Dolar 32,3934
%0.21
Euro 34,9049
%0.11
Altın 2.399,100
%-0.1
Bist-100 10.001,00
%0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Konak İlçe Başkanı Başak: PM'de sokağın sesi eksik

CHP Konak İlçe Başkanı Başak: PM'de sokağın sesi eksik

CHP 36’ıncı Olağan Kurultayı Ankara’da başladı. Kendisi de Ankara’ya giderek Parti Meclisi (PM) için aday olan CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, başkan adaylarından Yalova Milletvekili Muharrem İnce’yi desteklediği yönündeki açıklamalara yanıt verdi. PM adayı Şakir Başak'tan çarpıcı açıklamalar

  • Ege Postası
  • 03.02.2018 - 11:41

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP 36’ıncı Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi’ne (PM) adaylığını açıklayan tek ilçe başkanı olan CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, hangi adayı desteklediği şeklindeki soruların anlamsız bulduğunu, mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 25 gün süren Adalet Yürüyüşü’ne katılan tek ilçe başkanı olarak, Genel Başkan sorunu olduğuna inanmadığını ancak yönetim sorunu olduğuna inandığını belirterek, PM’de sokağın, örgütün sesinin eksik olduğuna inandığı için PM’ye aday olduğunu söyledi.

Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, kimin listesinde olduğunun bir önemi olmadığını, örgütüne dayanarak PM için bireysel çalışma yürüttüğünü kaydederek, “Genel başkan sorunu olduğuna inanmıyorum ama bir yönetim sorunu var. PM’de sokağın ve örgütün sesinin eksik olduğunu düşünüyorum. Yönetimsel anlamda bir değişiklik gerekiyor. Bu kadar çaba sarf eden Konak’ı şimdiye kadar kimse görmedi, hep görmezden geldi. Bunun görülmesini sağlamak adına böyle bir mücadelenin içine giriyorum. Benim meselem bu sesi oraya taşımak. Hangi listede olacağım önemli değil. Şahısların adamı olmam ben ilkelerin adamıyım” dedi.

YÖNETİMSEL ANLAMDA DEĞİŞİKLİK GEREKİYOR

“Tabii ki adayım. Genel başkan sorunumuz yok. Bu PM adaylığı. Hangi listede olmuş olmamış önemli değil. 13 listede çıkan adam var. Değişik değişik anahtar denilen listeler çıkıyor. Genel başkan yardımcıları farklı farklı listelerden çıkıyor. Şimdi genel başkanı desteklememiş mi oluyorla? Öyle bir şey yok. Meselemiz bizim PM’de yer almak. Parti yönetiminin bana göre eksiği sokağın sesi. Ben de kendimi sokağın sesi olarak görüyorum. O açıdan oraya gitmek için kim beni listeye almış kim almamışın peşinde değilim. Ben burada bireysel çalışmamı yapıyorum örgütüme dayanarak” diyen İlçe Başkanı Başak, “Benim şu anda genel başkan sorunu olduğuna inanmıyorum. Bir yönetim sorunu var. Sokağın ve örgütün sesinin yukarıda eksik olduğunu düşünüyorum. Yani bunun tamamlayıcısı olarak kendimi görüyorum. Yönetimsel anlamda değişiklik gerekiyor. Bu değişiklik için ben de bu noktada, bu değişikliğin içinde yer almak için, örgütün sesi-sokağın sesi olmak ve yapılmayanı yapmak için aday olmaya karar verdim örgütümle beraber. Konak farklı bir duruş gösterdi. Herkes bunu görmezden geliyor. Bunun görülmesini sağlamak adına böyle bir mücadelenin içine giriyorum” diye konuştu.

KİMSEYLE GÖRÜŞMEM OLMADI, KİM ALIRSA DA ALLAH RAZI OLSUN DERİM

İzmir’de sokağın ve halkın sesini eylemlerle en fazla ortaya koyan ilçenin başkanı olarak görmezden gelindiğini savunan CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, PM adaylığı için hiç kimseyle bireysel görüşmesinin olmadığını dile getirdi:

“Bizim gibi insanları kimse görmez, ancak örgüt görür. Kendimi örgüte göstermek istiyorum. Bu kadar çaba sarfeden Konak’ı şimdiye kadar kimse görmedi, hep görmezden geldi. Dolayısıyla kendimizi kendimiz göstereceğiz. Bu sokağın sesi, örgütün, mücadelenin, devrimciliğin, Atatürk’ün sesi. Vatanperverliğin sesi. Bizim iktidarın ilkeleriyle bir sorunumuz var. Dolayısıyla o iktidarı yıkmak için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Meselem kişilik, karakter olarak, İzmir’i ve örgütü temsil edecek bir birey olarak, yurttaş olarak orada görev almak istiyoruz. Ama benim kimseyle görüşmem olmadı. Kim alırsa da Allah razı olsun derim. Genel başkanın herkesi görme şansı yok. Ama yönetim görmeyip genel başkana bunu iletmiyorsa, yansıtmıyorsa bir sorun var demektir. Genel olarak söylüyorum. Genel itibariyle alın teri döken, dökmeyen, yapan ile yapmayan, bilen ile bilmeyenin aynı kefede olmaması gerektiği düşüncesindeyim. Dolayısıyla biz de bu noktada canını siper eden bir siyaset ortaya koyan, bireysellikten uzaklaşmış, içindeki beni çıkarıp atmış, biz olma siyaseti yapan insanların görülmesi gerektiğine inanıyorum. Bireysel değil bu adaylığım. Dolayısıyla bu ilkelerin iktidarı için biz PM’ye soyunduk. İnşallah kazanırsak bu kez orada örgütün, Konak’ın ve sokağın sesini yukarıya taşımak gibi bir sorumluluğum var. Yani kim olursa olsun yukarıda bu sesi PM’ye taşımak istiyoruz.”

