Dolar 32,1915
%0.04
Euro 34,9675
%-0.06
Altın 2.500,080
%-0.41
Bist-100 10.740,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Tire'de başkan patladı: Dertleri başka!

CHP Tire'de başkan patladı: Dertleri başka!

Salı günü noter aracılığıyla olağanüstü kongre için imza hareketinin başladığı CHP Tire'de, muhalifler iki gün sonunda 100'e yakın imza topladı. İlçe Başkanı Hakan Şenoyar sessizliğini bozdu, "Bombalar patlıyor, ekonomik kriz var, Cumhuriyet elden gitmek üzere, bunların derdi başka" dedi. İmza hareketinde iki gün geride kaldı

  • Ege Postası
  • 23.06.2016 - 10:51

EGE POSTASI - CHP İzmir'de uzun süredir ilçe yönetimi ve belediye arasında uyum probleminin yaşandığı Tire'de, İlçe Başkanı Hakan Şenoyar'a muhalif isimler, olağanüstü kongre için salı günü noter aracılığıyla imza hareketi başlatmıştı.

Olağanüstü kongre için 15 gün içinde 160'a yakın imzanın toplanması gerekiyor.
Eski ilçe başkanı Şenol Sardoğan ve meclis üyeleri Necmettin Uçmaz ile Mustafa Güngör'ün destek verdiği imza hareketinde muhalifler iki gün sonunda 100'e yakın imzaya ulaştı.
 
Aralık ayındaki kongrede belediye destekli Sardoğan'ı 6 oyla geride bırakan İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, imza hareketine yönelik sessizliğini bozdu.

BİZ ÇALIŞIYORUZ

İmza hareketini yürüten isimlerin belediyeyle ticari ilişkileri olduğunu iddia eden Şenoyar, "Biz çalışmaya devam ediyoruz. İmza hareketiyle ilgilenmiyoruz. İftar organizasyolarımız devam ediyor. Evlere iftara gidiyoruz. İftar yemekleri düzenliyoruz" dedi.

CHP'LİLERİN DEMOKRATİK HAKKI İÇİN MÜCADELE ETTİM

Aralık ayındaki ilçe kongresi sürecinde belediyenin gücünü kullanarak masa başında delege seçenlere karşı mücadele ettiğinin altını çizen Şenoyar, "CHP'lilerin demokratik haklarına sahip çıkmak amacımdı. Partiyi belediyeyle iş yapan iş beklentisi içinde olanlara karşı korumak için mücadele ettim. Süreçte kapı kapı dolaştım üyeye demokratik hakkını özgür iradesini anlattım. Tam bir Atatürkçü gibi Cumhuriyet ilkelerine sahip çıkamaları gerektiğini söyledim. İlçe kongresinde en demokratik şekilde yarışarak arkamızda halkın ve örgütün gücünün dışında hiçbir gücü almadan kongreden galip çıktık. Kongre sürecinde bana oy veren ya da vermeyen tüm delegelerin parti çatısı içinde çalışması için çalıştım. Bana oy vermiş ya da oy vermemiş her CHP'li partiye zarar vermediği sürece benim için değerlidir. İlçe kongresinden sonra da birlik beraberlik içinde çalışılması için çabaladım" dedi.

BUNLARIN DERDİ BAŞKA

İmza hareketinin zamanının yanlış olduğunu ve etik olmadığını savunan Şenoyar, "Yaptığımız çalışmalar hem medyada hem  halk nezdinde hem de parti içşinde takdir toplamıştır. Son yıllarda yapılmayanları yaptık. Bütün mahalle muhtarlarını topladık. İlçenin sorunlşarının yer aldığı kitap hazırladık. Heyecan oluşturduk. Kapı kapı dolaşarak vatandaşın yanında olduk. Aslı olmayan söylemlerle şahsım aracılığıyla partiye zarar vermeye çalışanlar imza hareketi başlatarak bu tutumu devam etmişlerdir. İmza toplayan 3-5 kişi partinin sahibi değildir. CHP Tire 3-5 kişiye ait değildir. CHP, CHP'lilerindir. Memleket yangın yerine dönmüş, sınırlarımız yol geçen hanına dönmüş, bombalar patlıyor, ekonomik kriz var, Cumhuriyet elden gitmek üzere, yargı faşizme teslim edilmiş durumda bunların derdi başka. Tüzüğün verdiği yetkiyle yapırsun ama imza toplayacağına partililiğin gerektirdiğini yap ve  projenle gelip sokakta çalışma yap" dedi.

Öte yandan ilçenin duayen siyasetçilerinden  Halil Çulhaoğlu, Hidayet Çetin, Nejat Bozkurt, Ali Gemici ve Ali Doğu gibi isimlerin imza hareketine destek vermediği öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.