Dolar 32,2752
%-0.19
Euro 34,7968
%-0.04
Altın 2.395,210
%0.07
Bist-100 10.277,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de diğer adaylarının açıklanacağı PM tarihi belli oldu

CHP'de diğer adaylarının açıklanacağı PM tarihi belli oldu

CHP'nin başka partilerin yönetimindeki kentlerin belediye başkan adaylarını 4 Ocak'ta, CHP'li belediyelerin yönettiği kentlerin adaylarını ise 16 ya da 17 Ocak'taki PM toplantılarında açıklayacağı öne sürüldü. CHP'de diğer adayların açıklanacağı PM tarihi belli oldu

  • Ege Postası
  • 20.12.2018 - 09:14

CHP’de 18 Aralık Salı günü yapılan Parti Meclisi toplantısında aralarında İstanbul, Ankara, Antalya ve Adana Büyükşehir’in de yer aldığı 67 belediye başkan adayını daha ilan etti.

İSTANBUL VE ANKARA İÇİN DARALTILDI

Kritik toplantının gündemine daha önce 400 civarında belediye başkan adayının gündeme geleceği duyurulsa da, Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla açıklanacak liste daraltılmıştı. Daraltılma işleminin İstanbul ve Ankara Büyükşehir adaylarının gündeme gelmesinden dolayı yapıldığı bilgisi verilmişti.

Gerçek Gündem'in haberine göre CHP Parti Meclisi 4 Ocak'ta toplanacak ve  yönetimi CHP'de olmayan ilçe belediye başkan adayı açıklanacak. Bu toplantıda Bursa ve Mersin Büyükşehir adaylarının da ilan edilmesi bekleniyor. CHP’de beşinci grup adayların ilanının ardından, 16 ya da 17 Ocak 'ta yapılacak PM'de de CHP'nin yönettiği belediyelerin başkan adayları kamuoyuna duyurulacak.

Düzgün Haber’in kulislerden edindiği bilgiye göre, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in açıklanmasının büyük oranda netleştiği belirtiliyor.

CHP’de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı içinse aday adaylarından, İstemihan Talay, Fikri Sağlar ve Vahap Seçer arasından eski milletvekillerinden Serdal  Kuyucuoğlu’nun isminin öne çıktığı ifade ediliyor.

İZMİR İÇİN İKİ FORMÜL YARIŞIYOR

CHP’de Aziz Kocaoğlu’nun yeniden aday olmayacağını ilan ettiği İzmir Büyükşehir adayının kim olacağı konusunda ise heyecan her geçen gün artıyor.

İzmir Büyükşehir için iki formül birbiriye yarışıyor.

Birincisi İzmir için ’Ağabey’ formülünün devreye sokulmasını kapsıyor.

Özellikle son günlerde bu formülü savunanlar; “Aziz Kocaoğlu, son defa ağabeylik yapsın, yeniden aday olsun,” söylemi yüksek sesle dillendirilmeye başlandı.

AĞABEY İÇİN İSİM ÇOK

Kocaoğlu’nun aday olmaması durumunda ise İzmir’de teşkilatlara ve belediyelere ağabeylik yapabilecek Tuncay Özkan, Abdül Batur, Alaatin Yüksel, Tunç Soyer ve Bedri Serter isimleri bu formül çerçevesinde gündeme getiriliyor.

GENÇ OLSUN YENİ OLSUN

Öne sürülen ikinci formül ise genç bir yüzün aday gösterilmesi yönünde. Bu formül için özellikle Genel Merkez kulislerinde Murat Bakan’ın ismi öne çıkmış durumda.

KILIÇDAROĞLU SER VERİYOR SIR VERMİYOR

İzmir konusunda olup biteni sessiz bir şekilde takip eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise ser verip sır vermiyor. Kılıçdaroğlu’nun İzmir konusundaki suskunluğu yüzünden, ilk PM toplantısına da İzmir Büyükşehir’in gündeme gelmesi zayıf bir olasılık olarak görülüyor.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.