Dolar 32,5103
%-0.09
Euro 34,9217
%0.27
Altın 2.443,920
%0.86
Bist-100 9.704,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de önseçimin Yiğit'i bakın nasıl başardı'

CHP İzmir'de önseçimin Yiğit'i bakın nasıl başardı'

CHP'nin İzmir'de yaptığı ön seçimde 1'inci bölgeden 3'üncü çıkan, kontenjan adaylar nedeniyle 6'ncı sıradan milletvekili adayı olan Ali Yiğit, başarısının tesadüf olmadığını söyledi. Yiğit, milletvekili aday sırasının da kritik olmadığını, özellikle AK Parti'nin önde olduğu sandıklarda çalışıp onların oyunu alarak milletvekili olacağını öne sürdü. İzmir'de önseçimde herkesi şaşırttı

  • Ege Postası
  • 01.04.2015 - 14:31
İzmir'de CHP'nin pazar günü yaptığı ön seçimde 9 bin 200 üyenin oyunu alarak, 6. sıradan milletvekili adayı olan Ali Yiğit'in başarısı herkesi şaşırttı. Kamuoyunda fazla tanınmayan Ali Yiğit'in kimliğini herkes merak ederken DHA kendisine mikrofon uzattı. Ali Yiğit'in dedeleri 1860 yılında Tunceli'den Kayseri'ye göçtü. Karın altı ay yerden kalkmadığı dağ köyünde doğdu, 6 yaşında babasını kaybetti, annesi ona ve dört kardeşine baktı. Yoksulluk içinde üniversite okuyup öğretmen oldu, 12 Eylül 1980 öncesi sağ- sol olaylarında yaralandı. 1984 yılında İzmir'e gelip inşaat malzemeleri satmaya başladı. Balçova'da Ömür Polikliniği ile sağlıkta yatırım yaptı. Günde 400 hastanın ayakta tedavi edildiği Balçova Fizik Tedavi Merkezi'nin sahibi, Torbalı Ayrancılar'da 105 yataklı Medifema Hastanesi'nin ortağı. 40 yıllık eşi Meryem Yiğit'le birlikte SHP'de siyasete girdi. Eşi 1994- 1999 yıllarında İl Genel Meclis üyeliği yaptı, kendisi de 1999- 2002 yılları arasında Balçova İlçe Başkanlığı. Yiğit, partinin baraj altında kaldığı 1999 seçimlerinde yüzde 9 oy oranı ile aldığı CHP'yi Balçova'da 2002 yılında yüzde 36 ile devretti. Yiğit, "Her ay partiyi anlatan bin dergi basıp ücretsiz dağıttık. Eylemli basın toplantıları yaptık, her eve girdik her insana ulaştık. Dert dinledik, sevinç paylaştık" dedi. 


"SAĞLIK TURİZMİ İÇİN KÖPRÜ OLACAĞIM"

İzmir Ticaret Odası Meclis üyesi olan Yiğit, Parti Meclisi'nin ön seçim kararı almasıyla sahaya indi. Her mahallede toplantı yapıp kendini anlattı. Özellikle İzmir'in sağlık turizminin başkenti olması gerektiğini, yatırımların artmasıyla işsizliğin de önlenebileceğini ifade etti. Kimseyle ittifak yapmadığını, sadece Aleviler'den oy almadığını öne süren Yiğit, şöyle konuştu: 

"Bu başarıya çok şaşıranlar oldu ama ben az oy aldım. İttifak yapsam anahtar listelere girsem 16 bin oy alırdım. Birçok ilçede önüm kesildi. Hiç önemli değil. Ben her üyeye ulaştım, benim samimiyetim onlara geçti. İTO Sağlık Komisyonu'nda yaptığım çalışmaları anlattım. İzmir'in sağlık turizimi ile önünün açılacağını ifade ettim. Bunun için köprü olacağımı söyledim. Eşim Meryem Yiğit de kadın üyelerle çalıştı. Ben ne ektiysem onu biçtim. Hastanelerimde hiçbir hastama para gözüyle bakmadım onların sağlıkları benim için önemliydi."

"YETİM VE YOKSUL ÇOCUĞU YÜREĞİME HAPSETTİM"

CHP 1. bölge 6. sıra milletvekili adayı Ali Yiğit (60), kendisini 'sakin ve ılımlı' olarak tanımlarken fakir ve yetim çocuğu yüreğine hapsettiği için ne 400 çalışanına patronluk yaptığını ne de parası olmayana hastanenin kapısını kapattığını söyledi. Yiğit, "Bugüne kadar kimseye sesimi yükseltmedim, eşime ve iki oğluma da söylerim 'bizim hastanemiz olabilir ama geldiğimiz yeri unutmayacaksınız'. 6 yaşında babasını kaybeden ve yokluk içinde büyüyen o yetim çocuğu yüreğime hapsettim. İnsanlara, olaylara o çocuğun gözüyle bakıyorum. Beni ticarette de siyasette de o çocuk bugünlere taşıdı" dedi. 

"DOKUNMADIĞIM AK PARTİLİ KALMAYACAK" 

2011 genel seçimlerinde İzmir 1. bölgede 6 milletvekili çıkaran CHP'nin 2015 seçimlerinde 6. sıra adayı olan Yiğit, seçimi AK Partililer'in oyuyla kazanacağını öne sürerek, "Benim dokunmadığım AKP'li kalmayacak. MHP'den de oy alacağım. Çalışmaya AK Parti'nin birinci çıktığı sandıklardan başlayacağım. Çeşme Dalyan'da yazlığım var. Son seçimde orada üç sandıkta AKP birinci çıktı. Önce o sandıklardan başlayacağım. Bu seçimde Dalyan'da tüm sandıklarda CHP birinci olmazsa ben bu işi bırakırım. Kendime o kadar güveniyorum" dedi. (Elif DEMİRCİ-DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.