Dolar 32,4263
%-0.03
Euro 34,8204
%0.23
Altın 2.440,700
%0.08
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Karşıyaka adayından stat yapımına tam destek ve çağrı

CHP Karşıyaka adayından stat yapımına tam destek ve çağrı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Karşıyaka Stadı’nın yapımını sonuna kadar desteklediğini vurgulayarak, başkan olması durumunda da inşaatın bitmesi için elinden gelen çabayı sarf edeceğini söyledi. Karşıyaka Kulübü’nün ve stadın hiçbir parti ve aday tarafından siyasi malzeme yapılmaması çağrısında bulunan Cemil Tugay, “Stadın burada yapılmasını destekliyorum. başkan olarak üzerimize düşen ne varsa yerine getireceğim. İnşaatın hızlı bir şekilde bitirilmesi için de elimden geleni yapacağım” dedi. CHP Karşıyaka adayından stat yapımına tam destek ve çağrı

  • Ege Postası
  • 20.03.2019 - 15:19

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI- TV 35 Ana Haber Bülteni’ne konuk olan CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Karşıyaka Stadı ile ilgili durumun siyaset üstü olduğuna vurgu yaparak, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir mitinginde ifade ettiği gibi Büyükşehir Belediyesi ya da Karşıyaka Belediyesi’nin engellemesi gibi bir durumun sözkonusu olmadığının altını çizdi.

CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, “Stadın burada yapılmasını destekliyoruz. Hatta bunun bu projenin kolaylaşması için de belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. 2019 programına alınmış, çok da memnun oldum. Bu durumda yapılacaktır. İnşallah bir aksilik çıkmadan yapılacak. Karşıyaka Belediye Başkanı olursam başkan olarak üzerimize düşen ne varsa yerine getireceğim. İnşaatın hızlı bir şekilde bitirilmesi için de elimden geleni yapacağım” dedi.

PROJEDEKİ YANLIŞLIKLAR NEDENİYLE İLERLENİLEMEDİ

Stadın  yapımını üstlenen ve TOKİ’ye devreden Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın otopark başta olmak üzere birçok noktada projelendirme hatası yaptığını ve bu hataları düzeltmesi gerektiğini kaydeden Cemil Tugay,  süreç hakkında şu bilgileri verdi:

“Gençlik ve Spor Bakanlığı TOKİ’ye ihale etmiş durumda. Aslında sorun şu anda ruhsatla ilgili değil. Projenin bazı eksikleri var. Otopark konmamış projeye. Proje yapılırken, sayın Cumhurbaşkanının söylediklerini dinledim ama gerçek böyle değil. Gerçekte olan şey projedeki yanlışlıklar nedeniyle projenin şu anda ilerleyememiş olması. Bir otopark ilavesi yeni yapılabiliyor. Bazı ilaveler yeni yapılıyor. Daha önceki ölçeklendirmede hata olduğu için projenin yeniden yapılması sözkonusu oldu. Şu anda proje yenilenme aşamasında. Daha otopark alanı yeni istimlak edilecek ya da orman fidanlığından alınacak, yer altı otoparkı şeklinde yapılacak. Bunlar belediyelerin çıkardığı engeller sonucu olanlar değil. Bunlar tamamen projelendirme hatasından kaynaklanan şeyler. Bu stadın yapılmasına kesinlikle karşı çıkmıyorum. İhtiyaç olduğunu biliyorum. Karşıyaka Belediye Başkanlığı ve büyükşehir belediye başkanlığı kentin genel dokusuyla uyumsuz olabilir diyerek stadın başka bir yere yapılmasını önerdiler. Ancak Karşıyaka Belediyesi’nin hiçbir davası yoktur stadın yapımına karşı. Bunlar yanlış algılar.”

HİÇBİR PARTİ VE ADAY KULÜBÜ VE STADI SİYASİ MALZEME YAPMASIN VE...

