Dolar 32,5487
%0.03
Euro 35,0081
%0.52
Altın 2.426,200
%0.12
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de kadın isyanı: Emeği var sözü yok!

CHP İzmir'de kadın isyanı: Emeği var sözü yok!

CHP Kadın Kolları İzmir İl Başkanı Nurhan Yanya, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde partisinde kadının emeğinin olduğunu ama sözünün olmadığını söyleyerek, tüzük değişikliği ile 'kadın kolları'nın yan kol olmaktan çıkarılmasını istedi. Yanya, “O zaman erkek kolları da kurulsun. Bir örgütte üç genel başkan olursa kulvar farklılaşıyor. Kadın erkek eşitse herkes aynı köklü mücadeleyi vermeli. Bizim partimizde kadının adı yok. Emeğimiz varsa sözümüz de olmalı" dedi. CHP İzmir'de kadın isyanı

  • Ege Postası
  • 25.11.2015 - 13:19
İZMİR - CHP Kadın Kolları İzmir İl Başkanı Nurhan Yanya, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, kadın cinayetlerinin 2002-2010 yılları arasında yüzde bin 400 arttığını, bu yılın ilk 10 ayında 261 kadının cinayete kurban gittiğini hatırlattı. Yanya, Küresel Cinsiyet Uçurumu Endeksi'nde Türkiye'nin 145 ülke arasında 130. sırada yer aldığını belirterek, “Türkiye iyi yönetilmiyor. Ülkenin kadınları olarak yaşama güvencemiz bile yok. Yasalar uygulanmıyor, ağırlaştırılmış müebbet gerektiren cinayetlerde mahkemeye kravat takıp gelmek indirim nedeni oluyor. Yaşama hakkımız kağıt üstünde kalıyor" dedi. Yanya, 6284 sayalı yasa ile kısa adı ŞÖNİM olan Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezleri'nin her ilde hatta ilçelerde olması gerektiğini savundu. 

"AK PARTİ İZMİR KADIN KOLLARI BAŞKANI KESKİN: KADINLARIMIZ OYALANIYOR" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

CHP Kadın Kolları İzmir il Başkanı Yanya, basın mensuplarının sorusu üzerine CHP'de seçimlerin yükünü kadınların çektiğini ancak emeği olan kadının sözü olmadığını belirterek, 'Kadın Kolları'nın kaldırılmasını ya da 'erkek kolları'nın kurulmasını istedi. Yanya şöyle konuştu. 

“Önseçim yaşadık. Kadın aday çıkaramadık. Kadınlarımız maalesef 'birilerinin adamı' oluyor. Kadınlarımız onların koltuğunun altında yine erkeklere destek veriyorlar. İçimizde donanımlı eğitimli milletvekili adayı olabilecek kadınlarımız vardı. Kadınlar olarak da birbirimizin ayağına çelme takıyoruz. Oysa lider kadınları çıkarmamız gerekir. Bu bir yılda olacak iş değil. Ancak iki üç yıl sürer. Lider kadınlarımızı ortaya çıkarıp onları milletvekilliği gibi karar verme mekanizmalarına taşımalıyız. 'Kadın erkek eşittir' diyoruz ama yüzde 33 cinsiyet kotası hep kadınlara uygulanıyor. Bu partinin ağır yükünü gençler ve kadınlar çekiyor. Tüzükte 'kadın kolları' ile yan kol olmak istemiyoruz. Kadın kolları kalkmasa bile yan kolun kalkması gerekir. O zaman erkek kolları da kurulsun. Bir örgütte üç genel başkan olursa kulvar farklılaşıyor. Kadın erkek eşitse herkes aynı köklü mücadeleyi vermeli. Bizim partimizde kadının adı yok. Emeğimiz varsa sözümüz de olmalı." (Elif Demirci-DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.