Dolar 32,6006
%0.39
Euro 34,8345
%0.29
Altın 2.492,480
%0.32
Bist-100 9.524,00
%-0.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de Sertel dosyası 2 fireyle start aldı: Söz savunmanın!

CHP'de Sertel dosyası 2 fireyle start aldı: Söz savunmanın!

CHP İzmir’de Atila Sertel’in milletvekili adaylığının düşmesine neden olan itirazı YSK’ya yapan partililere yönelik disiplin süreci start aldı. İtiraz eden üç partiliden ikisi istifa ettiği için dosyaları düşerken, Çiğli’ye kayıtlı üye Ozan Çelik İl Disiplin Kurulu’nda savunmasını verdi. İl Disiplin Kurulu, kendilerine başvurup tanıklık yapmak isteyen partilileri de dinledi. Disiplin Kurulu’nun toplantı sonunda disiplin soruşturmasını genişletme kararı aldığı öğrenildi. CHP'de Sertel dosyası 2 fireyle start aldı

  • Ege Postası
  • 22.05.2015 - 14:59
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Basın İlan Kurumu'nun Genel Kurulu'na katıldığı gerekçesiyle CHP’den İzmir milletvekili adaylığı düşen Türkiye Gazeteciler Federasyonu eski Başkanı Atila Sertel’i, YSK’ya şikayet eden 3 partiliye yönelik disiplin dosyası iki fireyle start aldı.

2 İSTİFA
CHP İzmir’de 2. Bölge 6. Sıra Milletvekili Adaylığı düşen Atila Sertel’i, YSK'ya şikayet eden partililere yönelik CHP MYK’sı 3 partili için disiplin kararı almıştı. İzmir’de yapılan önseçim sonucunda milletvekili adayı olmayı başaran Atila Sertel’in adaylığının düşürülmesine neden olan şikayeti YSK’ya yapan Karşıyaka İlçe'ye kayıtlı Ülker Vural isimli kadın partili, noter aracılığıyla istifa etmişti.  Vural dışında önseçim sonucuna Sertel’e yönelik  itirazda bulunan  Çiğli’ye kayıtlı Ozan Çelik ve Levent Ünal için İl Disiplin Kurulu savunma yapmak için çağrıda bulunurken, Ünal da partiden istifa etti. Ünal’ın istifasını noter aracılığıyla CHP Çiğli İlçe Başkanlığı’na gönderdiği öğrenildi.



“YASALARA VE TÜZÜĞE UYGUN İTİRAZ ETTİM”
Çelik ise İl Disiplin Kurulu toplantısına gelerek savunma verdi. Ege Postası’nın edindiği bilgiye göre Çelik, savunmasında seçmen ve partili olarak Sertel’in adaylık yeterliliğine memuriyeti yönünden itiraz ettiğini, yasal, tüzüksel görev ve hakkını kullandığını ifade ettiği öğrenildi. Çelik’in savunmasında YSK’nın herkesi bağlayan kesin kararı ile yersiz itiraz etmediğinin anlaşıldığına yer verdiği öğrenildi. Çelik’in tüzük gereği parti üyelerine itiraz hakkı tanındığını, yasalara ve tüzüğe uygun olarak itiraz hakkının sınırlanmayacağını ve itirazın suç sayılamayacağına dikkat çektiği, disiplin dosyasının düşürülmesini talep ettiği öğrenildi.

SANA BUNU KİM YAPTIRTTI
İl Disiplin Kurulu yöneticilerinin toplantıda Çelik’e “Belediye ile organik bağın  var mı'” “Sana bu itirazı kim yaptırttı'” diye soru sordukları öğrenildi.

TANIKLAR DİNLENDİ
Öte yandan İl Disiplin Kurulu, kendilerine başvurup tanıklık yapmak isteyen partilileri de dinledi. Tanıkların itirazın arkasında il yöneticisi Niyazi Arslan ve il eski yöneticisi Abdullah Engin’in olduğunu iddia ettikleri öğrenildi. Disiplin Kurulu’nun toplantı sonunda disiplin soruşturmasını genişletme kararı aldığı ve önümüzdeki toplantılarda tanıklık yapmak isteyen başka isimleri dinleyeceği öğrenildi. Disiplin Kurulu'nun bir sonraki toplantıya Arslan ve Engin'i çağırıp tanıkların iddiaları hakkında görüşlerinin alınacağı belirtildi.

KILIÇDAROĞLU TAKİP EDİYOR
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, canlı yayında Sertel’le ilgili olarak “Ön seçime girdi başarılı oldu. Parlamentoya bekliyorduk. İyi bir gazeteci. Şikayet edenleri araştırıyorum, eğer onlar bizim partili ise bu partide kalmayacak. Talimatı ilgili arkadaşlara verdim gereği yapılacak” demişti. Kılıçdaroğlu, son İzmir ziyaretinde havalimanında Sertel’le kısa bir sohbet etmiş, AYM’ye itiraz da bulunan  Sertel’e “"Mahkeme ne oldu diye" sormuştu. Sertel, Kılıçdaroğlu’nun gün boyu İzmir mesaisinde yanında yer almıştı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.