Dolar 32,5884
%0.35
Euro 34,8737
%0.41
Altın 2.498,600
%0.57
Bist-100 9.659,00
%1.41

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de üç gün üst üste sandık mesaisi

CHP İzmir'de üç gün üst üste sandık mesaisi

CHP’de kongre mesaisi sürüyor. Cuma, cumartesi ve Pazar üst üste kongre heyecanı yaşanacak. 9 ilçede delegeler başkan seçecek. CHP İzmir'de üç gün üst üste sandık mesaisi

  • Ege Postası
  • 26.11.2015 - 12:02
EGE POSTASI - İzmir'de delege seçimlerini yapan CHP örgütü ilçe başkan ve yöneticilerini seçmek için kongre mesaisine başladı.

Geçtiğimiz hafta sonu Konak ve Urla’da startı verilen kongrelere bu hafta 3 gün 9 ilçede yapılacak seçimle devam edilecek.

27 Kasım Cuma Karaburun, Kiraz, 28 Kasım Cumartesi Cumartesi Bayındır, Menderes, Seferihisar, 29 Kasım Pazar ÇiğliKınık, Ödemiş ve Güzelbahçe’de sandık kurulacak.

Kiraz’da mevcut başkan Sezai Kepçen ile Karaburun’da mevcut başkan Ali Argon Kuleli ‘yokum’ dedi. Her iki isimde ilçe kongresinde aday olmayacak.

Kiraz’da görevi bırakacak Kepçen ve ilçe yönetimi ilçe eski başkanı Pilot Zeybek’i destekliyor. Belediye başkan adaylığı için 2014 sürecinde ilçe başkanlığından istifa eden Zeybek, yeniden başkan seçilebilmek için delegeden oy isteyecek. Zeybek’e İl Eski Başkan Yardımcısı Levent Çılı’da destek veriyor. Kiraz Belediyesi Eski Başkanı İsmet Korkmaz ise kongreye sayılı saatler kalmasına rağmen adaylık noktasında net bir karar vermedi, imza toplama çalışmalarını sürdürüyor.

Karaburun’da uzlaşı aday arayışları sonucunda işadamı Bülent Cumcum isminde karar kılındı. Cumcum’a Mustafa Ünsal rakip olacak.

Menderes’te mevcut ilçe başkanı Abdullah Sürücü aday değil.  İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Pala ile  Belediye Meclisi Eski Grup Başkanvekili Mustafa Öztürk yarışacak.

Seferihisar’da İlçe Başkanı İsmail Yetişkin seçime tek aday olarak girecek.

Güzelbahçe’de de mevcut başkan Kazım Çam kongreye tek aday olarak girecek.

Bayındır’da uzun süre aday olmayacağı gündeme gelen  İlçe Başkanı Behzat Aydilek yeniden adaylık kararı aldı. Muhalefet cephesi aday çıkaracak.  İl Genel Meclisi eski Üyesi Mustafa Kara’nın aday olabileceği konuşuluyor.

Kınık’ta mevcut başkan Mehmet Çetinkaya aday olmayacak. Yarışın İsmail Yılmaz ve Onur Gönden arasında geçmesi bekleniyor.

Ödemiş seçiminde Eski Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve Mehmet Birlik’in desteğini alan ilçe başkanı Nazan Dönmez’e, Remzi Boyacıoğlu rakip olacak.

Çiğli’de mevcut ilçe başkanı Utku Gümrükçü’ye, Pir Sultan Abdal Derneği Çiğli Şube Eski Başkanı Zeynel Mertoğlu rakip çıktı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.