Dolar 32,3377
%0.27
Euro 35,1323
%0.03
Altın 2.305,740
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP MYK'sı Sertel balyozu indirdi: İtiraz edenler...

CHP MYK'sı Sertel balyozu indirdi: İtiraz edenler...

YSK tarafından milletvekili adaylığı iptal edilen Atilla Sertel’in durumuyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Şikayet edenleri araştırıyorum, eğer onlar bizim partili ise bu partide kalmayacak” demesinin ardından flaş bir gelişme yaşandı. Önseçim sonucunun ardından YSK’ya Sertel için itirazda bulunan Ozan Çelik ve Levent Ünal ile adayların Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından YSK’ya itirazda bulunan Ülker Varol isimli İzmir Örgütü’ne kayıtlı partililer CHP MYK’sı tarafından kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edildi. Sertel'i YSK'ya şikayet eden 3 partili için

  • Ege Postası
  • 21.04.2015 - 00:17
HABER SERVİSİ - CHP’nin İzmir’de yaptığı önseçimde sandıktan çıkmayı başaran ve 2’nci Bölge 6’ncı sıra adayı olmaya hak kazanan Atilla Sertel'in adaylığı, Basın İlan Kurumu Yönetimi’nden yasal süre içinde ayrılmadığı gerekçesiyle YSK tarafından düşürülmüştü.

"Kılıçdaroğlu’ndan Sertel çıkışı: Şikayet edenler bizim partiliyse..."HABER İÇİN TIKLAYINIZ

YSK ÖNCE REDDETTİ
Önseçimin sonuçlanmasının ardından, Ozan Çelik ve Levent Ünal isimli partililer, Sertel'in kamu görevinden zamanında istifa etmediği gerekçesiyle YSK’ya itirazda bulunmuşlardı. YSK, itiraz eden kişilerin, önseçim sonucuna  itiraz hakkı ve yetkilerinin bulunmadığı için ret kararı vermişti.


RESMİ  GAZETE'DE YER ALDIKTAN SONRA YENİ İTİRAZ YAPILDI
Sertel'in adaylığına, adayların Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından Ülker Varol isimli partili itiraz etmişti. Varol'un itiraz dilekçesinde Sertel'in kamu görevinden zamanında istifa etmediği bu nedenle adaylık sıfatına haiz olmadığından adaylığının ve aday olduğuna dair mazbatanın iptalini talep ettiği belirtilmişti.

YSK, Varol'un itirazı sonrası yaptığı değerlendirmede oybirliğiyle Sertel'in adaylığını iptal etmişti.

KILIÇDAROĞLU MESAJI VERMİŞTİ
YSK tarafından milletvekili adaylığı iptal edilen Atilla Sertel’in durumuyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Şikayet edenleri araştırıyorum, eğer onlar bizim partili ise bu partide kalmayacak. Talimatı ilgili arkadaşlara verdim gereği yapılacak” demesinin ardından flaş bir gelişme yaşandı.

3 PARTİLİ İÇİN İHRAÇ
CHP MYK’sı Sertel’i şikayet eden İzmir il örgütünde görevli 3 CHP'li için ''Disipline sevk'' kararı aldı.Toplantıda yapılan itirazların kabul edilemez olduğu ve partililik ahlakıyla bağdaşmadığı vurgulanırken, Sertel’in Basın İlan Kurumundaki görevinden ayrılmamış olmasının bir ihmal olarak değerlendirileceği, ancak ön seçimden çıkan bir partilinin şikayet edilmesinin de doğru olmadığı tespiti yapıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.