Dolar 32,3859
%0.21
Euro 35,0259
%-0.11
Altın 2.324,450
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de pazar mesaisi: 4 ilçe başkan seçti!

CHP İzmir'de pazar mesaisi: 4 ilçe başkan seçti!

CHP İzmir'de dört ilçede kongre yapıldı. Gözler Çiğli'deydi...6 Temmuz 2014'teki olağanüstü kongrede belediye destekli Hüseyin Gündüz'e karşı zafer kazanarak koltuğa oturan Utku Gümrükçü, 1,5 yıl sonra bu kez olağan kongrede belediye destekli Zeynel Mertoğlu'na karşı kaybetti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Erdal Aksünger il kongre delegesi olamadı. Ödemiş'te iki adaylı yarışta gülen isim mevcut başkan Nazan Dönmez oldu. Kınık'ta değişim yaşandı. İki adaylı yarışta İsmail Yılmaz ilçe başkanı seçildi. Güzelbahçe'de Kazım Çam ilk kez seçimle koltuğa oturdu. CHP Çiğli'de değişim yaşandı

  • Ege Postası
  • 29.11.2015 - 11:15
EGE POSTASI - CHP'de olağan kongre takvimi işlemeye devam ediyor. Pazar mesaisinde Çiğli, Güzelbahçe, Ödemiş ve Kınık ilçe kongreleri gerçekleşti.

2 MEVCUT BAŞKAN YENİDEN...
Çiğli, Kınık ve Ödemiş'te kongre çift adaylı yarışa sahne oldu. Güzelbahçe'de mevcut başkan Kazım Çam, tek aday olarak delegenin kantarına çıktı. Ödemiş'te mevcut başkan Nazan Dönmez güldü. Kınık'ta değişim yaşandı. İki adaylı yarışta ilçe eski başkanı Mehmet Çetinklaya'nın tam desteğini alan İsmail Yılmaz yeni ilçe başkanı oldu. Çiğlİ'de ise mevcut başkan Utku Gümrükçü kaybetti. Yeni ilçe başkanı Pir Sultan Abdal Derneği Çiğli Şube Eski Başkanı Zeynel Mertoğlu oldu

GÖZLER ÇİĞLİ'DEYDİ
CHP'de gözler Çiğli'deydi... Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çiğlili il başkan yardımcıları Niyazi Arslan, Ali Karabay, Şirin Akgül ve Çiğli Belediyesi Eski Başkanı Metin Solak'ın desteklediği Pir Sultan Abdal Derneği Çiğli Şube Eski Başkanı Zeynel Mertoğlu ile İlçe Eski Başkanı Ali Rıza Koçer ve Belediye Başkan Aday Adayı Aziz Buğa’nın  desteklediği mevcut ilçe başkanı Utku Gümrükçü yarıştı.

MERTOĞLU KAZANDI
Elit Düğün Salonu'nda yapılan kongrede gülen isim Mertoğlu oldu. 6 Temmuz 2014'teki olağanüstü kongrede belediye destekli Hüseyin Gündüz'e karşı zafer kazanarak koltuğa oturan Utku Gümrükçü, 1,5 yıl sonra bu kez olağan kongrede delegenin karşısına çıktı ancak kaybetti.

Sandıktan Mertoğlu'na 195, Gümrükçü'ye ise 173 oy çıktı. 6 oy ise geçersiz sayıldı.

İlçe başkanı seçilmesinin ardından Mertoğlu şu açıklamayı yaptı; "Bütün delege arkadaşlarıma teşekkür ediyorum: Bu hepimizin başarısı"

AKSÜNGER DELEGE OLAMADI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı, İzmir Eski Milletvekili Erdal Aksünger il kongre delegesi olamadı. Aksünger, Gümrükçü'nün listesinde yer alıyordu. 


GÜN BOYU NELER YAŞANDI


ÇİĞLİ'DE OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMİ
Çiğli'de kongrenin yapılacağı Elit Düğün Salonu'nda güvenlik önlemleri dikkat çekti. Kongre başlamadan önce salon boşaltıldı. Partililer ve delegeler X-Ray cihazından geçtikten sonra içeri alındı.



