Dolar 32,5114
%-0.09
Euro 34,9486
%0.34
Altın 2.436,150
%0.54
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’de o ilçede  yönetim düştü!

CHP İzmir’de o ilçede yönetim düştü!

CHP Karşıyaka’da milletvekilliği için görevinden istifa eden ilçe başkanı Dr. Ali Karaege’nin ardından flaş bir gelişme yaşandı. 12 ilçe yöneticisi istifa etti. İstifalarla birlikte tüzük gereği ilçe yönetimi düştü. Çarşamba günü yapılacak MYK’da, partinin ‘kale’si olarak nitelendirilen Karşıyaka’ya kayyum atanması bekleniyor. Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Mustafa Özuslu’nun ismi başkanlık noktasında öne çıktı. İstifalarda Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın etkili olduğu öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 22.12.2014 - 14:28
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Karşıyaka’da milletvekilliği aday adaylığı için ilçe başkanlığı görevinden istifa eden Dr. Ali Karaege’den sonra yönetim içinde beklenen gelişme yaşandı. 12 yönetici ( 8 asil, 4 yedek) istifa etti. İstifalar sonrası Karşıyaka’da tüzük gereği yönetim düşmüş oldu. Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar ve ekibinin istifalarda etkili olduğu öğrenildi. İstifa edenler arasında  belediye de çalışan yöneticilerin ağırlıkta olduğu belirtildi. İstifalar il başkanlığına teslim edildi.

"Karşıyaka'da Akpınar'dan Özuslu hamlesi!"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

TÜRSEN OPERASYONU!
Karaege’nin istifası sonrası ilçe yönetimi yeni başkan için toplanma kararı almış ancak Genel Merkez’den “seçim yapmayın, bekleyin” mesajı gelmişti.  Genel merkezin dışarıdan bir ismi ataması gündeme gelirken,  Akpnar ve ekibinin yönetim içinde Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cihan Türsen’e yakınlığıyla bilinen 6 yönetici olması ve süreçte uyumlu çalışacakları ilçe başkanı ve  yönetimle devam etmek istemeleri nedeniyle  yönetimi düşürme yoluna gittikleri öne sürüldü.

ÖZUSLU GELİYOR
Çarşamba günü yapılacak MYK'da  Karşıyaka’ya kayyum atanması bekleniyor. Akpınar’la uzun süredir siyaset yapan ve geçtiğimiz aylarda Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı seçilen Mustafa Özuslu’nun ismi başkanlık için geçiyor.

YÖNETİM İÇİNDE DÖRT İSİM İSTEKLİYDİ
Yönetim içinde ilçe başkanlığı için Öznur Yener Kılınç, Mehmet Kuzer, Ali Yaramış ve  Nail Uylaş isimleri öne çıkmıştı. İl Başkanı Ali Engin uzun süre Kılınç için kulis yapmıştı. Türsen ve ekibi Kuzer’e destek verirken, en baştan beri yönetimin düşmesi taraftarı olan Akpınar yönetim içinde olası bir seçimde Ali Yaramışlı’ya sıcak bakıyordu.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.