Dolar 32,5601
%0.06
Euro 34,9887
%0.46
Altın 2.426,020
%0.12
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'in en genç başkanı koltuğa seçilerek oturmak istiyor

CHP İzmir'in en genç başkanı koltuğa seçilerek oturmak istiyor

CHP İzmir'de ilçe kongresinde sonucun merakla beklendiği ilçelerin başında Karabağlar geliyor. Gözler, koltuğa Ocak 2015'de atamayla oturan mevcut ilçe başkanı Orhan Polat'ta...CHP İzmir Örgütü'nün en genç ilçe başkanı unvanını elinde bulunduran Polat, başkanlığa bu kez seçimle oturmak istiyor. Polat yaptıklarını, yapacaklarını Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Sercan Avcı'ya anlattı. CHP'nin en genç başkanı koltuğa seçilerek oturmak istiyor

  • Ege Postası
  • 25.11.2015 - 10:20
EGEPOSTASI - CHP'de kongre maratonu başladı. İzmir'in en büyük ilçesi durumundaki Karabağlar'da 5 Aralık'ta sandık kurulacak, örgütün yeni başkanı belli olacak.

Gözler, koltuğa Ocak 2015'de atamayla oturan mevcut ilçe başkanı Orhan Polat'ta...CHP İzmir Örgütü'nün en genç ilçe başkanı unvanını elinde bulunduran Polat, 500 bin nüfuslu ilçede üst üste iki genel seçimden zaferle çıktı.

Polat, gençlerin önünü açmak, gençleri cesaretlendirmek ve gençlerin partide aktif hale gelmesini sağlamak için başkanlığa yeniden talip. Bu kez koltuğa seçilerek oturmak isteyen Polat, 1 yıla yakın sürede ilçede yaptıklarını ve yeniden başkan seçilmesi halinde yapacaklarını anlattı.

İşte Polat'ın Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Sercan Avcı'yla sohbetinden öne çıkanlar...

* Atandıktan sonra koltuğa oturmadan işe koyulduk. Biri önceçim, iki genel seçim atlattık. 20 yıldır yapılmayan önseçimi başarıyla geçirdik. Karabağlar'da ilk kez bir genel seçimde birinci parti olduk.

* Ben İzmir'deki en genç ilçe başkanı olarak gençliğin önünü açmaya çalışıyorum. Gençlerin parti içinde neler yapabildiğini göstermek istiyorum. Gençliğin yapabileceklerini ispatlamak için yeniden adayım. Atamayla geldiğim koltuğa genç bir başkan olarak seçilerek oturmak istiyorum.

* Adaylığım İzmir'deki ve Türkiye'de diğer genç adaylara güç versin ki onlar da bir yerlere aday olsun, icazet beklemesinler. Bu işi Karabağlar'da yaptılar desin. Gençler söz sahibi olsun diye adayım.

* Etkinliklere gittiğimizde yaş ortalaması 45-50'nin üstünde. Genç arkadaşlarımız küstürülmüştü. Bu partide sigara aldırılmaya yollanmış, sadece bayrak asmak için çalıştırılmış 'gel çalış seni işle koyarız' deyip sahip çıkılmamış gençlerde yok olup gitmiş. Ben partideki gençlerin bir yerlere gelebildiğini, bir yerlere aday olabildiğini görmek istiyorum. Kongrelerde seçim kazanmalarını, önseçimlerde sandıklardan çıkmalarını istiyorum.

* Başkan olduktan sonra çok olumsuzluklarla karşılaştım. Bırakıp gitmek istediğim zamanlar oldu ama benden sonraki arkadaşlarıma haksızlık yapacağımı düşündüm. Biz cesaret edip bu işe devam etmeseydik cesaretsizliğimizden umutsuzluğa kapılacaklardı.

* Seçimlere başlarken bazı sorunlarımız vardı. Eksiklerimizi biliyorduk. Yeterli insan gücü azdı. Nedenleri insanların küstürülmesiydi. Bir partilimiz 3 partili gibi çalıştı. Açığı kapattık. Genç arkadaşlarım 10 kişilerse 30 kişi gibi çalıştılar.



* En büyük gücümüzü komisyonlar oluşturuyordu. Komisyonlar soğuk sıcak demedi alanda çalıştılar. Komisyonlarda çalışan ağabeylerim ablalarım hepsi hemen hemen 40 yaş üstünde...Karabağlar'da CHP hiç birinci parti olamamıştı. Bu dönem 7 Haziran ve 1 Kasım'da birinci olduk. Üyelerimizle birlikte sistemli düzenli çalışma yaptık. Sabah 10'da ilçeden hareket ediyorduk öğlen 2'de tabldot yemeklerini kendilerine ulaştırıyorduk. Akşam 5 ile 6 arası bıraktığımız yerden alıyorduk. Bu işi yaparken ne kadar sistemli de olsanız eğer ki örgütle çalışan aktif üyelerle sıcak ilişki kuramasaydık birinci parti olamazdık.


* Bu çalışmalar büyük özveri istiyordu. Hiç kimse şunu demedi 'Evimde oturayım'...Herkes geldi sıcak ilişki sayesinde partiye sahip çıktı.

Üzüldüğüm nokta bazı dernekler seçime kalmış 20 gün geziler piknikler düzenledi. Buna bir türlü anlam veremedik. Zamanlama yanlıştı. Hep söyledim. Bizimle birlikte çalışan örgüt üyeleri bize katıldılar. Çalıştılar. Bu pikniklere gitmediler.