PANKART YARIŞI
Salonda Gümrükçü'nün pankartları kırmızı-beyaz renkte, Mertoğlu'nun pankartları ise mavi-beyaz renkteydi. Gümrükçü'nün, " Türkiye'de Kılıçdaroğlu, Çiğli'de Gümrükçü" yazılı pankartı dikkat çekti. Mertoğlu'nun pankartlarında "Parti içi barış, parti dışı yarış" ve "Tependen tırnağa cesaret, Her şey CHP'yi sevmekten ibaret" ifadeleri yer aldı.



SÜRPRİZ ADAY: BİLDİRİ DAĞITTI
Kongre öncesi sürpriz bir aday ortaya çıktı. İbrahim Büyükgöl, "CHP Çiğli Kongre Delegelerine Çağrımızıdr" başlığıyla dağıttığı bildiride delegeden destek istedi. Büyükgöl adaylık için yeterli imza toplayamadı. 



KATILIM YOĞUN OLDU
Kongreye katılım yoğun oldu. CHP İzmir Milletvekilleri Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Tacettin Bayır, İl Başkanı Bedri Serter, İl Disiplin Kurulu Başkanı Birol Soylu, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, İl yöneticileri Niyazi Arslan, Ali Karabay, Şirin Akgül, Hasan Bağlarbunarı, Nurettin Gelmez, Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel, Çiğli Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Gündüz, İl Eski Başkanı Kemal Karataş,Çiğli İlçe Eski Başkanı Ali Rıza Koçer ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.



DİVAN BAŞKANI SINDIR
Kongrenin Divan Başkanı olarak CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır oybirliğiyle seçildi.

Divan Başkanı Sındır, 7 Haziran seçimleri, koalisyon görüşmeleri ve 1 Kasım seçimlerine değindi. Korku neticesinde AK Parti’nin iktidar olduğunu söyleyen Sındır, ülkede seçimler öncesindeki baskı ve faşizmin devam ettiğini söyledi. Sındır, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanmasına tepki gösterdi. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine de değinen Sındır, parti içi birlik beraberlik mesajlaru verdi. Kongrede kardeşçe bir yarış olması gerektiğinin dile getiren Sındır, sonucun Çiğli’ye, İzmir’e, partiye ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi. 



SERTER'İN KILIÇDAROĞLU VURGUSU ALKIŞ ALDI
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, ilk kez bir olağan ilçe kongresinde il başkanı olarak konuştu. Serter, olağanüstü kurultay isteyenleri hedef aldı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu savundu.
Serter şunları söyledi;
"Parti içi yarış başladı. Demokrasi şöleni şeklinde geçmeli kongrelerimiz. Konak'ta kongremiz el ele geçecek bundan sonra gerçekleşecek ilçe kongrelerine örnek olacaktır. Muhalefet partileri içinde oylarını tek arttıran parti CHP'dir... Daha fazla çözüm üreten emeklisinden gencine olağanüstü çalışan başka bir lider var mıydı. Ürettiği projeler partiler tarafından taklit edildi. Söylemleri her kesimden takdirle karşılandı. Hepimizden daha fazla koştu didindi...Koalisyonun kurulması için her türlü riski göze almadı mı...Yıllar sonra yapılan önseçimde bile Genel Başkanımız demokratik bir tavır sergiledi. Hepimizin farklı düşünceleri olabilir. Şahsen ben bu kadar karalamaya karşı dimdik durmuş partisini partilisini korumuş herkese eşit mesafede durmuş bir Genel Başkan'a sahip olduğumuz için ne kadar övünsek azdır diyorum. Kendisine yaptığı rehber liderlik için saygı duyuyorum. Benim gibi düşünmeyenler olabilir olağan kurultaya 2 ay kalmışken Genel Başkanımızı, partiyi partilimi hak etmediği şekilde kamuoyunda tartışılır hale getirenleri anlamamı kimse beklemesin."

