Dolar 32,5862
%0.34
Euro 34,8456
%0.33
Altın 2.497,260
%0.51
Bist-100 9.648,00
%1.3

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Menderes'te aday çıkmazı!

CHP Menderes'te aday çıkmazı!

CHP’de Pazar günü olağanüstü ilçe kongresinin yapılacağı Menderes’te aday sancısı yaşanıyor. Menderes’te değişimden yana olan İl Başkanı Ali Engin ve yönetim topa girdi. 11 yıldır aralıksız olarak ilçe başkanlığı koltuğunda oturan Muammer Karabacak “aday değilim” dedi. Menderes’te CHP’den belediye başkan adayı gösterilen Ahmet Pala ilçe başkanlığı için nabız yokluyor.

  • Ege Postası
  • 26.11.2014 - 12:33
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de yerel seçimlerde kaybedilen 8 ilçe arasında olan Menderes’te 30 Haziran Pazar günü olağanüstü ilçe kongresi gerçekleşecek. İlçe yönetimi il başkanlığının da tavsiyesiyle genel seçim sürecinde daha dinamik bir yapı için geçtiğimiz ay oybirliğiyle olağanüstü ilçe kongresi kararı almış, MYK’da talebe onay vermişti.

KARABACAK KOLTUĞU BIRAKIYOR
Gözler 2003 yılından bu yana aralıksız olarak 11 yıldır ilçe başkanlığı koltuğunda oturan ilçe başkanı Muammer Karabacak’a çevrilmişti. Karabacak,  ilçe başkanlığı için “yokum” dedi. Karabacak, ilçe örgütüyle yaptığı son toplantıda aday olmamaya karar verdi. Karabacak, “Örgütle yaptığım istişare sonucunda aday olmayacağım” dedi.

İL KARABACAK'I İSTEMİYOR
Karabacak’ın aday olmamasında il yönetiminin etkisinin olduğu öğrenildi. Menderes’te değişimden yana tavır koyan İl Başkanı Engin ve yönetimin 11 yıldır ilçe başkanlığı koltuğunda oturan Karabacak’a, “ Kongrede aday olma. İstişareler sonucunda ortak bir aday bulalım. Kongrede de sana hizmetlerinden dolayı plaket verelim” teklifi yaptığı iddia edildi.Karabacak'ın da yaptığı örgüt toplantısında, " Aday olup kazanırsam görevden bile alabilirler" dediği öğrenildi.

KİMLER ADAY
Öte yandan ilçede çok adaylı kongre yapılacak. Kulislerde konuşulan isimler Menderes’te CHP’den belediye başkan adayı gösterilen Ahmet Pala, Oğlananası eski belde başkanı Halil Taşkıran, geçen dönem belediye meclis üyeliği yapan Ali Yeşilyayla, avukat Tülay Şahin ve eski ilçe yöneticisi Recep Seyhan…

KARABACAK VE EKİBİ YEŞLİLYAYLA’YI DESTEKLEYECEK
Delege üzerinde hakimiyeti olan Karabacak ve ekibinin Yeşilyayla’yı destekleme kararı aldığı öğrenildi. İl yönetimi ise yerel seçimlerde CHP'den istifa ederek bağımsız aday olan ve seçimin AK Parti tarafından kazanılmasında rol oynayan eski belediye başkanı Ergun Özgün'e yakın olan Karabacak ve ekibinden bir ismin devam etmesine sıcak bakmıyor.

PALA İSTEKLİ AMA...
Menderes’te CHP’den belediye başkan adayı gösterilen Pala’nın ilçe başkanlığı için çok istekli olduğu ve il yönetiminin de desteğini aldığı ancak geçtiğimiz gün il başkanı Engin’i arayarak “ Bu yapıda seçilmem çok zor.Kongreyi erteleyelim veya ben çekileceğim” dediği öne sürüldü.

5 KONGREDEN ZAFERLE ÇIKTI
Karabacak, 26 Ağustos 2003’de yapılan kongrede ilçe başkanı seçilmiş ve toplam 5 kongreden de zaferle çıkmıştı. 60 yaşındaki Karabacak, 3 yerel seçim, 2 genel seçim, 1 Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 2 referandum yaşamıştı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.