Dolar 32,6898
%1.29
Euro 34,9074
%0.01
Altın 2.445,450
%2.28
Bist-100 10.456,00
%0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Konak'ta kriz non-stop!

CHP Konak'ta kriz non-stop!

CHP Konak’ta Sinan Karamustafaoğlu’nun görevden alınması örgüt içinde tepkilerin yükselmesine neden oldu. Yalı Demokrasi Platformu, meclis üyesi adayı 13 isim ve kongre delegelerin katılımıyla basın açıklaması yaptı. Platformun hedefinde Genel Merkez ve ilçe yöneticileri vardı.

  • Ege Postası
  • 01.03.2014 - 13:42
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de meclis üyesi listelerinin ilçe seçim kurullarına teslim edilmesi sonrası krizin yaşandığı ilçelerin başında Konak geldi. CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu’nun meclis listesini kendilerine sormadan yaptığını öne süren 12 ilçe yöneticisi genel merkeze faks çekerek yaşananların örgütte sıkıntıya neden olacağını bildirdi. İlçe yöneticilerinin listeye oğlunu yazan Karamustafaoğlu’na kazan kaldırması sonucunda genel merkez Karamustafaoğlu’nu görevden aldı.Yönetim kurulu içinde yapılan seçimle ilçe sekreteri Nilüfer Akyüz yeni başkan oldu.
 
Karamustafaoğlu’nun görevden alınması örgütten tepkilerin yükselmesine neden oldu. Yalı Demokrasi Platformu, kongre delegeleri ve meclis üyesi aday  listesinde yer alan Ali Karamustafaoğlu, Rıdvan Çetin, Hale Elden, Vedat Uğur, Kemal Özdönmez, Zeynep Tulgar,Eda Çakmakçı, Cem Aksan, Çetin Altın, Burhan Yılmaz, Mehmet Şerif Demir, Erol Öztürk ve Zeki Gönen’in katılımıyla basın açıklaması yaptı.Platform adına açıklamayı Konak Belediyesi eski Meclis Üyesi  Mustafa Kocaoğlu yaptı.Platform, Karamustafaoğlu'na tam destek verdi, Genel Merkez'i hedef aldı, ilçe yöneticilerine ise mesaj gönderdi.


 
HAZIMSIZLIK ANKARA’YA UZANDI!
 
Karamustafaoğlu’nun ilçe başkanı seçildiği kongrenin parti içi demokrasi adına önemli bir adım olduğunu ifade eden Kocaoğlu, “ O gün demokrasinin ilk adımı atıldı ve örgütün ne yapacağını hep beraber gösterdik. Karamustafaoğlu’nu yönetimi seçilmeden başkan yaptık. Karamustafaoğlu  sadece Konak’ın değil İzmir’in gururu oldu.  Demokrasinin mekanizmasını harekete geçirdi. Hazımsızlık Ankara’ya uzandı. Kim bu adam kim bu kip dediler ve görevden aldılar. Demokratik hareketi, Ankara’daki oligarşinin reddetmesini şiddetle kınıyoruz” dedi.
 
 
ONLAR NEDEN GÖREVDEN ALINMADI!
 
Konak meclis üyesi listesine yapılan ‘Karamustafaoğlu eş dost akrabalarını yazmış’ eleştirilerinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Kocaoğlu, “ Sinan başkanın listeye yazmadığı bir çok isim burada. Bu yüzden sevinçliyim. İşte örgüt bu. Sinan başkanın görevden alınmasına neden olan oğlu da (Ali Kararamsutafaoğlu) burada.Buraya gelmeyen diğer adaylar nered? Madem listeyi Sinan başkan yaptı…Niye gelmediler. Tabloyu hepinize sergiledik. Her semtin her yörenin her mesleğin temsili var bu listede. İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç’ın ortağı Güzelbahçe’de listede… İl Başkan Yardımcısı Abdullah Aydemir’in kardeşi Buca’da birinci sırada…Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz’un abisi listenin üçüncü sırasında. Madem Karamustafaoğlu listeye oğlunu yazması nedeniyle görevden alındı,peki  kardeşini ortağını yazanlar  neden görevden alınmadı” dedi.
 
UCUBE YÖNTEM!
 
Fermuar sistemli eğilim yoklamasına karşı durarak CHP adına ülke genelinde bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Kocaoğlu, şöyle devam eti;“ Ucube bir yöntem çıkardılar. Konak fermuar sistemini reddetti. Eğilim yoklaması yapılan yerlerde gördük.  Sandıktan çıkanlar yazılmadı bile. Biz bu tuzağa düşmedik. Biz ilk uyarıyı Genel Merkez’e yaptık. Ankara ‘aman örgütlü bir grup geliyor’ deyip korktu”
 
O KOLTUKTA OTURAMAYACAKSINIZ!
 
Genel Merkez’e Karamustafaoğlu’nu şikayet eden  ilçe yöneticilerine gönderme yapan Kocaoğlu, “ Hiç merak etmeyin o koltukta oturamayacaksınız. Bu örgüt size 30 Mart’tan sonra gereken cevabı verecektir. 30 Mart’tan sonra görevden alınan Karamustafaoğlu'nu sandıktan çıkaracağız. Seçimle geleni ensesinden tutup atıp bir başka yöneticiyi koltuğa oturtmak demokrasiyle bağdaşmaz. Demokrasinin tokadı hepinize indi aslında” dedi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.