Serter'in konuşmasındaki Kılıçdaroğlu vurguları salondan büyük alkış aldı.

KAR TANELİ MESAJ
Parti içi kongre sürecine yönelik mesaj veren Serter, " İzmir'de çok önemli 2 seçim yaşadık. Her iki seçimde de oyumuzu arttırdık. Birinci parti olduk. Vekil sayımız arttı. Nasıl olsa kazanırız rehavetine kapılmadık. Bize daha önce oy vermemiş kesimleri tespit ettik, o kesimlere yoğunlaştık. İlçe örgütlerimizle vekil adaylarımızla gençlik ve kadın kollarımızla uyum içinde çalıştık. Durmuyoruz. Hedefimiz oy oranımızı İzmir'de yüzde 60 yapmak...AKP'nin, gerçek yüzünü anlatmaya devam etmek olacak. Tüm Türkiye'yi İzmir yapmak istiyoruz. Bu kongre süreçlerinden çıkacak kadrolarımız bunun için umut ışığı olacaktır. İsteğim parti içi yarış bittikten sonra omuz omuza çalışmak. Kaybeden olmayacak. Kar taneleri ne güzel anlatır birbirlerine zarar vermeden yol yürümenin mümkün olduğunu..." dedi.

KÜRSÜYE ÇAĞIRDI
Serter konuşmasının ardından başkanlığa talip olan Gümrükçü ve Mertoğlu ile Çiğli Belediye Başkanı Arslan'ı kürsüye davetti.Birlik beraberlik pozu verildi.



ARSLAN BU KEZ İSİM VERMEDİ

1,5 yıl önceki kongrede yaptığı konuşmada Gümrükçü'nün rakibi Hüseyin Gündüz'e destek verdiği partililere ilan eden Çiğli Belediye Başkanı Arslan, bu kez isim işaret etmedi. Kongreyi 'Parti içi bayram yarışı' olarak nitelendiren Arslan, " Kongre sonucu kaybeden olmayacak. Diğer partilerde bu demokrasi şöleni yok. 3 önemli seçim geçirdik. 30 Mart 2014'de 25 bin oy farkıyla kazandık. Bu başarıyı taçlandırmak için hizmetlerimi sürdürüyoruz. Çiğlililer bizden memnun örgütümüzde bizden memnun. İlçe başkanımızla uyumla çalıştık. İlçe başkanımız dışlama gibi bir çalışmada olmadım. Örgütüme sahip çıktım. Partililiğimi hiç kenara bırakmadım. Değişimde yarar vardır. Kazanacak olan ilçe başkanı bizim ilçe başkanımızdır. Benim de bir oyum var. Oyumu kullanacağım" dedi.



KARABAY'IN HEDEFİNDE İLÇE YÖNETİMİ
İl Başkan Yardımcısı Ali Karabay, yaptığı konuşmada İlçe Başkanı Gümrükçü ve ilçe yönetimini hedef aldı. Karabay, şunları söyledi;

"Çıkıp her yerde demokrasiden bahsedeceksiniz uygulamalarınıza gelince yapmayacaksınız. Bin civarında üyeyi buharlaştırdılar. Bu nasıl sosyal demokrasi. Bu anlayışla Çiğli'de birlik beraberlik nasıl sağlanacak. Hiç vicdan yok muydu. 25 delege oyunu kullanmış mücadele etmiş delege olmuş, kongreye 3-5 gün kala bir haber siz parti üyesi değilsiniz. Nereden çıktı.İl yönetimi olarak bu konuyu araştırdık. Genel Merkez'lede paylaştık. 25 delegemiz salonda şuanda...Noterden istifa etmemişler, Genel Merkez'den edindiğimiz bilgiye göre Çiğli İlçe Başkanlığı bir üst yazıyla bu arkadaşlarımızın partiden istifa ettiğini yönünde karar gönderiyor. Üye yazılım birimi de bu arkadaşlarımızın parti üyeliğini düşürüyor. Seçme seçilme haklarını ellerinden aldılar. Çiğli'de bu anlayışa son vermemiz gerek."



