%0.04
Euro 34,9667
%-0.04
Altın 2.449,240
%0.12
Bist-100 10.173,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de flaş gelişme... İzmir adayları açıklanıyor

CHP'de flaş gelişme... İzmir adayları açıklanıyor

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve il yöneticileri bugün Ankara’ya giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Görüşmede CHP liderinin, İl Başkanı Yücel ve beraberindeki heyete; İzmir'de bir iki ilçe dışında diğer bütün ilçeleri be Büyükşehir'i hafta sonu yapılacak PM toplantısında açıklamayı planladıklarını söylediği öğrenildi. Yücel ve CHP liderinin görüşmesi sona erdi

  • Ege Postası
  • 21.01.2019 - 14:47

EGEPOSTASI- CHP'de aday belirleme süreci devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde CHP’de 4 ilçe belediye başkan adayı açıklanırken gözler Büyükşehir ve diğer ilçelere çevrildi.

Ankara'ya giden CHP İzmir İl Yönetim Kurulu, Genel Merkezi'nde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Kritik buluşmada İzmir Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylıkları masaya yatırıldı.

Görüşmede 21 İl Yönetim Kurulu üyesi ve İl Gençlik Kolları Başkanı, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in sözcüleri olduğunu ve alacağı her kararın arkasında olduklarını illettiler. 

İl Başkanı Deniz Yücel ve il yönetimi Kılıçdaroğlu'na İzmir’in adaylarının gecikmesinden duydukları rahatsızlığı aktardılar.

Yücel ve beraberindeki heyetin “İzmir büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları daha fazla geciktirilirse parti örgütünde telafisi zor kırılmalar yaşanır” uyarında bulundukları bildirildi.

Bunu üzerine CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun ise “İzmir’in adaylarını biz de hemen açıklamak isterdik ama bildiğiniz gibi İYİ Parti ile sürdürülen ittifak görüşmeleri var. Gecikme o yüzden yaşandı” dediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu'nun İl Başkanı Yücel ve beraberindeki heyete; "Merak etmeyin İYİ Parti ile görüşmeler bir iki güne sonuçlanacak. Pazar günü de MYK ve PM toplanacak. Hafta sonu yapılacak Parti Meclisi toplantısında Büyükşehir ve birkaç ilçe dışında İzmir'i büyük ölçüde açıklayacağız" dediği öğrenildi.

Bu arada CHP PM 27 Ocak Pazar günü saat 15.00'te toplanacak.

BENİ ONURLANDIRDI

Ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Kılıçdaroğlu'na yerel seçimlerle ilgili olarak sahadaki ve örgüt içindeki çalışmalar hakkında bilgiler verdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"İl Yönetim Kurulumuz ile birlikte Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ettik. Oldukça samimi bir ortamda geçen ziyarette genel başkanımıza İzmir'de yaptığımız ve yapmayı planladığımız çalışmalar hakkında bilgi verdik. İl ve İlçe örgütlerimizle tam bir uyum için de çalıştığımızı, halen devam eden saha çalışmalarımızın adaylarımızın tamamının açıklanmasının ardından daha da yoğunlaşacağını aktardık. Görüşmede il yöneticilerimiz de söz aldılar. İl Yöneticilerimizin İzmir ile ilgili alınan her türlü kararda arkamda olduklarını açıklamaları beni onurlandırdı. Bu bağlamda ziyarete katılan katılamayan tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Sayın Genel Başkanımız da hem ziyaretten, hem de il yönetimimizdeki uyumdan duyduğu memnuniyeti aktardı. Genel Başkanımız, tüm İzmirli hemşerilerimize sevgi ve saygılarını ileterek, İzmir'in CHP için çok farklı ve önemli bir yerde olduğunu, bu sebeple İzmir için çok hassas bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Bizler de İzmirli vatandaşlarımızın merakla İzmir'in adaylarını beklediğini ileterek, açıklanacak adaylar kimler olursa olsun canla başla çalışacağımızın sözünü verdik."

VEKİLLERLE YEMEK

Bu arada CHP İzmir İl Yönetim Kurulu üyeleri Ankara'daki bazı CHP milletvekilleriyle de bir araya geldi. Meclis çalışmaları için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bulunan İzmir milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi, Murat Bakan ve Kani Beko'yu da ziyaret eden CHP İzmir yönetimi, daha sonra vekillerle birlikte yemek yedi.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.