Dolar 32,4827
%-0.18
Euro 34,9587
%0.37
Altın 2.432,910
%0.4
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Karşıyaka'da imza hareketine son nokta!

CHP Karşıyaka'da imza hareketine son nokta!

CHP Karşıyaka’da seçimli/seçimsiz ilçe kongresine yönelik Demokratik Taban Hareketi’nin (DTH) uzun süredir gündemde olan talebine nokta kondu. Seçimsiz ilçe kongresi için Genel Merkez ‘hayır’ derken, seçimli ilçe kongresi için başlatılması düşünülen imza hareketi de ertelendi.

  • Ege Postası
  • 24.11.2014 - 13:44
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında imza hareketinin başlatıldığı ancak  başarısız olunduğu Karşıyaka’da  yeni bir imza hareketi gündeme gelmiş, Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cihan Türsen’in dönem sözcülüğünü yaptığı Demokratik Taban Hareketi (DTH) delegelerle seçimli veya seçimsiz ilçe kongresi için nabız yoklamaya başlamıştı.

GENEL MERKEZ’DE REDDETİ
DTH’nin seçimsiz ilçe kongresi için yaptığı başvurular ilçe ve il başkanlığı tarafından reddedilmişti.DTH’nin seçimsiz ilçe kongresi için genel merkeze yaptığı başvuruda reddedildi. Olağan kongre sürecini bir yıl erteleyen genel merkez, DTH Dönem Sözcüsü Türsen’e gönderdiği yazılı tebliğde tüzüğün 48. maddesi dayanak gösterdi, PM ve MYK’ca kongrelerin, Haziran 2015 Genel Seçimleri ve erken seçim olasılığı gözetilerek, 1 yıl ertelenmesi hükmünün, seçimsiz ilçe kongreleri içinde geçerli olacağını bildirdi.

DELEGE KONGRE DEDİ AMA…
Seçimsiz kongre talebinin reddedilmesi sonrası gözler seçimli olağanüstü ilçe kongresi için imza hareketinin başlatılıp başlatılmayacağındaydı…Bu konuda da son nokta konuldu. Türsen, DTH adına yaptığı açıklamada, “ DTH İlçe Kongre Delegelerinin % 64’ü (76 delege), Karşıyaka CHP’de seçimli ilçe kongresinin yapılması, %36’sı (44 delege) ise, gerekçelerin haklı olduğu ancak  CHP tüzüğüne eklenen seçimlere 6 ay kala kongrelerin yapılamaması düzenlemesi nedeniyle, kongrelerin toplanamayacağı, toplansa bile kongre tarihinin (+45 gün) Ocak-Şubat 2015’e aktif seçim sürecine sarkacağı için sürecin izlenmesi görüşünü bildirmiştir.Genel Merkezimizin yanıtı hukuki tartışmaya açıksa da, PM -MYK kararı olması ve  her ne kadar salt çoğunluk sağlansa da, DTH ekibi olarak böylesi önemli süreç ve kararlarda aradığımız nitelikli çoğunluğun ( 2 / 3 ) sağlanamaması nedeniyle seçimsiz ilçe kongresi talebinde ısrar edilmesi uygulaması kaldırılmış, olağanüstü seçimli ilçe kongrelerinin toplanması gündemi, gelişmeler izlenmek üzere, ertelenmiştir” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.