Dolar 32,3479
%0.3
Euro 35,1166
%-0.01
Altın 2.310,380
%1.44
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de seçim startını veriyor: Yeni il başkanı kim olacak'

CHP İzmir'de seçim startını veriyor: Yeni il başkanı kim olacak'

CHP İzmir’de "yeni il başkanı kim olacak'" sorusu yanıt beklerken, genel merkez 25 Aralık Perşembe günü İzmir’de genel seçim sürecindeki çalışma modelinin masaya yatırılacağı örgüt toplantısı düzenleyecek. Genel Merkez, İzmir'deki toplantı için PM Üyesi Tuncay Özkan’ı görevlendirirken, genel seçim sürecini ilgilendiren kritik toplantıda yeni il başkanının yer alıp almayacağı merak konusu oldu.

  • Ege Postası
  • 19.12.2014 - 14:20
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de 23 Aralık’ta milletvekilliği aday adaylığı için istifa edecek olan İl Başkanı Ali Engin’in yerine yeni il başkanının kim olacağı merakla bekleniyor. Hem yönetim içinden hem yönetim dışından isim arayışları sürerken, CHP Genel Merkezi 25 Aralık’ta İzmir’de kritik bir toplantı düzenleyecek.

ÖZKAN GELECEK!
CHP Genel Merkezi, 25 Aralık Perşembe günü 30’a yakın  il de örgüt toplantısı gerçekleştirecek. Genel seçim sürecinde etkili, sistemli ve koordinasyon içinde çalışmalar sürdürülmesi kapsamında planlanan toplantının İzmir ayağına PM Üyesi Tuncay Özkan katılacak.

KİMLERİN KATILMASI İSTENDİ
Genel Merkez toplantıda milletvekilleri, PM üyeleri, il başkanı ve il yöneticileri, ilçe başkanları ve ilçe yöneticileri, il ve ilçe kadın kolları, il ve ilçe gençlik kolları, kurultay delegeleri, il eski başkanları,belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il eski milletvekilleri ve eski belediye başkanlarının yer almasını istedi.

BAŞKAN BELLİ OLACAK MI'
İl Başkanı Engin 23 Aralık’ta İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde düzenleyeceği toplantıyla istifasını açıklayacak. Genel seçim sürecinin masaya yatırılacağı 25 Aralık’taki toplantıda yeni il başkanının yer alıp almayacağı merak konusu oldu.  Yeni il başkanının 25 Aralık’a kadar belli olması halinde örgütün tamamına yakınıyla ilk toplantısı olmuş olacak.

İl başkanlığı toplantının yeri ve saatinin yeni il başkanının belli olmaması nedeniyle henüz belirlemedi.

GÖZLER LİDER’İN GELİŞİNE ÇEVRİLDİ
Öte yandan yeni il başkanı arayışları sürüyor. Kritik gün CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de tam gün mesaide olacağı Cumartesi…Hem yönetim içinde hem de dışarıdan bir çok isim için İl Başkanı Engin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri ve belediye başkanlarını gün boyu kulis yapması bekleniyor.

KULİSLERDE KİMLERİN İSMİ GEÇİYOR
 Yönetim içinden il başkanlığına talip olan tek isim İl Başkan Yardımcısı Osman Peri….Bir diğer İl Başkan Yardımcısı Orhan Karaoğlu ise Engin’e kendisine yönelik teveccüh olduğunu görev verilmesi halinde yapabileceğini iletti. Dışarıdan bir il başkanı noktasında Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, Karabağlar Belediye Başkan aday adayı Bedri Serter, Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cihan Türsen, Eski Bakan Halil Çulhaoğlu, Buca Belediye Başkan aday adayı Necati İmam isimleri öne çıktı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.