Dolar 32,3157
%0.2
Euro 35,1213
%0
Altın 2.292,730
%0.67
Bist-100 9,06
%2.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’de kadınlardan kurultay öncesi ortak ses

CHP İzmir’de kadınlardan kurultay öncesi ortak ses

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na kurultay öncesi İzmir örgütünden bir destekte partinin kadın kollarından geldi. Yıllar sonra Kılıçdaroğlu zamanında kadın kolları seçimi yapıldığını ve cinsiyet kotasının tüzüğe konulduğunun altını çizen kadın kolları il başkanı Özgun Utku, il yönetimi ve 30 ilçe başkanıyla birlikte “desteğimiz Kılıçdaroğlu’na” dedi. Hazırlanan ortak açıklamayı il kadın kolları başkanı Utku ve ilçe başkanları birlikte okudu.

  • Ege Postası
  • 21.08.2014 - 12:00
EGE POSTASI  - CHP’de 5-6 Eylül tarihleri arasında yapılması kararlaştırılan olağanüstü kurultay öncesinde İzmir örgütünden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na destek büyüyor.
CHP İzmir’de İl Başkanı Ali Engin ve 29 ilçe başkanının ardından, Kılıçdaroğlu’na bir destekte kadın kollarından geldi. İl Kadın Kolları Başkanı Özgun Utku,il yöneticileri ve 30 ilçe kadın kolu başkanı, il binasında düzenledikleri basın toplantısıyla  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediklerini açıkladı.

KOTA VURGUSU YAPTILAR
Hazırlanan basın metnini il kadın kolları başkanı Utku ve ilçe başkanları birlikte okudu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanlığı seçiminin hemen ardından bizzat çağrı yaparak olağanüstü kurultay toplamasının takdirle karşılandığının vurgulandığı açıklamada şu ifadeler yer aldı;
 “Kurultay tarihinin 5-6 Eylül olarak belirlenmesini önemsiyoruz. Böylece vatandaşın bambaşka gündemi varken partimiz kendi iç sorunlarını günlerce kamuoyunda konuşmayacak. İktidar ülkenin asıl gündemini uzun süre geçiştiremeyecektir. Bu nedenle MYK üyelerimize de kurultay tarihi için teşekkür ederiz.
Biz Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kadın örgütü kurultayda genel başkanlığa adaylığını açıklayan tüm yol arkadaşlarımıza başarılar dileriz.
Kemal Kılıçdaroğlu, 22 Mayıs 2010’da Genel Başkanımız oldu. 2012 yılında, 8,5 yıl aradan sonra kadın kolları seçimi yapıldı. Bizlerde partimizde seçilerek gelmiş politikacı olmanın haklı gururunu uzunca bir aradan sonra tattık. Gene Başkanımızı Kemal Kılıçdaroğlu kadınların partide daha etkin rol oynamaları konusunda hemen her konuşmasında değindi, ancak bunlar sadece söz de kalmadı. Yüzde 33 cinsiyet kotası 34. Olağan kurultayda, 17-18 Temmuz 20132’de tüzüğe girdi.Bu partimizde kadınlar adına devrimdir. Tüzüğümüzde yazılı olan cinsiyet kotasının tam olarak uygulanması konusundaki taleplerimizin altını bir kez daha çizerken, biz CHP İzmir kadın örgütünün 5-6 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan olağanüstü kurultayımızda Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğimizi açıklıyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.