EMEK VERENLER GÖZARDI EDİLİYOR, PM ÇIKIŞIM BİRAZ DA BUNUNLA İLGİLİ

“İlkelerimle ilgili hiçbir şekilde taviz vermem. Ve siyasetim böyle devam edecek. Aslolan bu partinin kurumsal kimliğidir. Bireyler gelir bireyler gider. İyi yaptıysan kalırsın, örgüttür bu. Kötü yaptıysan gidersin örgüttür bu. Dolayısıyla örgüt ve yüksek delegasyon buna karar verir. Bunu da hep beraber göreceğiz. Sokağın ve halkın sesinin yukarıda yeterince çıktığına, yeterince temsil edildiğine inanmıyorum. Öyle olmuş olsaydı iktidar olurduk” eleştirisinde bulunan İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, başta ilçe başkanları olmak üzere bir partide halkın sesi olan, emek veren örgüt üyelerinin dinlenmesinin başarıyı getireceğine inandığını belirtti:

“Özellikle ilçe başkanlarının dinlenmesi gerektiğine inananlardanım. Halkın sesi olan, emek veren, maddi ve manevi emek verenler bunlar. Hiçbir şekilde kaale alınmazlar, göz ardı edilirler. PM çıkışım biraz da bununla ilgili. Dolayısıyla burada kimse beni görmüyorsa, bu kadar çaba sarf ettiğim halde, beni görsünler diye değil benim görevim- ama yapanla yapmayan aynı kefeye konuyorsa burada benim duruşum ortaya çıkar. Duruş sergilemek istiyorum. Bireyler bizim için gelip geçici. İlkeler önemli. Bugün iktidar olamıyorsak halkta sorun yok. Bizde sorun var. Halk bizi anlamıyor. Hayır biz halkı anlayamıyoruz. Halkın bizi anlamasını sağlayacak sorumluluğa sahip olması gerekenler biziz.”

YANINDAYIM DEMEKLE OLMAZ, BENİM KADAR KEMAL BEYİN ARKASINDA DURAN BİR TANE ADAM TANIMIYORUM

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığındaki 30 ilçe başkanının mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekleme kararını da değerlendiren CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, “Sadece yanındayım demekle olmaz. Benim kadar bugüne kadar Kemal beyin arkasında duran  bir tane adam tanımıyorum. 25 gün boyunca onunla yürüdüm, ayaklarım patladı. Bu ona inancımdandı. Benim adaletle ilgili inancım. Sayın genel başkanın bu inançla yürümesinin sonucudur benim orada onunla 25 gün boyunca yürümem. Hangi ilçe başkanı, kim bana bir tane söyler misiniz bu duruşu sergilemiştir genel başkanın yanında. Genel başkanın önüne mermi koydular. Çıktım Başbakanlık ofisinin önüne siyah çelenk koydum. Ben destekliyorum. Lafla olmaz. Yeri geldiği zaman eylemle ortaya koyarsın. Doğru yapılan her şeyin arkasındayım. Yanlış yapılan neyse babam da olsa karşısındayım. Bu kadar net. Doğruysa doğru yanlışsa yanlış. Yanlış yapanlara karşı duruş sergilerim. Doğru yapanlara da canımı feda eder, arkasında dururum. Bu kadar basit. Ahmet imiş, Mehmet imiş, Kemal imiş hiç fark etmez. Benim için CHP’nin kurumsal yapısına fayda sağlayacak, katkı sunacak, halkın sesini ve hassasiyetlerini yansıtacak, örgütün alın terini kaale alacak, onun hassasiyetinin farkına varacak olan kim olursa olsun bizim yanında duruş sergileyeceğimiz insanlardır. Fark etmez. Bugün ben varım yarın ben olmam Konak ilçede. Dolayısıyla ben gittikten sonra Konak ilçe bitiyor m? Siyasetim, yapım belli. Bireysel bir siyasetim asla olmadı, olmayacak da. Şahsi ikbal peşinde değilim” değerlendirmesini yaptı.

BEN KİŞİLERE BAĞLI DEĞİLİM, İLKELERİME BAĞLIYIM, HANGİ LİSTEDE OLACAĞIM ÖNEMLİ DEĞİL

Partide örgütün ve sokağın sesinin eksik olduğu eleştirisini yineleyen CHP Konak İlçe Başkanı M. Şakir Başak, Muharrem İnce’yi desteklediği yönündeki görüşlere de yanıt verdi:

“Çoğu başkan değişti. O başkanları değiştirme örgütün takdiridir. Şimdi diyelim ki genel başkan değişti. Siyaseti mi bırakacağı? Ama bu noktada diyorum ki yönetimle ilgili bir zafiyet var benim gördüğüm. Sokağın sesi yeterince yok. Yeterince örgütün sesi yok. Muharrem bey de partinin bağrından çıkmış biri. Bu partinin içerisinde ben çıkıp adayım diyen herkes demek ki yapabileceğine inanıyor. Bu noktada delegasyon buna karar verir. Kim olursa olsun. Yapamaz diyebilir miyim ben bun? Tabi ki yapabilir. Ben bir partiliyim. Bu adam yapamaz diyemem, doğru bir şey değil. Benim meselem ilkeler. Kim doğru yapıyorsa başımın tacıdır. Yanlış yapıyorsa da eleştiririm. Ben kişilere bağlı değilim, ilkelerime bağlıyım. Benim meselem bu sesi oraya taşımak. Hangi listede olacağım önemli değil. Şahısların adamı olmam ben ilkelerin adamıyım.”

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.