Karşıyaka Stadı’nın yapımının siyaset üstü bir konu olması gerektiğini tekrarlayan CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı  Cemil Tugay, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Benim gördüğüm en temel sorun bu olayın bir spor olayı olmaktan çıkarılıp tamamen siyasileştirilmiş olması. Lütfen Allah aşkına hiçbir parti ve aday, kulübü ve stadı siyasi malzeme yapmasın. Bunun üzerinden siyasi rant elde etmeye çalışmasın. Çok açık yüreklilikle şunu konuşalım; bizler Karşıyaka taraftarları olarak kulubün stada ihtiyacı olduğu konusunda hiçbir görüş ayrılığına sahip değiliz. Yer konusunda farklı görüşler savunulmuş geçmişte. Ama burada da şiddetli engelleme sözkonusu değil. Proje bugüne kadar neden ilerlemedi sorusu aslında projenin sahibi olan bakanlıkta ve TOKİ’de. Burada yapılan proje hatalarından dolayı bir gecikme var. Sayın Cumhurbaşkanının söylediği gibi büyükşehir belediyesine ve Karşıyaka Belediyesi’ne havale etmek çok haksızca. Olayın detaylarını bilen herkes biliyor. İstenirse belgeleriyle de ortaya konulabilir. Bu olayı siyasi bir konu yapılması beni çok rahatsız ediyor. Siyasetle ilgisi olmaması gereken birşey bu. AK Partili gruba şimdi de İYİ Partililer katıldı. Sporu ve stadı siyaset tartışmalarından uzak tutalım. Karşıyaka Spor Kulübü futbol takımının Karşıyaka’da bir stada ihtiyacı var. Dolayısıyla benim kendi adıma bir düşünce farklılığım yok. Ama Karşıyaka’da taratfarlar ve Karşıyakalılar da aynı düşüncede. İçim rahat bir şekilde de destekliyorum. Bence Karşıyaka Stadı burada olmalı. Geçmişte Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin stadın burada olmasıyla ilgili olumsuz görüş verdiğini biliyorum. Ancak ben farklı düşünüyorum. Büyükşehir belediye başkanımız Tunç Bey’in de farklı düşündüğünü biliyorum. Bizler stadın eski yerinde, Yalı’da yapılmasının taraftarıyız.”

EMEĞİ OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM ANCAK BİR AKSAMA OLURSA EN BAŞTA BEN KARŞI ÇIKACAĞIM

Başkanlık koltuğuna oturur oturmaz stadın yapımının gerçekleşmesi için net destek vereceğini vurgulayan CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, projenin ilerlemesine engel olacak belediye kaynaklı hiçbir sorun olmadığna dikkat çekti ve şöyle konuştu:

“Projenin ilerlemesine engel olan hiçbir hareket ve devam eden hiçbir dava ve belediyeden kaynaklı hiçbir engelleme yok. Sadece projenin yeniden yapılması ve eksiklerinin giderilmesi ve Anıtlar Kurulu’ndan izin alınması var. Orada küçük bir tarihi yapı var çünkü. İzin alınması gerekiyor. Çıktıktan sonra ihalesi yapılıp yapılmaya başlanır. TOKİ’nin yapacağından şüpheliydim ama yapacak gibi görünüyor. Bundan dolayı çok sevinçliyim. Projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ancak bir aksama olursa da en başta karşı çıkacak olanlardan birisi ben olacağım. Bunu da bilmelerini isterim.”

KARŞIYAKALILAR RİVAYETLERE VE İFTİRALARA PİRİM VERMESİN LÜTFEN

“Belediye başkanı olursam bu konuda yüzde 100 çaba gösterip destek olmak için elimden geleni yapacağım. Yeter ki stada kavuşalım. En başından beri de bunu söylüyorum” diyen CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, açıklamalarını şöyle sonlandırdı:

“İzmir 400 küsur vergi ödüyor. Buna karşılık dörtte biri kadar yatırım geliyor İzmir’e. Bu hükümetin yanlış politikası. Yapılması gereken en büyük yatırımlardan birisi stat. Belediye yapsın anlayışını savunuyorlarsa buna katılmıyorum. Anadolu’nun birçok yerinde yaptıkları gibi bu stadı yapmalılar. Normalde bu tür inşaatlar 2-3 yıl sürer. Bu süre içerisinde kulubümüzün sıkıntılarına çare olmak için elimizden geleni yapacağız. Rivayetlere, iftirilara insanlar pirim vermesin lütfen. Her zaman Karşıyaka Spor Kulübü’nün yanında olacağım. Kulübü de stat konusunu da artık hep beraber siyasetin gündeminden çıkaralım.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.