Dolar 32,5994
%0.38
Euro 34,7662
%0.1
Altın 2.496,640
%0.49
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de ilk homurdanmalar Bornova'da: İmza hareketi başladı!

CHP İzmir'de ilk homurdanmalar Bornova'da: İmza hareketi başladı!

CHP Bornova'da aday adaylığı için başkanlıktan istifa eden Enver Dündar’In yerine İl Yöneticisi Mehmet Doğru’nun eşi Fatma Doğru’nun başkanlığa seçilmesi ilçede homurdanmalara sebep oldu. Başını eski ilçe başkanı Ertürk Çapın ve belediye meclis üyesi Mustafa Tosunlar'ın çektiği grup imza hareketi için start verirken ilk önemli toplantı delegelerin ve partililerin katılımıyla Çamdibi Güvercinlik Düğün Salonu’nda gerçekleşti.Bu arada İlçe Sekreteri Kürşat Tuncer görevinden istifa etti. Tuncer’in Doğru’ya tepki için görevinden ayrıldığı ifade edildi.

  • Ege Postası
  • 24.07.2013 - 11:33
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de aday adaylığı doğrultusunda yaşanan istifalar nedeniyle ilçelerde yapılan yeni başkan seçimleri sonrası ilk ciddi homurdanmalar Bornova’dan geldi. CHP Bornova’da başını eski ilçe başkanı Ertürk Çapın ve belediye meclis üyesi Mustafa Tosunlar'ın çektiği bazı yapılar olağanüstü kongre için imza hareketi başlattı.Bu arada İlçe Sekreteri Kürşat Tuncer görevinden istifa etti. Tuncer’in Doğru’ya tepki için görevinden ayrıldığı öğrenildi.

16 BAŞKAN KOLTUK BIRAKMIŞTI
CHP’de Genel Merkezin yerel seçimlerde aday adaylığı düşünen parti yöneticilerine yönelik açıkladığı istifa takviminde İzmir’de 16 ilçede örgütün başındaki isimler adaylık yolunu tercih etmiş ve koltuk boşaltmıştı. İlçe yönetimlerinde yapılan seçimler sonrası yeni başkanlar belli olurken CHP Bornova’da eski İçe Başkanı Enver Dündar’ın yerine il yöneticisi Mehmet Doğru'nun da eşi olan Fatma Doğru yapılan oylama sonrası yeni başkan seçilmişti.

MECLİS ÜYELERİDE VAR
CHP İzmir’in 3 kadın ilçe başkanından biri olan Doğru’ya karşı imza hareketi başlatıldığı öğrenildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yakınlığıyla bilinen Enver Dündar’ın ardından yine Kocaoğlu’na yakınlığıyla bilinen il yöneticisi Mehmet Doğru’nun eşinin ilçe başkanı seçilmesi bazı grupların tepkisini çekti. İzmir’in önemli ilçelerinden biri olan Bornova’da mevcut ilçe başkanı ve yönetimle yerel seçimlere girilemeyeceğini düşünen eski ilçe başkanı Ertürk Çapın ile eski ilçe yöneticisi İsmet Keser,Bornova Belediyesi Meclis Üyeleri Mehmet Aksu ve Mustafa Tosunlar’ın harekete geçtiği ve delegelerle temas halinde oldukları öğrenildi.

KÜSKÜN PARTİLİLER RAHATSIZ
Özellikle Bornova’da Kocaoğlu’nun etkisinden rahatsız olan yapılar harekete geçerken ilk önemli toplantı Güvercinlik Düğün Salonu’nda gerçekleşti. Erzene , Kızılay, Altındağ ve Çamdibi mahallelerinden delegelerin ağırlıklı olarak katıldığı toplantıya çok sayıda partilinin de katıldığı belirtildi. Toplantıda özelikle Bornova’da Kocaoğlu ile Dündar’ın tavırlarının ve söylemlerinin ilçede bir çok mahallede partililerde küskünlük yarattığının gündeme geldiği öğrenildi. Yeni seçilen ilçe başkanının da il yöneticisi Mehmet Doğru’nun eşi olması ve Kocaoğlu’na yakın olmasının da yanlış olduğu vurgulandığı ifade edildi.Harekete geçen yapıların tüm Bornova’yı kapsayan bir ilçe yönetimiyle yerel seçim sürecine girilmesi yönünde görüş birliğinde oldukları belirtildi. Harekete geçen grubun  imza toplamadan önce delegelerden ve partililerden fikir alışverişinde bulunmak adına toplantılar düzenledikleri öğrenildi.

DÜNDAR’A DESTEK VEREN BAZI YAPILAR DA RAHATSIZ
Parti kulislerinde son ilçe kongresinde Dündar’a destek veren bazı yapıların Dündar’ın adaylık yolunda istifa etmesi nedeniyle tepkili oldukları ve imza hareketine destek verebilecekleri konuşuluyor.

SINDIR DESTEK VERMİYOR AMA…
Kocaoğlu ve İlçe Başkanı Enver Dündar’la arasının iyi olmadığı parti kulislerinde sıklıkla konuşulan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın imza hareketine destek vermediği ancak yeni ilçe başkanı Fatma Doğru’ya da sıcak bakmadığı iddia edildi.

DELEGELERE TOPLANTILAR TELEFONLA BİLDİRİLECEK
Önümüzdeki günlerde daha geniş katılımlı bir toplantı yapılacağı delegelerin toplantılar için telefonla bilgilendirildiği öğrenildi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.