Dolar 32,3254
%0.23
Euro 34,9232
%-0.56
Altın 2.306,970
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de Başkan Şahin'den o çağrıya tepki!

CHP İzmir'de Başkan Şahin'den o çağrıya tepki!

CHP İzmir’de delege seçimleri için sayılı günler kalırken, Menemen Belediye Başkanı CHP’li Tahir Şahin, partinin milletvekillerinin “Belediye başkanları seçime karışmasın” çağrısına tepki gösterdi. Şahin, “Belediye başkanlarının kongre süreçlerine müdahil olması belediye başkanlarının ne kadar iyi partili olduğunu gösterir. Karışmazsa partililiğinden şüphe ederim” dedi. Şahin çağrı yapan vekillere de göndermede bulundu. O Belediye Başkanı’ndan tepki geldi

  • Ege Postası
  • 03.08.2015 - 13:11
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP’de nefesler tutuldu, gözler 15 Ağustos’ta başlayacak delege seçimlerine çevrildi. İzmir’de 136 bin 969 CHP üyesi oy kullanma hakkına sahip. 

Partinin İzmir örgütünde milletvekilleri, belediye başkalarının seçime müdahale etmemeleri yönünde mesaj vermişti.

BAYIR ÖRNEK VERDİ
Vekillerden Ali Yiğit,  “Belediye başkanları, ‘bana yakın olsun’ diyerek, parti içindeki yarışta taraf olmamalı, kendi adamlarını yönetici yapmamalı” çağrısında bulunmuştu. CHP’de il başkanlığı da yapan İzmir milletvekili Tacettin Bayır ise belediye başkanlarının tarafsız kalması gerektiğini örnek vererek dile getirirken, “Belediye başkanlarının örgüte müdahalesinin uzun vadede kazandırmadığını Karşıyaka’da Cevat Durak’la, Karabağlar’da Sıtkı Kürüm’le, Buca’da Ercan Tatı ile gördük. Belediye başkanları tarafsız kalmalı” demişti.

ŞAHİN’DEN TEPKİ
1999’dan bu yana Menemen Belediye Başkanı olan  CHP’li Tahir Şahin’den örgüt içinden yükselen “ Belediye başkanları tarafsız kalsın” seslerine tepki geldi. Uzun yıllardır CHP’li olduğunu ve her zaman örgütle birlikte yol yürüdüğünün altını çizen Şahin, belediye başkanlarının kongre süreçlerine müdahil olmaması yönünde verilen mesajların yanlış olduğunu belirtti. 

KARIŞMAZSA ŞÜPHE EDERİM!
Şahin şunları söyledi;
“ Belediye başkanları karışmasın diyenler kendi seçimlerinde belediye başkanlarına gelip destek istemesini biliyorlar. O zaman belediye başkanlarını seçim süreçlerine karıştırıyorlar da şimdi niye karışmasın diyorlar. Ben hep örgütün içinde oldum. Ben partiliyim. Bugüne kadar ne kadar parti içi yarış olduysa hep örgütün içinde oldum. Karışmam gerektiği yerde karıştım. Genel de örgütümle hareket edip paylaşım yaptığım için aidiyet duygum var. Bu aidiyet duygusu  olmazsa olmazlarımdandır. Buca, Karşıyaka, Çiğli örneğini verenler Menemen örneğini versinler. Ben bunca yıl  karışmamazlık yapmadım. Bu süreçlerin içinde yer aldım.  Yapılan çağrılar son derece yanlış. Bence belediye başkanlarının kongre süreçlerine müdahil olması belediye başkanlarının ne kadar iyi partili olduğunu gösterir. Karışmazsa partililiğinden şüphe ederim. Her kişinin gönlünde bir aslan yatar. Bizim de yatacaktır. Başkanların süreçteki tavrını doğru algılamak gerekir.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.