TANSİYON YÜKSELDİ
Karabay'ın ardından söz alan delege Ali Özbalık, delege seçimleri ve kongreye Belediye'nin müdahale ettiğini gündeme getirdi.
Özbalık, “Çiğli’de bu parti kimsenin babasının çiftliği değil gençlerin önünü açın, rica ediyorum Belediye başkanımız tüm vatandaşlara hizmet versin. Gece saatlerinde delegelerin evlerini ziyaret etmesin. İş vaatleriyle mahallelerde bizleri böldüler, yeter artık” dedi.

Özbalık'ın sözleri sonrası salonda bulunan bazı partililer tepki gösterince tansiyon yükseldi. ÖzbalıK'ın üstüne yürümek isteyenlere partililer araya girerek engel oldu.



GÜMRÜKÇÜ:SUÇUM ATATÜRKÇÜLÜKSE SUÇLUYUM
"İşte başkan işte örgüt" sloganları eşliğinde kürsüye çıkan Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, konuşmasında şunları söyledi;

"Mücadelemiz faşizme karşı, özgürlük eşitlik için. Biz direnmeyi Kerbela'da İmam Hüseyin'den öğrendik, kardeşliği Mevlana'dan öğrendik, yoldaşlığı siz değerli partililerimden öğrendim. Kurtuluş Savaşı'nda emperyalizme karşı savaştık. Mahir'ler gibi Deniz'ler gibi göğsümüzü gere gere dimdik ayakta durduk. Faşist cuntalara karşı mücadele ettik, yol ortasında kurşunlandık, çocuklarımızı babalarımızı kaybettik. Biz bu ülkede emeğin yoldaşlığın kardeşliğin sesi olduk. Bu ses bu mücadele 'altıok'lu bayrak Mustafa Kemal'in bayrağı sizin bayrağınız asla inmeyecek. Faşizme karşı gericiliğe karşı direneceğiz. Biz Ali İsmail Kormaz'ız Berkin Elvan'ız Abdullah Cömert'iz...18 yaşını doldurduğumda geldim CHP'ye üye oldum. Yanımda ikametgah yoktu üyeliğimi yapmadılar. Ben bu mücadeleye evraklarla belgelerle çıkmadım. Doğuştan çıkmışım bu mücadeleye...2 öğretmenin oğluyum 12 Eylül'de mesleğinden atılmış. Onlar bana direnmeyi öğretti, onlar bana karıncayı incitmemeyi öğretti.

SİZİ NAMERDE MUHTAÇ ETMEYECEĞİM
Mahkemye çıktım yılmadım. Haklıysam kazanırım dedim yılmadım. Haklıysam örgüt bana gereken desteği verir dedim. Siz CHP'nin oylarını 6 binlerden 60 binlere çıkaran örgütsünüz. Hiç eğilmediniz. Sizden ricam elinizi vicdanınıza koyacaksınız kararınızı ona göre vereceksiniz. Hiç kimse sizi baskı altına alamaz. Çünkü siz CHP'lisiniz. 6 Temmuz 2014'te bu görevi bana verdiniz. Sizi bir gün yere baktırtmadım. Her gün sokakta oldum. Omuz omuza olduk. Simit paylaştık. Hiçbir belediyeden bir kuruş para kazanmadım. Orta gelirli bir ailenin çocuğuyum. Paramı alın terimle kazanıyorum. Namerde muhtaç olmadım sizi de muhtaç etmeyeceğim. Bana oyun oynamaya çalıştılar. Utku 'bir mezhebin karşısında, onları partiden temizleyeceklermiş' dediler. İnandınız m? Ben üye oldum ilçe başkanı aleviydi. Üye oldum her memleketten insan vardı. Beni bir gün dışlamadılar. Onların ekmeğini yedim onların suyunu içtim. Beni bu koltuğa onlar oturttu.Ben bana sahip çıkanı yalnız bırakmam.

