Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de kurultay zirvesi!

CHP İzmir'de kurultay zirvesi!

Kurultay sürecine giren CHP'de, İzmir İl Başkanı Ali Engin,kurultay delegeleri, belediye başkanları ve ilçe başkanlarıyla Tarihi Havagazı Fabrikası’nda bir araya geldi. 54 kurultay delegesinin katıldığı ve yaklaşık 2 saat süren toplantıda partide genel başkanlık probleminin olmadığı konusunda hem fikir olundu, tüzükle ilgili öneriler getirildi. Delegeler, Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için imza verdi. Toplantı çıkışında İl Başkanı Ali Engin ve Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur tartıştı. Engin, basına açık bölümde Genel Başkan Adayı Muharrem İnce'yi eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 26.08.2014 - 17:02
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP’de gözler 5-6 Eylül tarihlerinde yapılacak olan olağanüstü kurultayda. Partinin İzmir örgütü kurultay sürecini konuşmak adına bir araya geldi. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, kurultay delegeleri, il yöneticileri, ilçe başkanları ve belediye başkanlarıyla Tarihi Havagazı Fabrikası’nda toplantı gerçekleştirdi.



54 DELEGE KATILDI
Toplantıya 66 kurultay delegesinden 54'ü katıldı.  Basına kapalı toplantıda 15 kurultay delegesinin konuşma yaptığı öğrenildi.Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonunda kurultay delegeleri Kılıçdaroğlu’nu Genel Başkan adayı olarak görmek istediklerine dair  imza verdiler.

ENGİN ÇAKMUR GERGİNLİĞİ
Toplantı sonunda CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’le Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur arasında tartışma yaşandı. Kurultay delegesi olan Çakmur kapı kapı dolaşılıp çalışılması gerektiğini ifade etti. İl Başkanı Ali Engin ise kapanış konuşmasında Çakmur’a gönderme yaptı ve, “ Örnek aldığım bir siyasetçi olan eski Büyükşehir Belediye Başkanımız kapı kapı dolaşıp çalışın diyor. 10 yıldır bu partideyim. Kapı kapı dolaşıp çalışıyorum ama nedense kendisini görmedim. Çıkıp salonlarda konuşuluyor ama alanda çalışılmıyor” dedi.

ARAYA PARTİLİLER GİRDİ
Engin’in sözleri üzerine sinirlenen Çakmur, toplantı salonu çıkışında Engin’le tartıştı. Çakmur, ‘’Siz seçim çalışmalarında yalnız kaldığınızı ifade ediyorsunuz. Kurultaya giderken, kenetlenmek varken yaptığınız ithamlar  doğru bir davranış değil. Haksızlık yaptınız. Yaptığınız söylemlerle bizleri acımasızca ezdiniz. Böyle bir siyasetçi olmaz. İki yüzlü olmayalım…’’diye çıkıştı. Engin, Çakmur’a karşılık vermezken araya giren partililer Çakmur’u uzaklaştırdı.


 ENGİN: HERKES HEMFİKİR,GENEL BAŞKAN PROBLEMİ YOK
Toplantı sonunda basına değerlendirme yapan Engin, “ Çok yararlı bir toplantı oldu. Yaklaşık 15 kurultay delegesi arkadaşımız konuştu. Partinin genel başkan sorunu yok. Seçime giderken böyle bir tartışmanın olması partiye zarar verdiği noktasında herkes hemfikir…  Tabi eleştiriler de oldu.Toplantıya mazeretleri nedeniyle gelemeyenler oldu. Genel Başkanımızın adaylığı için  60’ın üzerinde bir imza bulacağız o konuda sıkıntı yok. Aday olmak isteyenler bize de genel başkana da bunu iletecekler. Bana aday olmak istiyorum diyenleri ileteceğim. Bu toplantıda aday olmak istiyorum diyen çıkmadı.  Tüzükle ilgili de partimizde aday adayı olup aday gösterilmediği için istifa edenlerin en az 5 yıl süreyle partiye geri dönüşlerinin olmaması önerisi geldi. Bu öneriyi tüzük komisyonuna ileteceğim” dedi.



HEDEFİNDE İNCE
Engin basına açık bölümde, hafta başında İzmir’e gelen ve parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla  Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Genel Başkan Adayı Muharrem İnce’ye göndermeler yaptı. Engin,  “90 yıllık çınar CHP’ye genel başkan olmak kolay değil. Günlük ucuz siyasi beklentilerle delege oyu alacağım diye genel başkanı basın üzerinden ve sokakta eleştirmek sadece Kılıçdaroğlu’nu değil CHPyi yaralar. Herkes aday olabilir. Üzülerek izliyorum ki bu sürece uygun olmayan bazı değerlendirmeler yapılıyor. Bunu doğru bulmuyoruz. Partide yarış rekabet olabilir ancak öncelikle genel başkan adayı olan arkadaşın Türkiye için ne demek istediği bilmek isterim. Sadece tüzüğü değiştireceğim, önseçim yapacağım diye popülizm yaparak genel başkan olunmaz”ifadelerini kullandı.  

GÖRÜŞMENİN DETAYLARINI ANLATTI
CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile Ankara’da gerçekleştirdiği görüşme hakkında örgüte bilgi veren Engin, şunları söyledi; “Şahıslarla ilgili bir tartışma açmadık. Sadece kurultayla ilgili ne düşündüğünü bize ifade etti Genel Başkanımız… Sayın Kılıçdaroğlu yeniden Genel Başkan olursa vekillerin az olduğu illere PM kontenjanı vereceğini, kadın ve gençlik kotasının arttırılacağını, birkaç il başkanını PM’ye  alabileceğini, PM’ye milletvekili olabilmek için değil ülkeye hizmet için talip olunması gerektiğini anlattı.Büyükşehirlerde temsil sayısının düşebileceğini ifade etti"
 



 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.