Dolar 32,3579
%0.13
Euro 35,1782
%0.32
Altın 2.324,570
%0.18
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’den ‘takipsizlik’ kararına siyah çelenk!

CHP İzmir’den ‘takipsizlik’ kararına siyah çelenk!

​CHP il başkanlıklarınca, 17 Aralık -25 Aralık yolsuzluk davalarına ilişkin verilen takipsizlik kararını protesto etmek için adliye binalarına ve illerdeki adalet saraylarına siyah çelenk bırakıldı. CHP İzmir İl Başkanlığı, Bayraklı Adliyesi önüne ““Adaletin kara günü” yazılı çelenk bırakırken, İl Başkanı Ali Engin, “17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını unutturmak, gündemden çıkarmak, mecliste oluşturulan yolsuzluk komisyonunu tatil etmek için yapılan çabaları kamuoyuna getirmek istiyoruz. CHP’lilere her zamankinden daha fazla görev düşmektedir.'dedi.

  • Ege Postası
  • 20.10.2014 - 11:58
EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Başkanlığı, 17 ve 25 Aralık davaları konusunda mahkemenin verdiği takipsizlik kararını protesto etmek amacıyla Bayraklı Adliyesi önüne “Adaletin kara günü” yazılı siyah çelenk bıraktı. 81 ilde CHP örgütleri tarafından yapılan eylemle “adalet” çağrısı yapıldı.

ENGİN İZMİRLİLERE ÇAĞRI YAPTI
Eyleme PM üyeleri, milletvekilleri, il yöneticileri, ilçe başkanları, belediye başkanları ve çok sayıda  partili katıldı.  İl Başkanı Ali Engin yaptığı açıklamada, şunları söyledi;
“Yargı tarihimizin kara bir lekesi. 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını unutturmak, gündemden çıkarmak, mecliste oluşturulan yolsuzluk komisyonunu tatil etmek için yapılan çabaları kamuoyuna getirmek  istiyoruz. CHP olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacağız.Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük yolsuzluk operasyonunu yaşadık. Bir operasyonda İzmir’de yapılmıştı. Binali Yıldırım’ın bacanağı ve bakanlık bürokratları ile bakanlıkla iş yapan  müteahhitlere yönelik ciddi delillerle soruşturma başlatılmıştı. İzmir Cumhuriyet Başsavcısının hazırladığı fezlekenin İzmir Valisi’nin hükümetin baskılarıyla kaldırıldığını biliyoruz. Bunun sürekli takipçisi olacağız. Operasyon yapan dinleme yapan savcılara emniyet yetkililerine yalnız olmadıklarını ifade etmek istiyorum.17-25 Aralık operasyonları sonrası ortaya çıkan yolsuzluklar ülke için kara bir leke. Türkiye bu kara lekeyle yoluna deva edemez.Türkiye Tayyip Erdoğan gibi yolsuzluğa bulaşmış bir Cumhurbaşkanıyla yoluna devam edemez. Etmemeli. BU ülkemizin kuruluş felsefesine, ahlaki değerlerimize, ülkemizin itibarına aykırı bir durumdur. Bunun için CHP olarak topluma öncelik etmeye devam edeceğiz. Mutlaka suçluların yargılanması için her türlü gayreti göstereceğiz.Bakanlarla ilgili oluşturulan komisyonda İzmir milletvekili Erdal Aksünger var. Onların çalışmaları inşallah sonuçsuz kalmaz. Savcılığın verdiği takipsizlikten sonra bir tezgah kurularak komisyonun tatil edilmesinden endişeliyiz.Bütün İzmirlileri yolsuzluğa karşı duyarlı olmaya ve mücadelede bizimle olmaya çağırıyorum. Sözün bittiği yerdeyiz. Evinde ayakkabı kutusunda dört buçuk milyonluk dolar çıkanların dosyalarına takipsizlik kararı veriliyor. CHP’lilere her zamankinden daha fazla görev düşmektedir.Yolsuzluklara karşı mücadele etme öncülüğünü CHP olarak yapacağız”



MÜCADELEMİZ AKP’NİN SONU OLACAK

İki yıl önce İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne  yapılan operasyonu hatırlatan Engin, “ İddiaların ne kadar asılsız çıktığı, bürokratların ne kadar temiz çıktığı gözler önünde. En ufak konuları sorun yapan yandaş yargı süt dağıtıldı diye, mandalina üreticisinden mandalina alındı diye onlarca bürokratı cezaevine attı. Mücadelemiz AKP’nin sonu olacaktır.Hep beraber bu iktidarı devireceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.