GELECEĞİMİ SİZLERE EMENAET EDİYORUM
Ergenekon'da yargılandım. Suçum Atatürkçülükse suçluyum. Ben Mustafa Kemal'in askeriyim. Mustafa Kemal'in yoldaşıyım. Davadan dönmedim dönmem. Dönen dönsün. Bazı arkadaşlarımız 1000 kişiyi sildiğimi söylüyorlar. İspatlayaman namerttir. Delegeliği düşenlere benim şikayet ettiğimi söylemişler. Ben gambazlamayı bilmem. Geleceğimi sizlere emanet ediyorum. Sizin kimi seçerseniz ben onun arkasındayım. Sizden vicdanla kalple oy kullanmanızı istiyorum. 1,5 yıl sonra sizden ilk defa bir şey istiyorum. Varlığım varlığınıza emanet olsun."



MERTOĞLU: ZAMAN KONUŞMA DEĞİL İCRAAT ZAMANI
Gümrükçü'nün kongrede rakibi olan Mertoğlu kürsüye eşi Bilgi Hanım'la çıktı. Mertoğlu konuşmasında şunları söyledi;
"Kadın ve gençlerle uyumlu çalışacağım. Siyasi entrikaların arkasında olmayacağım. Partilimin her zaman arkasında olacağım. Bize destek olun ki partimizi büyüsün. Bize destek olun ki Genel Başkanımız kazansın. Bize destek olun ki il yönetimimizle uyum içinde olalım partimizi kazansın. Bize destek olun ki yarından itibaren ev ev sokak sokak CHP'nin bayrağını dalgalandıralım. Bize destek olun ki Çiğli her yerde siyasi projelerle anılsın. Zaman konuşma zamanı değil zaman icraat zamanı. Zaman AKP faşizmine karşı dik durma zamanı. Zaman Nazım Hikmet'in dediği gibi kardeş olma zamanı."



SANDIK BAŞINDA TARTIŞMA
Konuşmaların ardından Divan, kongreyi ilçe seçim kuruluna bıraktı.

Sandıklar kurulduktan sonra, il yönetimi tarafından çekilen kura sonrası delegeliği düşen, yerel seçimlerde belediye başkan adayı Aziz Buğa'nın sandık görevlisi olması tartışma yarattı. Adaylardan Mertoğlu ile sandık başkanı arasında sözlü tartışma yaşandı. Mertoğlu, Buğa'yı işaret ederek "Delege listelerinde olan bir arkadaşın burada ne işi var. Böyle bir şey olmaz. O zaman bizden de biri burada beklesin" dedi. Sandık başkanı ise "Burada yetkili olan benim. Bana dönük konuşacaksın. O arkadaşın nereden geldiğini bilmem. İlçe yönetimi görevlendirmiş" dedi. Mertoğlu'nun ısrarı üzerine sandık başkanı "Sizden de biri gelsin dursun" dedi. 

Saat 16:00 itibariyle oy atma işlemine geçildi.




GÜMRÜKÇÜ'NÜN YÖNETİM KURULU ASİLLER: Hasan Hayri Altay, Cengiz Arat, Veli Başak, İbrahim İncesu, Ahmet Kaçar, Sevgi Kartal, Kubilay Kesgin, Hüseyin Kızılkaya, Erdal Mansuroğulları, Nurettin Oran, Hasan Mert Özcan, Eylem Özdemir, Şengül Tekgül, Ercan Ulusoy, Radiye Senem Ünal, Nazlıcan Yavaş,
 

GÜMRÜKÇÜ'NÜN İL KONGRE DELEGE ADAYLARI: Erdal Aksünger, Fatma İlknur Akgül, Volkan Alkan, Murat Aslan, Deniz Bektaş, Ayten Beyazgül, Aziz Buga, Radiye Ceylan, Yusuf Çoban, Tolga Çobanoğlu, Nerima Yurtsever, Mehmet Galoğlu, Selim Utku Gümrükçü, Sebahat İssi, İbrahim Karabulut, Süleyman Karadağ, Abdullah Kavak, Demir Kusum, Zuhal Mercan, Garip Odabaşı, Ali Özbalık, Turgay Pektaş, Filiz Sagular, Hasibe Şenkul, Hasan Tekin, Sebahattin Til, Fırat Toprak, Ayten Yola   

