Dolar 32,4786
%-0.19
Euro 34,9606
%0.38
Altın 2.436,080
%0.53
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'den 2014 yorumu: En doğrusu oldu

CHP İzmir'den 2014 yorumu: En doğrusu oldu

CHP İzmir Örgütü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında açıkladığı yerel seçimlerin 2014 Mart'ında yapılacak olmasını değerlendirdi.

  • Ege Postası
  • 06.11.2012 - 16:20
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grubu Toplantısı’nda yaptığı konuşma ile yerel seçimlerin ne zaman yapılacağı yönündeki belirsizliğe son noktayı koydu. Başbakan Erdoğan, “Yerel seçimleri 2014 Mart’ında normal zamanında yapacağız” dedi.

367 OY SAĞLANAMAMIŞTI
Mart 2014'te yapılması planlanan fakat Ak Parti ve MHP'nin hazırladıkları önerge ile yerel seçimlerin 27 Ekim 2013 tarihine alınmasını istemişlerdi. Gerekçe olarak kış aylarında seçim propagandalarının güçlükle yapılması gösterilmişlerdi. CHP'de öneriye kısmen destek vermiş fakat 26, 27 ve 29 Ekim tarihlerinin resmi tatil olması nedeniyle vatandaşların bu dönemi tatil olarak değerlendirmesi durumunda seçimlere katılım oranının düşebileceğini, bu nedenle seçim tarihinin 3 Kasım 2013 olması yönünde görüş bildirmişti.Seçim tarihinde yaşanan anlaşmazlık sonrası TBMM’de anayasanın ilgili maddesinin değiştirilmesi için oylama yapılmış gerekli olan 367 oy sağlanamamıştı.

Seçimlerin erkene alınmasına başından beri büyük oranda karşı çıkan CHP’de İzmir örgütü yerel seçimlerin zamanında yapılacak olmasını değerlendirdi.
CHP İZMİR İL BAŞKANI Ali ENGİN: Aklın yolu birdir. Anayasada da açık bir şekilde 5 yılda bir seçim yapılacağı yazıyor.Ayrıca kış koşullarında seçim yapmanın manası yoktu. Parti olarakta zamanında yapılması için ısrarcıydık. Doğru yolun bulunması bizi sevindirdi.

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ MUSTAFA MOROĞLU:
Ne kadar uğraşırsan uğraş bazı hesaplar tutmaz. Olması gerekende Mart 2014’tü zaten…Uzun süre propaganda yaptılar. Seçimden kaçıyorlar diye…Böyle bir şey yoktu. Halk artık kanmıyor. Görüyor her şeyi... Vekillerinde seçim tarihi konusunda ciddi mücadeleleri oldu. Görüldü ki AKP’nin yaptığı hesaplar artık tutmuyor.

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ BİRGÜL AYMAN GÜLER:Başbakan’ın yerel seçimler için kafasında bir tarih vardı. Bu doğrultuda hareket ediyordu. Demokrasi ülkelerinde olacak iş değildi bu…Nitekim TBMM dahil ‘neden'’ diye soruyordu.Herkes biliyor ki herkesi kendi peşinde sürüklemek istiyor Başbakan…Ancak gördük ki takvimi değiştirmeye gücü yetmedi. Herkes için hayırlısı olsun

KARŞIYAKA BELEDİYE BAŞKANI CEVAT DURAK:
Bizi daha da rahatlatacak bir karar. 1-2 projemiz vardı önem verdiğimiz. Bitirme şansı yakaladık. En önemlisi ilk dönem belediye başkanlığı yapan arkadaşlarımız açısından daha iyi oldu. Zamanında yapılması 5 yıla yaydıkları projeleri tamamlama fırsatı verecektir.

BALÇOVA BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ALİ ÇALKAYA: Öncelikle geç de olsa alınan kararı çok doğru buluyorum. Ancak bir konuyu gözden kaçırmamak gerekiyor. "Seçimleri erkene almak tamamen bir gündem değiştirme operasyonu gibi görünüyordu. Ülkemizin iç ve dış bu kadar ciddi problemi varken herkes erken seçimle meşgul oldu. Sonuç itibariyle biz görev süremiz boyunca halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.

MENEMEN BELEDİYE BAŞKANI TAHİR ŞAHİN: Bizim için hiç fark etmez. Seçimler öne alınsaydı da hazırdık.Alınan her karara saygılıyız. Bizim işimiz belediye başkanı olarak hizmet etmek. Tarihlere takılmıyordum zaten..Ülke için hayırlısı olsun.

BAYRAKLI BELEDİYE BAŞKANI HASAN KARABAĞ: Erken seçimle sıkıntıya sokmaya gerek yoktu. Zamanında yapılması iyi ve beklediğimiz bir karar olmuş. Herkes için hayırlısı olsun.

KARŞIYAKA CHP İLÇE BAŞKANI ADNAN ALABAY:Tarih bizim için fark etmiyordu. Seçim bu Pazar olsa bile hazırdık. Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Süreç içersinde belediye başkanlarımıza da tüm projelerini bitirme şansı yakaladılar. 2014 Martı’nda başarılı bir seçim sınavı vereceğimizi düşünüyorum.

BORNOVA CHP İLÇE BAŞKANI ENVER DÜNDAR:
Seçimin normal zamanında yapılmasından yanaydık. Seçimden kaçtılar demesinler diye 5 ay önceli tarihe de sıcak baktık. Belediye başkanlarımız 5 yıllık bir döneme projelerini yaydılar. 5 ay önemli bir süreç. Seçime etki edecek bir süreç.İlçe örgütü olarak gece gündüz seçim gününe kadar çalışacağız. Tüm ülke için hayırlı olmasını diliyorum. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.