Dolar 32,5146
%0.21
Euro 34,7352
%0.04
Altın 2.488,270
%1.06
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de o ilçede disiplin çatlağı!

CHP İzmir'de o ilçede disiplin çatlağı!

CHP Aliağa’da disiplin çatlağı oluştu. Yerel seçim sürecine yönelik ilçe başkanlığı tarafından hiçbir disiplin dosyasının gönderilmediği Aliağa’da partililer il başkanlığına çok sayıda şikayet dilekçesi gönderdi. Dilekçelerde, bir çok partilinin DSP’ye çalıştığı ancak ilçe Başkanı Özcan Durmaz ve yönetimin hiçbir disiplin işlemi başlatmaması şikayet edildi. İl yönetimi, ilçe yönetimini by-pass etti ve şikayet edilen yaklaşık 20 partiliyi komisyona sevk etti. İlçe Başkanı Durmaz, “Özeleştiri mekanizmasıyla biz bu süreci geride bıraktık. Aliağa’da bir disiplin sürecine gerek yok” dedi. DİSİPLİN ÇATLAĞI

  • Ege Postası
  • 30.01.2015 - 15:41
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de disiplin süreci non-stop devam ediyor. Yerel seçimlerde parti aleyhine çalışanlara yönelik başlatılan disiplin harekatı, Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle askıya alınmıştı. Seçimin ardından gerçekleşen CHP Olağanüstü Kurultay’ında verilen disiplin mesajları sonrası süreç yeniden işletilmişti. CHP’de disiplin hareketinin en yoğun yaşandığı il örgütlerinin başında gelen İzmir’de, yeni il başkanı Bedri Serter döneminde de dosyalar bir bir işleme konulurken, yerel seçimlerde parti içi bölünme nedeniyle kaybedilen ilçelerden olan Aliağa’da ilk disiplin hamlesi seçimlerden 10 ay sonra gerçekleşirken, disiplin çatlağının oluşmasına neden oldu.

ŞİKAYET DİLEKÇELERİ DİKKATE ALINDI
 İl yönetim kurulu gerçekleştirdiği toplantıda Aliağa’dan gelen çok sayıda şikayet dilekçesini masaya yatırdı. Partililer tarafından gönderilen dilekçelerde seçimlerde çok sayıda partilinin DSP adına çalıştığının belgelendiği ancak ilçe başkanlığı tarafından hiçbir işlemin yapılmadığı, bu durumunda ilçe örgütünde tepkiyle karşılandığı ifade edildi. İl yönetimi, dilekçeleri dikkate alarak ilçe yönetimini by-pas etti ve şikayet edilen yaklaşık 20 partiliyi komisyona sevk etti. Kurulacak komisyon parti aleyhine çalıştıkları iddia edilen partililer için gönderilen belgeleri inceleyecek ve yönetime sunacak. Yönetim daha sonra disiplin kuruluna sevk edilip edilmeyeceğinin kararını verecek.

ÜLKÜ VE OĞUZHAN’A YAKIN
Komisyona sevk edilen isimlerin tamamına yakının CHP eski İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ile yerel seçimlerde CHP’den istifa ederek DSP’den belediye başkan adayı gösterilen Hakkı Ülkü’ye yakın oldukları öğrenildi.

DİSİPLİN SÜRECİNE GEREK YOK
İl yönetiminin komisyona sevk ettiği dosyaların ilçe yönetimiyle bir ilgisi olmadığının altını çizen İlçe Başkanı Özcan Durmaz, “Aliağa’da yerel seçim sonrası tüm partililerle gerekli  özeleştiriyi yaptık. Aliağa’da partimize yönelik oyun kuran ve oyunun başında olanlar istifa edip gitti partimizden. Kalanların sürece duygusal olarak katıldıkları kararına vardık. Özeleştiri yaptıklarını ve bundan sonrası için parti adına çalışmaya hazır olduklarını gördük. Süreçte disiplin mekanizmasını çalıştırmayı uygun bulmadık. Genel seçim sürecindeyiz. Şikayetlerde duygusal davranmış arkadaşlar. Kişisel şikayetler. Bizim hiçbirinden haberimiz yoktu. Doğru bulmuyoruz. Aliağa’da bir disiplin sürecine gerek yok. Canlanıp ayağa kalkmak adına kimsenin partiden ayrılmasını istemiyoruz.  Özeleştiri mekanizmasıyla biz bu süreci geride bıraktık” dedi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.