MERTOĞLU'NUN YÖNETİM KURULU ASİLLER: Ergül Akkara, Hüseyin Arslan, Aylin Benian Çalt, Sevda Elveran, Suddiye Erdem, Ali Ergün, Mehmet Gülcan, Dursun Ali Kazar, Ali Ekber Korkmaz, Engin Oral, Binali Öztürk, Halil Özveren, Kerem Savak, Erdal Taner, Edibe Tokmak Yılmaz, İbrahim Vural  
 
MERTOĞLU'NUN İL KONGRE DELEGE ADAYLARI: Hasan Arslan, Mehtap Bingöl, İslam Çiçekdağ, Leyla Dağdal, Umut Doğan, Orhan Doğan, Güven Dursun, Meltem Ergün, Bülent Eroğlu, Dilek Fırat, Hüseyin Gündüz, Hüseyin Kalkan, Arzu Karadağ, Behçet Köymen, Zeynel Mertoğlu, Ebru Okay, Erdal Ökdemir, Haluk Özgür, Eda Özkaya, Nursel Öztürk, Yaşar Sert, Metin Solak, Yusuf Sönmez, Metin Übeyli, Erfruz, Ünal, Ali Yaşar, Serpil Yıldırım, Alihan Yıldız
 
GÜNDÜZ ARDUÇ TARTIŞTI
Oy sayımı esnasında Mertoğlu'na destek veren Çiğli Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Gündüz ile Gümrükçü'ye destek veren meclis üyesi Yüksel Arduç arasında tartışma çıktı. 



ÖDEMİŞ'TE BÜYÜK REKABET
Ödemiş’te mevcut Başkan Nazan Dönmez’in koltuğunu korumak için mücadele ettiği  kongrede rakibi Remzi Boyacıoğlu oldu.

DÖNMEZ KAZANDI
Kazanan mevcut başkan Dönmez oldu. Eski İlçe Başkanı Mehmet Birlik'in istifası sonrası yönetim içinden başkan olan Dönmez, bu kez delegeden de vize aldı. Dönmez'e sandıktan 236 oy çıkarken, Boyacıoğlu 154 oyda kaldı.


Dönmez'in beyaz listesi şu isimelrden oluştu; Şevkinaz Ardıcak, Müşerref Baştürk, Erdem Boyacı, Zihni Duran, Mustafa Gerçek, Ayşen Görgülü, Yusuf Kırkar, Mehmet Kiremitçi, Vahittin Kulalı, Nurcan Meter, Mustafa Ovalı, Ali özen, Nazife Peynirciler, Mehmet Türk, İsmail Türkan ve Avni Yalçınkaya

BİRLİK,GÜRİŞ VE KESKİN DELEGE OLDU

İlçe eski başkanlarından Mehmet Birlik ve Hikmet Güriş, ile Ödemiş Belediyesi Eski Başkanı Bekir Keskin il kongre delegesi seçilen isimler arasında yer aldı. Olağanüstü kurultay için imza veren isimlerden olan İlçe eski başkanı Mehmet Eriş ise Boyacıoğlu'nun listesinde yer aldığı için il delegesi olamadı.

KINIK'TA 2 ADAY YARIŞTI
Kınık’ta, İsmail Yılmaz ve Onur Gönden ilçe başkanlığı için yarıştı. İlçe Eski Başkanı, yerel seçimlerde partiden belediye başkan adayı olan Mehmet Çetinkaya Yılmaz'a destek verdi.. İlçe Eski Başkanı Ramazan Pamukçu ise Gönden'i destekledi. 

