Dolar 32,5192
%-0.06
Euro 34,8732
%0.13
Altın 2.432,040
%0.37
Bist-100 9.775,00
%0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Narlıdere'de kongre öncesi fotoğraf netleşti

CHP Narlıdere'de kongre öncesi fotoğraf netleşti

CHP Narlıdere'de cumartesi günkü kongre öncesi fotoğraf netleşti. Mevcut başkan Cafer Esen, kongrede aday olmayacak. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve ekibi kongreye Şahin Fırat'la girecek. Belediye ve ilçe yönetimine muhalif Özgür İrade Hareketi ise emekli askeri hakim Ergin Demir isminde karar kıldı. Narlıdere'de Batur ve ekibi ile Özgür İrade Hareketi yarışacak

  • Ege Postası
  • 30.11.2015 - 13:26
EGE POSTASI – CHP'de delege seçimlerinde sahtecilik iddiasıyla sarsılan Narlıdere'de gözler haftasonu yapılacak olan kongrede...Mevcut başkan Cafer Esen, kongrede aday olmayacak.

SON KARAR FIRAT
İlçede belediye başkanlığında dördüncü dönemini yaşayan Abdül Batur kendi mahallesinden delege seçilememişti. Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hakan Kılıç'ın önderliğindeki Özgür İrade Hareketi'nin bazı mahallelerde zafer kazanması sonrası, Batur ekibiyle birlikte 'sağlam' aday arayışlarını sürdürüyordu. Esen'in devam etmek istememesi, milletvekili adayı Ednan Arslan'ın da adaylığa sıcak bakmaması sonrası Batur ve ekibi Şahin Fırat isminde karar kıldı.

HAREKETİN ADAYI: DEMİR
Çamtepe, Narlı ve Huzur Mahalleleri'nde delege seçimlerini kazanan Özgür İrade Hareketi'de Fırat'ın karşısına çıkaracağı aday noktasında fikir birliğine vardı. Genel seçimlerde milletveklili aday adayı olan emekli akeri hakim Ergin Demir, Özgür İrade Hareketi'nin adayı olarak kongrede yer alacak. Demir'in 1-2 gün içinde resmi adaylık açıklaması yapması bekleniyor.

SAHTE LİSTE SKANDALI YAŞANMIŞTI
Temmuz ayında delege seçimlerinde oy kullanılacak partililerin listesinin ilçe başkanlıklarına ulaşması sonrası Narlıdere’de skandal gelişme yaşanmıştı.Listelerin askıya çıktığı ilk gün ilçe binasına Genel Merkez'den gelen mavi mühürlü liste yerine kağıt cinsi ve mühür rengi farklı, fazladan üyenin olduğu bir başka listenin askıya çıkarıldığı ortaya çıkmıştı. İl yöneticileri tutanak tutarken konu Genel Merkez'e kadar uzanmıştı. İlçe Başkanı Cafer Esen ise yaşananlardan haberi olmadığını ifade etmişti. İl yönetimi ve Genel Merkez’in süreçte Narlıdere’de  hiçbir adım atmaması, ilçedeki bir çok partilinin tepkisine neden olmuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.