Dolar 32,5835
%0.22
Euro 34,8112
%0.43
Altın 2.414,690
%-0.75
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de 'asil' hamle PM'ye takıldı!

CHP'de 'asil' hamle PM'ye takıldı!

CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, İzmir Örgütü'nde son yıllarda pek gerçekleşmeyen bir adım attı ancak Parti Meclisi'ne takıldı. Kavalar, asil yönetimi yarı oranında arttırmak için tüzüğün 29. maddesinden faydalanmak istedi. İl başkanlığı Bornova'dan gelen talebi onaylayıp Genel Merkez'e yolladı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Parti Meclisi, tüzük kurultayına kadar benzer talepleri askıya aldı. CHP İzmir'de o ilçede

  • Ege Postası
  • 07.02.2016 - 23:41
EGEPOSTASI - HABER SERVİSİ - CHP Bornova'da İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, son dönemde parti içinde fazlaca gerçekleşmeyen örnek bir adım attı.

TÜZÜĞÜN 29 MADDESİ
Kavalar, 16 kişiden oluşan ilçe asil yönetim kurulunun 24 kişiye çıkarılması için tüzüğün 29. maddesini işletti.
MADDE 29: “Parti Meclisi, ilçe ve ilin ortak talebiyle, ilçenin üye, nüfus ve partili seçmen sayılarını da dikkate alarak yönetim kurulu sayılarını yarı oranında arttırabilir.”

İlçe yönetimi asil yönetimin yarı oranda artmasına yönelik aldığı kararı, il başkanlığına bildirildi. İl başkanlığı da talebi onayladı ve Genel Merkez'e gönderdi.

PM ONAYLAMADI
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Parti Meclisi, Bornova ilçe asil yönetiminin 16 kişiden 24 kişiye yükselmesine onay vermedi.

TÜZÜK KURULTAYI BEKLENECEK
Parti Meclisi, önümüzdeki süreçte gerçekleşecek tüzük kurultayına kadar benzer tüm talepleri askıya aldı. Tüzük kurultayında yapılacak değişiklikler sonrası talebin değerlendirilmesi kararı alındı.

YELPAZE GENİŞLERSE ETKİSİ FAZLA OLUR
Asil yönetimi arttırma talebi PM'ya takılan Kavalar, “ Bornova hem yüz ölçümü hem de nüfus anlamında büyük bir ilçe...Tüzüğümüzün 29. maddesinden faydalanmak istedik. Önce biz karar aldık. Sonra il karar aldı. Parti Meclisi de onaylamadı. Talebimize yönelik herhangi bir red kararı yok. Tüzük kurultayında bazı değişiklikler yapıldıktan sonra yeniden değerlendirilecek. Amacımız katılımcılığı sağlamak. Yelpaze ne kadar geniş olursa o kadar etkisi de büyük olur. Küçük olsun benim olsun mantığını hiç kullanmadım. Asil ve yedekler hepbirlikte toplantılarımızı yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.