KAZANAN YILMAZ
Saat 17:00'de sanıklar açıldı. 116 delegeden 109'u oy kullandı. Yılmaz'a 96 oy, Gönden'e ise 12 oy çıktı. 1 oy geçersiz sayıldı. CHP Kınık'ta yeni başkan İsmail Yılmaz oldu. 


Yılmaz'ın listesinde Olcay Akın, Orhan Çetin, Cİhan Darılmaz, Ekber Ali Demir, Bülent Gavaş, İlhan Kırca, Özlem Oyuncu, Serkan Sara, Büşra Savaş, Ahmet Topçu, Halil Yılmaz ve Sinan Yılmaz ilçe yöneticisi seçildi.

Yılmaz'ın listesindeki il kongre delegesi olan isimler ise şöyle; Mehmet Çetinkaya, Cevdet Gönüllü, Ahmet Özkan, Murat Tosun ve İsmail Yılmaz...


Gönden'in listesinde yer alan  Ramazan Pamukçu, Burhan Taparlı, Osman Şengür, Ahmet Özkan il delegesi olmayı başaramadı. 



GÜZELBAHÇE'DE KONGRE TAMAMLANDI

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, rakipsiz girdiği kongrede güven tazeledi. Divan Başkanı PM Üyesi Alaattin Yüksel, MHP'yi eleştirdi. 


CHP Güzelbahçe İlçe Kongresi yapıldı. Tek listenin çıktığı kongrede mevcut ilçe başkanı Kazım Çam yeniden başkanlığa seçildi.

Divan başkanlığına CHP Parti Meclisi Üyesi Alaattin Yüksel’in getirildiği kongreye CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, eski milletvekilleri Sabri Ergül, Erdal Karademir, Mustafa Moroğlu, çevre ilçelerin ilçe başkanları, il yöneticileri ve partililer katıldı.

Açılış konuşması yapan Divan Başkanı Yüksel, AKP’ye iktidarı MHP’nin hediye ettiğini savunarak, “Eğer 7 Haziran seçimleri sonrasında ortaya çıkan tabloda MHP uzlaşmacı olsaydı, bugün AKP diye bir parti kalmayacaktı. 5 ay boyunca ülkede kaos ortamı yaratıldı ve insanlar 1 Kasım’da korkusundan oylarını AKP’ye vermek zorunda kaldı” diye konuştu. Yüksel, CHP’nin iktidar olabilmesi için İzmir’i ve Güzelbahçe’yi örnek alması gerektiğini savundu.



CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da 32 yıldır partinin çeşitli kademelerinde görev aldığını belirterek, “Hiç bir dönem partime küsüp terketmedim. Ama sonunda sizleri mecliste temsil etme onuruna kavuştum” dedi. Bayır da CHP’nin iktidar olabilmesi için İzmir ve Güzelbahçe modelinin örnek alınması gerektiğini ifade etti. 

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de örgütle, tam bir uyum içinde olduklarını belirterek, “Örgütüm beni bu göreve getirdi. Bu örgüte ömür boyu minnettar kalacağım ” dedi. İnce, görevde bulunduğu süre içerisinde hiç bir partilinin başını öne eğdirecek icraat içerisinde almadığını belirterek, “Dürüst, çalışkan ve güvenilir bir belediye başkanı olarak anılmak istiyorum” dedi.



CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam da örgütün kendisine olan güvenine teşekkür etti ve Güzelbahçe’de partinin oyunu her seçimde artırdıklarını belirterek, “Hedefimiz Güzelbahçe’yi İzmir’de CHP’nin en çok ayldığı ilçe konumuna çıkarmak” dedi.

Konuşmalardan sonra seçimlere geçildi ve tek listeli seçimde Kazım Çam yeniden ilçe başkanı seçildi. Çam’ın yanı sıra Belediye Başkanı Mustafa İnce, eski ilçe başkanı Ednan Arslan, eski il yöneticisi Altan İnanç ve CHP İlçe Sekreteri Ender Özkılınç, il kongre delegesi seçildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.