Dolar 32,5184
%-0.09
Euro 34,8007
%-0.19
Altın 2.426,810
%-0.14
Bist-100 9.719,00
%0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de tam gün mesai: Neler yaşandı'

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'de tam gün mesai: Neler yaşandı'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tam gün İzmir mesaisinde 3 organizasyona katıldı. CHP Lideri, Kozak Yaylası’nda iktidarı hedef aldı, öğle saatlerinde akademisyenlerle bir araya geldi, finali İzmir Arena’da Tunceli Eğitim Gönülleri Derneği’nin eğitime destek için düzenlediği yemeğe katılarak yaptı. İsimleri il başkanlığı için geçen Bedri Serter, Cihan Türsen ve Utku Gümrükçü organizasyonlarda boy gösterdi.

  • Ege Postası
  • 20.12.2014 - 21:30
EGE POSTASI – CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de tam gün mesaisinde 3 organizasyona katıldı.

Sabah saatlerinde İzmir’e gelen Kılıçdaroğlu, Dünya Kooperatifçilik Günü kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen fidan dağıtım törenine katıldı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, törende İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerelde kalkınma yolunda uyguladığı tarım politikasının Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, köy muhtarlarına ve köylülere, zeytin fidanı ile meyve fidanı dağıttı.


"Kılıçdaroğlu Bergama'da iktidarı hedef aldı!" HABER İÇİN TIKLAYINIZ


AKADEMİSYENLERLE TOPLANTI
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İzmir ziyaretinde Kaya İzmir Oteli'nde Türkiye'nin farklı üniversitelerinden gelen siyaset, sosyolog, kentleşme konularında uzman akademisyenlerle toplantı yaptı. Saat 14:00'te başlayan ve basına kapalı gerçekleşen toplantıya İzmir'in yanı sıra Türkiye'nin farklı kentleri ve üniversitelerinden sosyolog, siyaset bilimci, kentleşme konularında uzman 40'a yakın akademisyenin katıldığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu toplantı öncesi Buca Belediyesi'nin başlattığı Buca ilçesinde eğitim gören İlköğretim'deki 49 bin 100 öğrenci ve 3 bin öğretmeni kapsayan 'Online Eğitim Sistemi' hakkında Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'dan bilgi aldı.


"Buca Belediyesi'nin o projesine Kılıçdaroğlu'ndan tam not"HABER İÇİN TIKLAYINIZ


ASANSÖR’DE GÖRÜŞME
Kılıçdaroğlu, akademisyenlerle gerçekleştirdiği toplantı sonrası Tarihi Asansör’de milletvekilleri, İl Başkanı Ali Engin ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla bir araya geldi. Yaklaşık 1 saat süren görüşmede yeni il başkanı konusunun açılmadığı, kısa bir süre  önseçim konusunun konuşulduğu öğrenildi. Görüşmede daha çok ülke gündemine ilişkin konuların konuşulduğu öğrenildi.

ARENA’DA DESTEK YEMEĞİ
Kılıçdaroğlu kentteki mesaisinin finalinde Bayraklı Arena’da Tunceli Eğitim Gönülleri Derneği Başkanı CHP Tunceli eski Milletvekili Hasan Güyüldar’ın organize ettiği Tuncelili maddi durumu yetersiz öğrencilere burs vermek için düzenlenen yemeğe katıldı. Yemekte TBMM Başkanvekili, İzmir Milletvekili Güldal Mumcu, Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İl Başkanı Ali Engin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, vekiller ve ilçe başkanları da yer aldı.


ÖĞRETMENLERE YAPILANLARI İÇİME SİNDİREMİYORUM
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu,konuşmasında eğitimin önemine dikkat çekti ve şunları söyledi;
“Olanakları olanlar için eğitim kolay. Bir görevimizi olanakları sınırlı olan çocuklarımıza destek vermek. Tunceli çok varlıklıların yaşadığı bir kent değil. Çocuklar var okuyorlar burs ihtiyaçları var. O ihtiyaçların karşılanması için bir aradayız. Çocuklarımızı eğitenlere öğretmen diyoruz. ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyen bir felsefeden geliyoruz. Ankara’da bugün öğretmenlerimiz dövüldü. Biber gazı atıldı. Tomalar üzerine yürüdü. Bunu içime sindiremiyorum. Öğretmenlerimizi başımızın üstünde taşımalıyız. Öğretmenlerin şiddet gördüğü bir ortamda çocuklarımız sağlıklı yetişemez. Ben Tunceli’de doğdum. Mustafa Kemal Atatürk’ü seviyorum. Ülkemi seviyorum. Bu topluma hizmet etmek istiyorum. Karşıyaka Belediye Başkanı her apartmanda bir öğrenci okutma projesiyle yola çıktı. Arzumuz her çocuğumuzun mali zorluklara düşmeden okuyacağı bir ülke haline gelmek” dedi.

İZMİRLİLERLE DAYANIŞMAYA GELDİK
Dernek başkanı Güyüldar, “Tunceli’nin üniversiteli gençlere destek için düzenlenen bu toplantıya katılımınız için teşekkür ederim. İzmirliler sizlerle dayanışmaya geldik. Bu kentin en büyük derdi işsizlik. Ama bu ilin en büyük sermayesi eğitimdir. Bunları konuşmaya mecburuz. Çocuklar üniversite kazanmak için yarış atı yapılıyor. Anne baba ben bu çocuğumu okutmak için kara kara düşünüyorsa biz bu gençlerin eğitimi yarım kalmasın diye bu yaraya merhem olmak için çalışıyoruz. Burada dayanışma için varız. Siz de buna sevginizi kattınız” dedi.


GÜN BOYU KULİS YAPILDI
Öte yandan milletvekilliği aday adaylığı için 23 Aralık’ta istifa edecek İl Başkanı Ali Engin’in yerine yeni il başkanın kim olacağı merak konusu…İsimleri il başkanlığı için geçen Bedri Serter, Cihan Türsen, Utku Gümrükçü, il başkanlığına talip olan il başkan yardımcısı Osman Peri ve ismi başkanlık için geçen Osman Karaoğlu
organizasyonlarda boy gösterdi. Eski Bakan Halil Çulhaoğlu içinde  bazı isimler kulis yaptı.Özellikle Kocaoğlu, il yöneticileri Barış Erel, Celal Yıldız ve Sevda Kılıç'ın Kaya Termal'de uzun süre bir köşede konuşması dikkat çekti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.