Dolar 32,5034
%0.29
Euro 34,5447
%0.15
Altın 2.495,650
%0.5
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de o isimden savunma yok yanıt var!

CHP İzmir'de o isimden savunma yok yanıt var!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sosyal medya üzerinden eleştiri ve hakaret nedeniyle partiden ihraç talebiyle disipline gönderilen Prof. Dr. Kayhan Kantarlı savunma çağrısına kulak asmadı. Partinin çevre eylemlerinde ön sıralarda yer alan Kantarlı, kendisine ait blog sayfasından yaptığı açıklamada savunma yapmayacağını,partinin tarihine geçmesi için kendisine yönelten suçlamalara yönelik kargo ile yanıtını il başkanlığına gönderdiğini ifade etti.Kantarlı il başkanlığına "suçlamadan vazgeçin yoksa hukuksal mücadeleye başlarım” mesajı gönderdi.

  • Ege Postası
  • 17.09.2014 - 15:09
EGE POSTASI- HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de yerel seçim sürecinde parti aleyhine çalışmış olan isimlere yönelik başlatılan geniş çaplı disiplin harekatı, Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle rafa kaldırılmıştı.CHP’de  Genel Başkan Kemal Kılıçadroğlu'na yönelik eleştirilerin affedilmeyeceğinin vurgulandığı kurultayın ardından süreç başlarken, İzmir İl Başkanlığı da düğmeye basmıştı. İzmir'in Bornova İlçesi'nden dört yıl önce CHP'ye üye olan Prof. Dr. Kayhan Kantarlı, Kılıçdaroğlu’na sosyal medya üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla partiden ihraç talebiyle disipline gönderilmişti.


SAVUNMA YOK YANIT VAR
Partinin çevre eylemlerinde ön sıralarda yer alan Kantarlı, kendisine ait blog siayfasından yaptığı açıklamada savunma çağrısına uymadığını partinin tarihine geçmesi için kendisine yönelten suçlamalara yönelik kargo ile yanıtını il başkanlığına gönderdiğini ifade etti.

ELEŞTİRMEK GÖREVİMİZ
Kantarlı sosyal medya üzerinden paylaştığı yanıtında  CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun başarısız olduğunu öne sürerek,  " Genel Başkan 'başaramazsam bırakırım' sözünü tutup istifa edecek yerde, partinin amaç ve ilkelerine aykırı politikalarıyla antidemokratik yönetim ve halktan kopuk salon tipi muhalefet anlayışını eleştirenlere karşı acımasız olacağını ilan ederek, geliştireceğim dediği  parti içi demokrasiyi tamamen katletme yolunu seçmiştir.Bu durum karşısında parti program ve ilkelerine içtenlikle bağlı gerçek Cumhuriyet Halk Partililer’in görevi, partiyi Atatürk İlkeleri’nden kaynaklanan ideolojisinden koparmaya çalışanlara  boyun eğmek değil  tam tersine buna cesaret edenlere, velevki genel başkan bile olsalar karşı çıkmak ve eleştirmektir. Partinin sade bir üyesi olarak sosyal medyada da paylaştığım  yazı ve mesajlarımla yaptığım tam da budur” ifadelerini kullandı.

HAKARET YOK
Sosyal medyada yazdığı yazı ve mesajlarının içeriği hakkında bilgi veren Kantarlı,“ CHP yi, gerek laiklik ilkesinden verilen ucu açık  tavizler, gerekse AKP’nin Anayasa’ya aykırı gayri meşru açılım politikasına sağlanan destek sonucu  kuruluş ilkelerinden uzaklaştırıp,  cemaat sempatizanı sağ bir parti durumuna düşüren Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na bazen doğrudan, bazen atfen, bazen esprili ve bazen de sert bir şekilde ifade özgürlüğü ve eleştiri hakkı kapsamında yapılmış eleştirilerden ibaret olup asla hakaret olarak değerlendirilemez”diye yazdı.

ONUR KIRICI
Eleştirileri yapmakta amacının Genel Başkan’a hakaret etmek değil tam tersine doğru yolu göstermek olduğunu ifade eden Kantarlı, şunları yazdı; “dolayısıyla bir suç işlemediğim açıktır.Kısacası ben Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinde güvence altına alınan ifade özgürlüğünden doğan demokratik haklarımı kullandım. Bu hakları kullanmış olmam nedeniyle partiden kesin ihraç istemiyle soruşturma açılarak savunmamın istenmesi mesleki ve insanlık onurumu zedelemiştir. Bu nedenle Sayın İl Başkanlığınızı  tarafıma yapılan onur kırıcı suçlamadan vazgeçmeye davet ediyor, ısrarlı olunması halinde hukuksal yollara başvurup hakkımı arayacağımı bilgilerinize sunuyorum”
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.