* 2019'a yönelik bir hayalim yok. 2019'daki tek düşüncem Karabağlar'da ve Türkiye'de CHP'nin iktidarı...

Önümüzdeki süreçte seçimsiz bir dönem olacak. Sıkı bir dönemden çıkıp bir boşluğa düşülebilir. Seçime 6 ay kala çalışmaya başlayan bir örgüt olmayacağız. Kongreden başkan olarak çıkarsam hemen ertesi gün partiye üye olan öğretmenlerimizi, parti büyüklerimizi toplayıp büyük bir genç hareketi başlatarak haftada en az iki gün olmak üzere genç arkadaşlarımızı örgütlemeye onlara CHP'nin ideolojilerini anlattırmak , solcuların çektiği acıları dinlemelerini istiyorum

* Gençlik örgütlenmesini diğer kuruluşlar gibi örgütsel anlamda nasıl güçlendireceğimizin hesabını yapacağız. Örgüt yapımız zayıf. 93 yılık bir parti Cumhuriyet Meydanı'na çıktığında 30 bin kişiye bir etkinlikte hitap edemiyorsa sıkıntı vardır. Öncelikli olarak gençlik örgütlenmesini örgütlü ve kalabalık bir düzeye getireceğiz. Bunu başardık mı güçlü örgütü kurmuş olacağız.

* Genel Merkez'den ilk isteğim üye yapısının sıfırlanması olacak. Delege seçimlerinde şunu gördüm genç arkadaşlarıma sahip çıkmaya çalıştım bazı mahallelerde bu gençleri listelere yazın dedim. Yer yok bizle birlikte hareket etmez karşılığını aldım. Sahip çıktım bir çoğuna...Üye yapısı sıfırlanırsa genç arkadaşlarım kendilerine yer bulacaktır. Feodal yapılar her köşeyi sarmış. Üye yapısı sıfırlanmazsa feodal yapıların etkisi genç arkadaşlarımızın siyasete katılmasına engel olacaktır. Kongreden hemen sonra yine ev ev dolaşağız. Bize söylenen sorunların çözümü için çalışacağız. 2019'a yönelik beklentileri soracağız.

* Her çarşamba örgütü büyük bir salonda toplayıp eski il başkanlarımızı, milletvekillerimizi CHP'de idol haline gelmiş isimleri örgütle buluşturup toplantılar yapacağız. Buna örgütün ihtiyacı var. Herkes dilediğini söyleyecek.

* Belediye başkanımız yüreğinde ve kafasında ikinci bir planı olmayan düzgün güvenilir temiz bir insan.

* Belediye ile aramızda geçmişte sorunlar oldu. Belediyeye yönelik yaşanan sıkıntıların temelinde örgütten yana tavır koymam var. Kişisel bir çatışma değildi.Bundan sonraki süreçte de belediye başkanı bizim partimizin belediye başkanı...Belediye başkanımıza sahip çıkmak demek partimize sahip çıkmaktır. Önümüzdeki süreçte benim örgütü savunmam noktasında bir durum söz konusu olursa adalet duygularımızın ağır basacağından haklı olduğumuz durumlarda yine örgütten yana tavır koyacağımı bu tavrı koymazsam benim Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanlığı görevini bırakmam gerektiğini düşünürüm.

* Ben belediye başkanımızın delege seçimine veye kongreye müdahale ettiğini düşünmüyorum ama başkanın ekibinde başkanın haberi olmadan delege üstünde bazı sözler veriliyor. Personele bazı kişilerin telefon açıp 'Yarın sıkıntı yaşarsın dikkat et, imzanı bize ver' dediğini duyuyorum. Delege ve personel beni arayarak bunu dile getiriyor. Artık kimseden korkmuyoruz salonda özgürce seçimimizi yapacağız dediklerini söyleyebilirim.



* Kongrelerin özgür iradeyle yapılması gerek. Nasıl biz kimsenin üstünde baskı kuramıyorsak diğer arkadaşlarında bunu zorla yapmalarını etik bulmuyorum. Bu tavrı hırçınca yapanlarında bu partide bulunmalarının partiye faydalı olmadığını görüyorum.

* Çok fazla örgüte kendimizi anlatmaya gerek yok. Uzunca bir süredir birlikte çalışıyoruz. Tüm etkinlikleri beraber yaptık. Örgütün kongre günü karneyi elimize notlarımızla beraber vereceğini örgütün salonda gereken neyse onu yapacağını biliyoruz.

* Delegeler hiçbir baskıya boyun eğmeyeceklerdir. Karabağlar'da dengeler çok değişti. 58 mahallede kendi doğrularıyla hareket ediyor. Zaten 400 kişilik delege listene baktığımızda kimlerin delege olmadığını incelersek dengelerin ne kadar değiştiğini görebiliriz.

Karabağlar'ı birlikte yönetmeye talibiz. 400 delegenin 400'ününde bir yönetici gibi davranıp önümüzdeki süreci hep birlikte yönetmeyi istiyorum.

* 1990'daki maden işlerinin yürüyüşünü hatırlıyorum. Soma'daki işçilerinin dayanışmasının 2015'in CHP'sinde yansıtmasını ve önümüzdeki süreçte o ruhla hareket edilmesinden yanayım. İnsanların birbirlerini keskinleştirdiği görüyorum. Bu keskinliği kaldırmak için büyük çaba sarf edeceğiz. Çünkü kardeş kardeşin gırtlağına yapışamaz. Eğer bizler kardeşsek yüreklerimizi açacağız partili bireyler olarak CHP'nin temellerine uygun bir şekilde partililik görevimizi yerine getireceğiz. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.